خداحافظی با لوازم خانگی قاچاق از 15 دی ماه
از ۱۵ دی ماه اگر گروههای کالایی تعیین شده در بخش لوازم خانگی در سطح بازار دارای شناسه کالا نباشند، قاچاق تلقی میشوند. این بار تولیدکنندگان نسبت به ثمر دادن این طرح امیدوار هستند.
به گزارش جی پلاس، بعد از سه سال انتظار بالاخره قرار است آییننامه شناسه و رهگیری کالا موضوع ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش لوازم خانگی اجرا شود، به طوریکه طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) "تمامی تولیدکنندگان و تشکلهای صنعتی لوازم خانگی تولید داخل تا ۱۵ دی ماه فرصت دارند که برای ۸ گروه کالایی خود فرایند ثبت و اخذ شناسه را انجام دهند و برای کالاهای خود شناسه دریافت کنند و بعد از ۱۵ دی ماه اگر کالایی دارای شناسه کالا نباشد در سطح بازار کالای قاچاق تلقی خواهد شد".
این هشت گروه کالایی شامل کولر، یخچال، فریزر، تلویزیون، ماشین لباس شویی، ماکروویو، جاروبرقی و پکیج است که البته طبق اعلام وزارت صمت در قدمهای بعدی اجرای آیین نامه شناسه و رهگیری کالا تمامی اقلام لوازم خانگی را شامل میشود.
آئیننامه اجرایی شناسههای کالا و رهگیری کالا موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اواخر شهریور ماه ۱۳۹۵ از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری، برای اجرا ابلاغ شد. ماده ۲۰ این آئیننامه مسئولیت اجرای آنرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول کرده و طبق ماده ۱۲ آن وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) موظف است "امکان ثبت شناسه رهگیری و دریافت گواهی الکترونیکی را در سامانه جامع تجارت فراهم کند و یکتا بودن شناسههای رهگیری را در سطح تمامی کالاهای مشمول، تضمین کند".
با این وجود این طرح، حداقل در بخش لوازم خانگی، تاکنون به اجرا درنیامده بود، اما به نظر میرسد افزایش قاچاق کالا در پی ممنوعیت واردات و افزایش چشمگیر قیمتها در بازار لوازم خانگی باعث شد که بالاخره آئیننامه اجرایی شناسههای کالا و رهگیری کالا در بخش لوازم خانگی اجرا شود.
البته پیش از آییننامه شناسه و رهگیری کالا، طرح شبنم و ایران کد در راستای تفکیک کالای قاچاق و غیر قاچاق مطرح شده بود که به دلیل گسترش کدهای جعلی در مرحله اجرا متوقف شد.
در این رابطه محمدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی، اظهار کرد: به نظر میرسد این بار ایرادات طرحهای قبلی مبارزه با قاچاق همچون "ایران کد و "شبنم" بررسی و برطرف شده است.
وی همچنین با بیان اینکه قاچاق لوازم خانگی برای این صنعت بسیار مشکلساز شده، ابراز امیدواری کرد که با همکاری مردم، تولیدکنندگان و فروشندگان اجرای آییننامه شناسه و رهگیری کالا به ثمر برسد.
به گفته سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی، با اجرای این طرح مردم هنگام خرید میتوانند شناسه را از محلی که مشخص میشود استعلام کنند و پاسخ را در همان زمان دریافت کنند.
وی افزود: دستگاههای نظارتی هم در بازار نظارت میکنند و اگر کالایی شناسه نداشته باشد، مشخص میشود که این کالا قاچاق بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید