کلیه دروس از اول دبستان تا پایان دبیرستان بارخوانی می شود

وزیرآموزش‌وپرورش اظهار کرد: اجرایی کردن سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش از الزامات و دغدغه‌های وزارت آموزش‌وپرورش و شخص بنده است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، محسن حاجی میرزایی در دیدار با  سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به الزامات اجرایی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، با تأکید بر این‌که استقرار و اجرای مؤلفه‌های یک نظام بسیار پیچیده‌تر از طراحی آن است، گفت:‌ با روند موجود و با توجه به مشکلات فعلی برنامه‌ریزی بلندمدت و پایدار برای تعلیم و تربیت امکان پیگیری اندکی دارد.

وزیر آموزش‌وپرورش تصریح کرد: اولین گام استقرار و پیاده‌سازی این سند قابلیت‌سازی و زمینه‌سازی برای اجرای برنامه‌های سند در وزارت آموزش‌وپرورش است.

حاجی میرزایی خاطرنشان کرد:‌ باید روی بروندادهای برنامه‌ها و مطالباتمان توافق کنیم و بعد ازآن مدارس تراز سند را به‌عنوان الگو معرفی کنیم.

وی بابیان اینکه بعد از معرفی مدارس می‌توان برای بروندادها شاخص تعیین کرد، گفت:‌ با توجه به شرایط پیش رو و امکانات فعلی وزارت آموزش‌وپرورش قبل از هر چیز باید وضعیت فعلی و وضعیت مورد انتظار مشخص‌شده باشد تا بتوان برای رفع خلأهای موجود اقدام به برنامه‌ریزی کرد.

در ادامه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تجارب اجرایی‌سازی اهداف سند نقشه جامع علمی کشور و سند مهندسی فرهنگی کشور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ‌اظهار کرد: برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش قصد داریم که سازوکاری را در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی فعال کنیم که اجرائی سازی سند به‌صورت مستمر دنبال شود.

سعیدرضا عاملی خاطرنشان کرد: موضوع علم و فناوری را باید در پیوستاری ببینیم که از پیش‌دبستان تا دانشگاه و بعدازآن دوران اشتغال افراد را در برگیرد و از همین منظر مبحث تعلیم و تربیت نیز صرفاً مربوط به آموزش‌وپرورش نبوده باید برای آن مسیر مدونی را ترسیم کرده سازوکاری ارائه داد.

وی بابیان اینکه گزارش اجرایی شدن و به‌روزرسانی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد، گفت: آمادگی داریم تا روند اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش را در قالب مصاحبه‌های مطبوعاتی در اختیار جامعه قرار دهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش متوجه یکسری برنامه‌های عمومی و اختصاصی است و برخی برنامه‌های مدنظر آموزش‌وپرورش در قالب برنامه‌های عمومی بوده است که ازلحاظ کیفی با سایر کشورهای جهان اشتراک دارد و تجارب موفق جهانی در زمینه‌های عمومی آموزش  باید در اختیار وزارت آموزش‌وپرورش قرارگرفته و در کشور اجرایی شود.

مهدی نوید ادهم با اشاره به روند تحقق اهداف سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، اظهار کرد: برای اجرایی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش سه‌گام در نظر گرفته‌ایم که گام اول آن تدوین و تصویب سند، گام دوم زمینه‌سازی و گام سوم اجرا بوده است.

وی افزود:‌ سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش دارای ۱۳۱ راهکار است و در ۶ زیر نظام تقسیم‌شده و برای هر راهکار برنامه‌ای به تصویب رسید که درمجموع۵۳۰ برنامه تدوین‌شده و سال اجرای آن مشخص‌شده و در شورای عالی آموزش‌وپرورش به تصویب رسیده است.

دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش با اشاره به برنامه‌های زیرنظام‌ها گفت: در برنامه زیرنظام تجهیز فضا، تجهیزات و فناوری که استانداردهای فضای مناسب آموزشی را در نظر دارد توسط سازمان مدیریت به تصویب رسیده و اکنون در حال اجرایی سازی در سطح کشور است.

نوید ادهم خاطرنشان کرد: ایجاد دانشکده مدیریت آموزشی در دانشگاه فرهنگیان منطبق با ضوابط مربوط به آموزش‌وپرورش از دیگر مواردی است که در دانشگاه فرهنگیان موردنظر داریم.

وی تصریح کرد: در زیر نظام مربوط به برنامه درسی ملی نیز کلیه دروس از اول دبستان تا پایان دبیرستان بازخوانی شد و همسوسازی کتب درسی با مفاهیم سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش صورت گرفته است.

دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش با اشاره به برنامه ۵ ساله وزارت آموزش‌وپرورش، اظهار کرد: برنامه ۵ ساله وزارت آموزش‌وپرورش منطبق با برنامه ششم توسعه تدوین‌شده و با محوریت گسترش فرهنگ تحول‌خواهی و تحول‌آفرینی دوره‌های مختلفی برای مدیران و معلمان آموزش‌وپرورش تدوین‌شده است.

رضا مددی در ادامه گفت: در سال‌های‌ ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ بیش از ۵۰۰ برنامه را ذیل ۱۳۱ راهکار و ۶ زیر نظام سند تحول را در شورای عالی آموزش‌وپرورش به تصویب رسانده‌ایم که این زیر نظام‌ها تکلیف آموزش‌وپرورش را تا سال ۱۴۰۴ مشخص کرده است.

مددی گفت:‌ برنامه‌های زیر نظام‌ها ذیل برنامه ششم توسعه تدوین شد و برش استانی زیر نظام‌ها در طول برنامه ششم توسعه مشخص‌شده که درنتیجه برنامه‌های ۷۲۴ منطقه آموزشی آموزش‌وپرورش تدوین و ترسیم‌شده آماده اجرایی و عملیاتی شدن در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ است.

رئیس ستاد اجرایی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: همه فعالیت‌های مدارس در سال تحصیلی جاری حول اهداف برنامه‌های تصویب‌شده صورت خواهد گرفت و ارزیابی ما بر این است که به‌طور متوسط در حدود ۳۰ درصد از سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش تحقق‌یافته است.

 

دیدگاه تان را بنویسید