محمد بنا که از جمله ورزشکارانی است که در صفحه اینستاگرامش به شهادت سردار قاسم سلیمانی واکنش نشان داده بود، می گوید: می‌گویند چرا درباره مسائل آبان ننوشتی؟ مگر من بالانشین نیاوران هستم که مشکلات مردم را حس نکنم.

به گزارش جی پلاس،‌ شهادت سردار رشید اسلام و ایران، سپهبد قاسم سلیمانی، موجی از واکنش‌ها را به همراه داشته است و در این میان، اهالی ورزش نیز همگام با سایر اقشار مردم درباره این حادثه تلخ به صحبت پرداخته‌اند. یکی از کسانی که در این رابطه پیامی را منتشر کرد، محمد بنا بود. سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی با انتشار عکسی از شهید سردار سلیمانی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «آنقدر بزرگ و دلیر بودین که دوست و دشمن چاره‌ای جز دوست داشتنتون نداشتن. شما هم به آرزوتون رسیدین سردار. مبارک تون باشه آزادمرد.» بنا درباره پیام پراحساس خود درباره شهید سلیمانی گفت: «من دو،سه بار این پست را در صفحه‌ام گذاشتم که متأسفانه اینستاگرام آن را حذف کرد ولی بعد آن را در استوری صفحه‌ام گذاشتم تا 24 ساعت باقی بماند. شهید سلیمانی آرزویش شهادت بود. به قول همسر بزرگوارش شبانه روز در بیابان‌ها و صحراها به عشق شهادت می‌گشت و دوست داشت به همرزمانش مانند شهید کاظمی بپیوندد ولی به این شکل به شهادت رسیدن او کار بسیار ناجوانمردانه‌ای بود.»

اکثر مردم در این خصوص ناراحتی خود را ابراز کردند ولی بعضی نیز در فضای مجازی واکنش‌های متفاوتی به شهادت سردار سلیمانی داشتند و آن را به اتفاق‌های اخیر ربط دادند. بنا در این خصوص چنین نظر داد: «همیشه درباره مسائل مختلف این دوگانگی و طرز نگاه و تفکر متفاوت در جامعه وجود داشته ولی من فکر می‌کنم سردار سلیمانی از همه این چیزها مبرا بوده است. او کی آمد بگوید آقای روحانی شما فلان کار را کرده‌ای، آقای فلانی شما این طور بوده‌ای. شهید سلیمانی نگاه دیگری به دنیا داشت و در بیرون از مرزها برای عزت مملکت تلاش می‌کرد. او می‌دانست گروه‌ها و افرادی هستند که دور کشور ما می‌خواهند ناامنی ایجاد کنند و به داخل ایران برسند.»

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی صحبت‌های خود را این طور ادامه داد: «می بینم که بعضی‌ها بی ربط یکسری مسائل را به هم ربط می‌دهند. مثلاً به من می‌گویند چرا تو درباره شرایطی که در آبان ماه به وجود آمد، چیزی ننوشتی ولی برای سردار سلیمانی نوشتی؟ به نظر من این دو مقوله جداست. همدردی با یک مسأله داخلی که بی گناه و با گناه در آن با هم قاطی شدند، یک موضوع دیگر است. ما که خودمان جدا از مردم نیستیم. ما صبح تا شب درباره مشکلات مردم حرف می‌زنیم. اگر مشکلی پیش می‌آید، برای خود من هم هست. مگر من بالانشین نیاوران هستم که این مشکلات را حس نکنم؟ ولی یک فردی مثل سردار سلیمانی تمام عمرش مجاهدت بوده و چه در زمان دفاع مقدس و چه در مبارزه با گروه خبیث داعش، برای دفاع از این مرز و بوم می‌جنگید، بنابراین باید ارزش گذاشت. شهید سلیمانی هم منطقه را از شر داعش نجات داد و هم اروپایی‌ها را. آن وقت این انسان بزرگ را شهید کردند، چطور ما راحت از کنار این قضیه بگذریم؟»

بنا با انتقاد از نگاه برخی به مسائل یادآور شد: «آمده‌اند به من پیام داده‌اند که فالوورهایت کم شده بود که این پیام را دادی؟ من اعتقادات و عشق خودم را به افراد و کشورم دارم و اصلاً با کسی رودربایستی ندارم که بخواهم کسی مرا به خاطر آن دوست داشته باشد یا نداشته باشد. من تنها چیزی که برایم مهم است، عزت و سربلندی ایران است و هر کسی در این راه کوشش کند، دستش را هم می‌بوسم. سردار سلیمانی یک فرد ثابت شده است. حتی دشمنان‌مان هم نمی‌توانند بدون احترام راجع به ایشان حرف بزنند.»

