هشدار ارزی رئیس بانک مرکزی/ همتی: دلالان توانایی ما را دست کم نگیرند!

همتی امروز پس از پایان جلسه دولت در حالی در جمع نمایندگان رسانه های گروهی حاضر شد که بازار ارز یکی از پر نوسان ترین دوره های خود را سپری می کند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، «عبدالناصر همتی» در پاسخ به سئوالات متعدد خبرنگاران درباره بازار ارز، تاکید کرد که بازار ارز تحت کنترل است.

وی افزود: دلالان و نوسان‌گیران بازار ارز، توانایی این بانک را دست‌کم نگیرند؛ بانک مرکزی توانایی لازم را دارد تا هر زمان که اراده کند با حضور در بازار و نقش‌آفرینی در عرضه و تقاضا، تعادل را برقرار کند.

رییس کل بانک مرکزی به مردم نیز توصیه کرد که دارایی خود را در معرض ریسک خرید و فروش ارز قرار ندهند، زیرا در یک روز، نرخ ارز یک هزار تومان بالا رفته و یا یک هزار تومان کاهش می‌یابد.

وی اضافه کرد: بانک مرکزی در بازار حضور محکم داشته و توانایی و ذخایر ارزی و اسکناسی کافی دارد.

همتی خاطر نشان کرد: مسایل رخ داده در بازار ارز به مسایلی که در فضای مجازی مطرح می‌کنند - مانند تورم و انتظارات و پیش‌بینی‌ها - هیچ ربطی ندارد.

وی با بیان اینکه بزودی ثبات لازم در بازار ارز ایجاد می‌شود، گفت: مشکلاتی که در دو هفته اخیر به علت مسایل سیاسی و جو روانی و تبلیغاتی در بازار ایجاد شده رفع می‌شود.

بازار متشکل چه زمانی راه می افتد؟ 

رییس کل بانک مرکزی درباره تاخیر در راه اندازی بازار متشکل ارزی، گفت: تست گرم این بازار در حال انجام است.

وی اضافه کرد: انواع تست‌های بازار متشکل ارزی انجام شده و یا در حال انجام است. زمان راه‌اندازی این بازار را اعلام نمی‌کنم اما به طور قطع، امسال تحقق می‌یابد.

فیشینگ تا ۹۰ درصد کاهش می یابد 

رییس کل بانک مرکزی درباره استفاده از سایت‌های قمار و شرط‌بندی از درگاه‌های بانکی، گفت: برنامه‌ریزی جدی در معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی در این باره داریم. ابزارها و شرکت‌هایی تحت نظارت بانک مرکزی در حال رصد این فعالیت‌ها هستند.

همتی با بیان اینکه به تدریج به سوی محدود کردن فضای این نوع  فعالیت‌ها می رویم، اضافه کرد: در فناوری‌های اطلاعات، همانند سایر نقاط دنیا مسایلی مانند هک و قمار وجود دارد، اما ما تلاش می‌کنیم که میزان آن را به حداقل برسانیم.

رییس کل بانک مرکزی درباره رمز دوم پویا گفت: این رمزها برای کمک به مردم است.

همتی ادامه داد: شمار پرونده هایی که در دادسراها درباره فیشینگ تشکیل می‌شود بسیار زیاد است که حتی به روزی ۴۰۰ تا ۵۰۰ پرونده نیز می رسد.

وی با تاکید بر لزوم همکاری همه بانک‌ها، گفت: دیروز نیز جلسه ای با مدیران عامل بانک‌ها داشته و تاکید کردم که سرعت بیشتری به عملیات خود بدهند.

رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: با اجرای این طرح میزان فیشنیگ به صفر نخواهد رسید اما تا ۹۰ درصد کاهش خواهد یافت.

 

دیدگاه تان را بنویسید