نشریه معتبر فوربس در گزارشی با اشاره به تصمیم باشگاه‌های ایرانی مبنی بر انصراف از حضور در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا نوشت: غیبت باشگاه‌های ایرانی در این تورنمنت درست مثل این است که باشگاه‌های ایتالیایی لیگ قهرمانان اروپا را تحریم کنند.

به گزارش جی پلاس،‌ کنفدراسیون فوتبال آسیا (ای‌اف‌سی ) با ارسال نامه‌ای به فدراسیون فوتبال ایران، نمایندگان این کشور را از میزبانی رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا محروم کرد و دلیل این تصمیم خود را نگرانی های امنیتی عنوان کرد.

باشگاه‌های ایرانی نیز در واکنش به این موضوع، از تصمیم خود مبنی بر انصراف از حضور در این تورنمنت خبر داده‌اند. آنها می‌گویند که ایران «امن» است و رسانه‌ها و هواداران ایرانی نیز معتقدند که پشت پرده تصمیم ای‌اف‌سی، مسائل سیاسی بوده نه بهانه‌های امنیتی.

ایران در لیگ قهرمانان آسیا یکی از کشورهای پرقدرت است و چند باشگاه پرهوادار قاره کهن را در دل خود جای داده است. باشگاه‌های ایرانی فصل گذشته تورنمنت ضعیفی را پشت سر گذاشتند اما سال پیش از آن، تیم پرسپولیس به فینال این تورنمنت معتبر راه یافت و در صورتی که این رای برنگردد، آنها به همراه استقلال، سپاهان و شهرخودرو از حضور در این رقابت‌ها انصراف خواهند داد.

ایرانی‌ها سال گذشته دیدارهای خود را مقابل رقبای عربستانی در زمین بی طرف برگزار کردند از این رو، تصمیم ای‌اف‌سی بی‌سابقه هم نبوده است اما انجام تمام بازی‌ها خارج از خاک خودی (ایران) به اعتبار این تورنمنت لطمه وارد می‌کند. حضور بیش از ۴۰ هزار هوادار برای تماشای دیدار تیم‌های استقلال یا پرسپولیس در ورزشگاه آزادی تهران در مقایسه با جمعیت هزار نفری حاضر در ورزشگاه‌های دوحه برای تماشای دیدار به اصطلاح خانگی استقلال مقابل الهلال، تبلیغات به مراتب بهتری برای این تورنمنت و مسوولان برگزار کننده آن است.

غیبت باشگاه‌های ایرانی در این تورنمنت درست مثل این است که باشگاه‌های ایتالیایی لیگ قهرمانان اروپا را تحریم کنند. تعداد کشورهای آسیایی که می‌توانند از حیث تعداد هوادار با ایران رقابت کنند، انگشت شمار است. لیگ قهرمانان آسیا با توجه به میزان پایین هوادار و رسوایی‌های همیشگی و سایر اتفاقات شرم‌آور، در تقلا برای پیشرفت است و از این رو، تحریم شدن این رقابت‌ها از سوی یکی از مهمترین اعضای این کنفدراسیون، شاید آخرین رسوایی باشد که ای‌اف‌سی به آن نیازمند است.

اما علاوه بر لطمه وارد شدن به معتبرترین تورنمنت باشگاهی قاره کهن، تنش‌های کنونی می‌تواند تلاش‌های امارات متحده عربی و قطر را در راستای بهبود وجهه ورزشی خود، تحت الشعاع قرار داده و به آن آسیب وارد کند.

روی دیگر سکه

امارات و قطر در مقایسه با سایر کشورهای منطقه از ثبات بیشتری برخوردار بوده اند و اغلب میزبان بازی‌های بوده‌اند که به دلایل امنیتی شرایط برگزاری آنها در خانه یکی از کشورهای دخیل وجود نداشته است. اگر ایران از میزبانی دیدارهای بین المللی محروم شود، این امکان وجود دارد که بازی‌های خانگی ایران در این ۲ کشور برگزار شود.

تیم ملی آمریکا به تازگی اردوی خود را در دوحه لغو کرد و هفته گذشته تیم منچستریونایتد نیز چنین تصمیمی را برای اردوی فوریه خود در قطر گرفت.

قطر و امارات همواره مقاصد مشهور تیم‌های اروپایی برای برپایی اردوهای زمستانی خود بوده‌اند. در حالی که رویدادهای بزرگ همچون جام جهانی ۲۰۲۲ قطر یا جام باشگاه‌های جهان ممکن است تیتر نخست روزنامه ها را به خود اختصاص دهد، این کمپ ها می‌تواند به مثابه آبیاری قطره‌ای در کشاورزی عمل کند؛ بدین معنا که این اردوها رفته رفته به این ۲ کشور کمک می‌کند تا خود را به عنوان مناطقی امن و قابل اطمینان در حوزه فوتبال در منطقه آسیا معرفی کرده و به پیشرفت آنان کمک کند.

به همراه این تیم‌ها، رسانه‌ها، مدیران برنامه بازیکنان، حامیان مالی و غیره و غیره به این کشورها وارد می‌شوند و به مرور زمان این مناطق  به مکانی خوب و مساعد برای فعالیت‌های تجاری و تاسیس دفاتر، کمک به بخش توریسم و افزایش قدرت نرم این کشورها و به تبع آن دولت‌های آنان بدل می‌شود.

جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و رویدادهایی از این دست به احتمال زیاد تحت تاثیر این تصمیم قرار خواهند گرفت مگر آنکه تنش‌ها در این منطقه شدت بگیرد اما در صورتی که شرایط امنیتی در منطقه همچنان پرتنش بماند، باشگاه‌های معتبر اروپایی تصمیم خواهند گرفت تا برنامه اردوهای زمستانی خود را به فلوریدا یا اسپانیا و پرتغال منتقل کرده و در نتیجه بلندپروازی های قطر و امارات در راستای بهبود جایگاه ورزشی خود رد سرتاسر جهان، با مانعی بزرگ روبرو خواهد شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.