چند روز پیش خانه کشتی که به نام محمد بنا به ثبت رسیده بود، با موافقت خود او به نام شهید مصطفی صدرزاده تغییر کرد. او درباره این موضوع هم چنین نظر داد: «شهدای ما مظلوم هستند. ما همین طور برای خودمان راه می‌رویم و هواداران می‌گویند سلام آقای بنا، به‌به مدال المپیک گرفتید، خوب بود. این طور بود، آن طور بود. ان شاء الله این المپیک هم بدرخشید. حمید سوریان را می‌بینند. علیرضا دبیر را می‌بینند ولی در همین شهریار که شهر این شهید است، شاید از 300 هزار نفر، هزار نفر هم او را نشناسند. به خاطر اینکه ما خودمان را گم کرده‌ایم و نمی‌دانیم چه فکر می‌کنیم. آنقدر مسائل سیاسی با هم قاطی شده که ماهیت‌مان را گم می‌کنیم. شما بیایید زندگی این شهید را مرور کنید. ما با این کار می‌خواستیم آن 4 نفری که اسم شهید را می‌بینند، بروند درباره‌اش تحقیق کنند. 30 سال طول کشید تا ما بفهمیم شهید ابراهیم ‌هادی که بوده است. اول جنگ که کسی نمی‌دانست ابراهیم ‌هادی کیست؟ اما من از زمان شاه او را می‌شناختم ولی حالا بعد از 30 سال کتاب‌هایی منتشر شده تا بقیه بفهمند او چه کسی بوده است؟ می‌خواهم اسم من صد سال سیاه نباشد.» بنا با اشاره به تغییر نام خیابان تختی در منطقه یک تهران به نام «جلیل شهناز» از سوی شورای شهر تهران گفت: «چند روز پیش دیدم که اعتراض کرده‌اند که نام یکی از خیابان‌ها را که به نام آقا تختی بوده، برداشته‌اند. تختی در دل تمام مردم است. صد سال دیگر که هیچ، هزار سال دیگر هم در دل مردم می‌ماند. حالا یک جا به اسمش باشد یا نباشد.»

فردا هفدهم دی، پنجاه و دومین سالروز درگذشت جهان پهلوان تختی است و کشتی‌گیران هم همیشه سعی می‌کنند مرام پهلوانی او را دنبال کنند. بنا درخصوص سؤالی مبنی بر اینکه آیا تغییر نام خانه کشتی به نام شهید صدرزاده هم نوعی مرام پهلوانی است؟ چنین پاسخ داد: «مرام پهلوانی از قبل از آقا تختی هم وجود داشته است. قبل از او پوریای ولی و خیلی‌های دیگر هم بوده‌اند. آدم کارهای بد را می‌بیند و کارهای خوب را هم می‌بیند و رفتاری که نشان می‌دهد بستگی به تربیت و مرامش دارد. اگر آقا تختی از پوریای ولی الگوبرداری کرد، ما هم از آقا تختی الگوبرداری می‌کنیم. کار خوب را هم همه دوست دارند. شما اگر در دل خودت 10 کار خوب کرده باشی و اگر بخواهی خدا راضی باشد، ارزشش از همه چیز بیشتر است. حالا مثلاً یک کاری مثل کاری که من انجام دادم، به اجبار دیده و رسانه‌ای شد ولی این نبوده که من خودم راضی باشم. اما متأسفانه در جامعه ما قضاوت‌ها راجع به همدیگر زیاد شده است و اگر شما واقعاً با تمام وجودت هم کاری را انجام داده باشی، می‌گویند ریا می‌کند.»

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
7 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1324420
  • منبع: روزنامه ایران
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.