سورنا ستاری عنوان کرد؛
نام تهران در بین ۵۰ شهر نوآور جهان
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به بهبود رتبه تهران در میان شهرهای نوآور دنیا، گفت: تهران با رتبه ۴۱ در میان ۵۰ شهر نوآور جهان قرار دارد.
به گزارش جی پلاس، سورنا ستاری امروز دوشنبه ۱۸ آذر در سومین همایش تهران هوشمند که در برج میلاد تهران برگزار شد، شهر هوشمند را یک سیستم عامل جدید عنوان کرد که روی سخت افزار شهری مانند تهران قرار می گیرد و کل ماهیت شهر و کاربری آن را تغییر می دهد.
وی با تأکید بر اینکه شهر هوشمند براساس زیست بوم فکری خودمان قابل پیاده سازی خواهد بود، گفت: اکوسیستم فعلی تاکسی های اینترنتی قابل مقایسه با ۴ سال پیش نیست و آن زمان ما گفتیم که جلوی این اکوسیستم که به صورت مغز افزار و با استفاده از توانمندی های فکری ایجاد شده است را نمی توان گرفت.
ستاری با تأکید بر اینکه در مفهوم شهر هوشمند از نرم افزاری صحبت می کنیم که به شهرداری این قدرت را می دهد که صاحب شهر شود، تصریح کرد: اگر شهرداری هم اکنون در حوزه هوشمند سازی وارد شود برنده خواهد بود. چرا که شهرها نقش فوق العاده ای در آینده دنیا دارند و اگر به این موضوع توجه نکنیم به زودی با مشکلات متعددی برخورد خواهیم کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه به زودی شهرها اولین پلتفرم آموزش خواهند بود، خاطرنشان کرد: بر این اساس نواحی نوآوری شهری می توانند باعث تحول در ارائه خدمات، سرویس های شهری و حمل و نقل با روش های جدید شوند و از این طریق شهرداری می تواند درآمد خود را از طریق شهر هوشمند افزایش دهد.
وی با اشاره به پتانسیل شهر تهران به دلیل نیروی انسانی و نیز زیرساخت های متعدد گفت: چیزی که طی ۶ سال گذشته بر آن تأکید داریم این است که کسب و کار سنتی در رقابت با کسب و کارهای نوین محکوم به شکست است. چرا که بازیگران کسب و کار در حال تغییر هستند و اشتغال را با نوآوری متحول خواهند کرد. در این اکوسیستم، کسب و کارهای سنتی راهی به جز خرید و سرمایه گذاری در استارت آپ ها ندارند.
ستاری یادآور شد: بخش خصوصی باید روی جوانانی که دارای سرمایه فکری هستند، سرمایه گذاری کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به حرکت نوآورانه برای ایجاد نواحی نوآوری شهری در راستای تفاهم شهرداری و معاونت علمی، فناوری رئیس جمهور گفت: این نواحی را تعیین کردیم تا شتابدهنده ها و استارت آپ ها بتوانند فعالیت خود را از این طریق گسترش دهند.
وی با بیان اینکه سیستم شهر هوشمند نیازمند زیست بوم است و باید این فضا را برای جوانان ایجاد کرد، اظهار داشت: در شرایط فعلی دیگر منابع هر کشوری به آنچه که در زیر زمین قرار دارد مربوط نمی شود و دانش به عنوان منابع کشورها در نظر گرفته می شود. بر این اساس توسعه کشورها را بر مبنای هوشمند سازی در نظر می گیرند.
ستاری با اشاره به لزوم هوشمندسازی شهرها تصریح کرد: شاهد بهبود رتبه تهران در میان شهرهای نوآور دنیا هستیم و این شهر با رتبه ۴۱ جز ۵۰ شهر نوآور دنیا قرار دارد.
وی افزود: پتانسیل تهران در میان شهرهای پیشرو در هوشمند سازی قابل توجه است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در صورتی که لازم باشد در دولت و شورای شهر برای کمک به هوشمند سازی این شهر اقدام می کند. در عین حال می توان از امکانات مراکز رشد، شتابدهنده ها، دانشگاه ها و مراکز نوآوری برای ایجاد اکوسیستم مناسب شهر هوشمند استفاده کرد.
دیدگاه تان را بنویسید