صالحی امیری: دادگاه CAS درباره تعلیق فدراسیون جودو تصمیم می گیرد/ ورزشکاران مهاجرت کرده محدودیتی برای بازگشت ندارند
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: باور داریم رکن چهارم ورزش قهرمانی در ایران رسانه است.
به گزارش جی پلاس، سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری اظهار داشت: از رسانه ملی و مطبوعات، خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی تشکر میکنم. قطعا باور داریم رکن چهارم ورزش قهرمانی در ایران رسانه است و بدون آن صدای خود را به ملت و جامعه نمیرسانیم.
وی تاکید کرد: جمع بندی داشتیم که وزیر باید دیدار مشترکی با مقامات کمیته بین المللی المپیک داشته باشند. این سفر پنحشنبه قبل انجام شد. در افتتاحیه المپیک زمستانی شرکت کردیم و جمعه و شنبه سه دور مذاکره با مقامات عالی ورزش جهان داشتیم. روز اول با مقامات کمیته بینالمللی دیدار داشتیم که نزدیک به 2.5 ساعت طول کشید. روز دوم جلسات ادامه یافت و عصر روز شنبه با توماس باخ جلسه داشتیم. این دیدار در مورد المپیک 2020 و موانع و مشکلات مسیر از جمله مشکل انتقال پول بود که مطرح شد. موضع مجموعه IOC حمایتی بود و گفتند انتظار داریم با قدرت و شجاعت در 2020 بدرخشید.
صالحیامیری افزود: ابهامات و سوالاتی در بحث جودو بود که ما توضیح دادیم. گفتیم رئیس جهانی جودو با سناریوی از پیش تعیین شده و با هدف تخریب ایران و جودو کارهایی انجام داده و اسناد زیادی داریم و مدارک را برای CAS ارسال کردیم و به پرونده رسیدگی میشود. مواضع خود را اعلام کردیم و این تعلیق غیر اخلاقی و بدون وجاهت قانونی است. فشار رئیس یک فدراسیون جهانی برای جدا کردن ورزشکار از کاروان و گذاشتن گارد و اعزام وی به کشور اروپایی از قبل طراحی شده بود و دخالت آنها در فدراسیون ملی جودو ایران مشخص بود. باخ گفت منتظر رای CAS خواهیم بود.
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: حمایت مالی در خور از تاریخ شفاهی و موزه ورزش از دیگر موضوعات این جلسات بود. در مورد مهاجرت ورزشکاران صحبت شد. ما عنوان کردیم مانع مهاجرت نیستیم باید شرایطی فراهم شود که ورزشکار چه در داخل و چه خارج از کشور احساس امنیت کند و هیچ محدودیتی برای ورود ورزشکاران نداریم و هیچ ورزشکار ممنوعالورود و ممنوع الخروج نداریم و برخی اظهار نظرها را احساسی و تحت فشار عناصر ضد انقلاب میدانیم. مهاجرت را یک کسب تجربه برای بازگشت دوباره میدانیم و باید عوامل کششی را افزایش و رانشی را کاهش دهیم.
وی گفت: میلیونها نفر در داخل تلاش میکنند برای کسب سکو و افتخارآفرینی برای ایران و چند نفر نیز مهاجرت کردند. ما رویکرد تخریبی و سیاسی نداریم آنها با انگیزههای ثانویه مهاجرت کردند نه سیاسی و باید شرایط را برای بازگشت مجدد آنها فراهم شود.
صالحیامیری خاطرنشان کرد: با رئیس فدراسیون جهانی تکواندو دیدار کردیم و تاکید کردیم محدودیتی برای صدور ویزا نباید وجود نداشته و وی قول سفر و میزبانی به ایران داد. با لالوویچ نیز نشست داشتیم و وی حمایت همه جانبه خود را از کشتی ایران اعلام کرد و گفت کشتی جهان بدون ایران معنا ندارد. کشتی از امیدهای ما در 2020 است و همه گونه حمایت مادی و معنوی از آن خواهیم داشت. رئیس جهانی شمشیربازی نیز قول سفر و میزبانی به ایران داد. روند این سفر در جهت تحکیم روابط کمیته و وزارت و کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیونهای جهانی بود.
