استان تهران با بیشترین آمار جمعیتی کشور، بالاترین میزان مراجعات بیماران شهرستانی را دارد و همین مسئله باعث شده تا نیازهای دارویی در این استان نیز بیش از سایر استان ها محسوس باشد.
به گزارش جی پلاس؛ فاطمه فتحی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، به ارائه گزارش تحلیلی از وضعیت و روند کمبود دارو و لوازم مصرفی بیمارستانی سه دانشگاه بر اساس گزارش ارائه شده در آخرین جلسه پرداخت.
وی، نمودار روند کمبود دارو و تجهیزات پزشکی سه دانشگاه تهران، ایران و شهید بهشتی را طی ماههای گذشته مرور کرد و گفت: نسبت به سال گذشته بازار دارو در وضعیت ثابتی قرار دارد.
در ادامه منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: ۳۳ درصد مصرف دارو در کل کشور مربوط به استان تهران است و تعامل دو طرفه با سازمان غذا و دارو و بازخورد کمبودهای دارویی به دانشگاهها موجب دلگرمی است و این تعامل دو طرفه میتواند کمک کننده باشد.
فرزاد پیرویان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: آنالیز VEN در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارد و بر این اساس فرمولاری بیمارستانها را سه لایه میکند و چون این موضوع هماهنگی خیلی نزدیک رؤسای تمامی بخشهای بیمارستانها و بخش دارویی را میطلبد یک مقدار چالش برانگیز است و این آنالیز الگوی مناسبی برای کل کشور خواهد شد.
وی همچنین گزارشی از جلسه ستاد توزیع دارو استان تهران پرداخت و افزود: این جلسه با حضور معاونین و مدیران مرتبط دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران، نمایندگان سازمان غذا و دارو، سازمانهای بیمه گر پایه، انجمن داروسازان تهران و نمایندگان شرکت توزیع دارو در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ادامه، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص ملاک انتخاب داروخانههای منتخب توزیع دارو توضیحاتی ارائه داد و نظرات انجمن داروسازان و اداره کل دارو سازمان غذا و دارو مطرح و مقرر شد در جلسات بازخوانی کمبودهای دارویی و تجهیزات پزشکی نماینده اداره کل دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین نماینده سامانه ttac حضور داشته باشند.
حاجی محمودی افزود: در خصوص مشکلات داروهای بیماران پیوندی چه در بحث دارو و چه در بحث تجهیزات، لازم است سازمان غذا و دارو ورود کند و برخی از داروهای مورد نیاز بیماران به لیست دارونامه رسمی افزوده و به سرعت پیگیری و اجرایی شود.