وی تصریح کرد: همه فدراسیونهای المپیکی در اردو هستند و از همه عزیزان و اصحاب رسانه میخواهم فضا را آرام و با ثبات نگه دارند. اگر حاشیه وارد شود در المپیک 2020 درخشش خواهیم داشت. ما اولین بار با حضور وزیر ورزش و رئیس کمیته یک صدای واحد را از ایران منتقل کردیم که نشان می دهد یک ساختار و یک مدیریت وجود دارد. از IOC تقاضای کمک مالی و تجهیزات داشتیم. IOC سالی 500 میلیون دلار به کمیتههای کشورهای مختلف کمک میکند که ایران سهم کمی از این کمک دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اتفاقات اخیر در کمیسیون ورزشکاران و اختلاف و چند دستگی در این کمیسیون اظهار داشت: کمیسیون ورزشکاران یکی از کمیسیونهای خوب و مورد حمایت ماست در کنار 16 کمیسیون دیگر. در یک سال گذشته فعالیتها به شدت کند و کمرنگ شد و تقاضا کردن فعال شود. طی دو مرحله 3 و 7 نفر از اعضا استعفا دادند و یک نوعی انشقاق شکل گرفت. آئین نامه کمیسیون اشکالات جدی داشت و مشخص نیست جلسه با چند نفر رسمی است و گاهی با دو یا چهار نفر تشکیل میشد. وقتی نصف به علاوه یک نفر حضور ندارند، جلسه رسمی نیست. اگر فردی در این جلسه انتخاب شود بر اساس منطق درست نیست ولی بر اساس این آیین نامه درست است. با IOC مکاتبه کردیم تا اساسنامه اصلاح شود , با نصف بعلاوه یک رسمیت می یابد. باید هر سه ماه یکبار جلسه داشته باشد و اگر 9 ماه تشکیل نشود تعلیق میشود تا انتخابات مجدد. طی روزهای آتی انتخابات برگزار میشود. با استعفاها مخالفت کردم و تاکید کردم عزیزان باید حضور داشته باشند. به محض اصلاح آیین نامه و تایید IOC طی جلسهای انتخابات برگزار خواهد شد. کمیسیون مسئلهای ندارد و همه از حقوق و رای برابری برخوردارند.
صالحیامیری افزود: انتخاب نماینده ورزشکاران ایران در کمیته بینالمللی آیین نامه دارد. این فرد باید بر زبان مسلط باشد و باید ظرفیت رای داشته باشد. علت انتخاب سعید معروف این بود که در مجموعه تیمی است و والیبال از رای بالایی برخوردار است، زبان میداند و چهره آشنایی است. 10 نفر از سوی کمیسیون ورزشکاران معرفی شدند و با نظارت سجادی در آزمون شرکت کردند و در نهایت سعید معروف انتخاب شد. مکاتبه با کمیتههای المپیک و فدراسیون های جهانی برای کسب رای معروف را آغاز کردیم. فعلا در جمع 30 نفر قرار دارد.
وی گفت: در مورد کاندیداتوری کارمندان وزارت ورزش در انتخابات فدراسیونها ورود نمیکنم. چون به وفاقی که دنبال آن هستم لطمه میزند و در این مورد نظری ندارم.
رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: سیاست وزیر در استخدام مدالآوران توکیو در راستای تشویق ورزشکاران برای حضور در المپیک 2020 است و معنای آن فقط میز و صندلی نیست و فرد میتواند در هر بخش شاغل شود.
وی افزود: مالکیت معنوی و حقوقی برند کمیته ملی المپیک انجام شده و هر گونه استفاده غیر قانونی پیگرد قانونی دارد.
رئیس کمیته ملی المپیک در پایان خاطرنشان کرد: اعضای هیئت اجرایی که در حال حاضر رئیس فدراسیون نیستند، طبق اساسنامه تا پایان دوره 4 ساله حضور خواهند داشت اما در دوره جدید نمیتوانند نامزد شوند.
دیدگاه تان را بنویسید