محققان کشور موفق به طراحی و ساخت ربات پاکسازی استخر شدند که بر اساس نیاز وزارت جهاد کشاورزی ساخته شده است.

به گزارش جی پلاس، امیر موگویی یکی از مجریان طرح «ربات پاکساز استخر» اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده کشاورزان، شیلات و مشاغلی که از استخر آب استفاده می کنند کثیف شدن کف و دیواره های استخر آب از لجن و لایه و روبه های مختلف است چرا که این امر موجب بروز مشکلات بسیاری از قبیل اینکه بعد از مدتی کف و دیواره های استخر خزه بسته و باعث لیز شدن کف و دیواره ها و آلودگی آب می شود.

وی ادامه داد: تمیز کردن این دیواره ها نیز تنها بوسیله خالی کردن آب استخر امکان پذیر است که این، نیاز به لایه روبی، شست و شوی استخر و سپس تصویه آب از مواد اضافه بدون تغییر دادن سطح آب استخر دارد.

یکی از مجریان این طرح با بیان اینکه این اقدام برای صاحبان استخرهای پرورش ماهی دشوار است، بیان کرد: از این رو در صدد برآمدیم رباتی را طراحی کنیم که می تواند این مشکل را برطر ف سازد.

موگویی در خصوص «ربات پاک ساز استخر» گفت: این ربات، از دو بخش ایستگاه زمینی و ربات متحرک تشکیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه این ربات مبتنی بر فناوری اینترنت اشیاء (IOT) طراحی و ساخته شده است، بیان کرد: ربات پاکساز استخر از طریق تلفن همراه هوشمند و با اتصال به اینترنت قابل کنترل و نظارت خواهد بود.

به گفته وی این ربات همچنین قابلیت اتصال به سامانه اتوماسیون و هوشمند سازی استخر ها و آبیاری دارد به گونه ای که باتوجه به داشتن سنسورهای مختلف امکان آنالیز و سنجش فاکتورهای مهم و اساسی آب را دارد.

فارغ التحصیل دانشگاه آزاد قزوین ادامه داد: این ربات، بعد از پایش آب، وضعیت را به صورت پیوسته می تواند به کاربر نشان دهد و در صورت نصب تجهیزات هوشمند سازی امکان کنترل فاکتور های آب را دارد.

موگویی با تاکید براینکه این ربات هوشمند می تواند دستورات کنترلی از وضعیت آب استخر را اطلاع دهد، ادامه داد: برای مثال در صورت کاهش اکسیژن آب فرمان روشن شدن پمپ اکسیژن را صادر می کند.

این محقق ادامه داد: همچنین با توجه به متحرک بودن، ربات امکان سنجش فاکتورهای آب مانند درصد اکسیژن، میزان آلودگی در نقاط مختلف استخر از جمله ورودی و خروجی آب را دارد.

وی با بیان اینکه استفاده از این ربات می تواند باعث کاهش نصب تجهیزات در استخر شود، خاطر نشان کرد: همچنین این ربات دارای دو مدل کنترلی و حرکتی است که نوع اول آن حرکت بدون نیاز به اپراتور است و در این مدل با استفاده از سنسور های عدم برخورد به صورت رندوم اقدام به تمیز کردن استخر ها می کند.

وی ادامه داد: نوع دوم این ربات را طوری طراحی کرده ایم که اپراتور دستی است و کاربر می تواند در صورت نیاز به تمیزی نقطه ای خاص و یا کنترل دستی از آن استفاده کند.

 

وی با بیان اینکه از این ربات در استخر های پرورش ماهی و شیلات در ایران، استفاده می شود، عنوان کرد: این طرح ثبت اختراع شده است.

وی تاکید کرد: با استفاده از این ربات می توان به صورت  دائمی وضعیت زیر آب را در روز و شب رصد کرد.

وی با بیان اینکه این ربات دارای دوربین زیرآبی و پرژکتور است، بیان کرد: کاهش مصرف انرژی بواسطه حرکت کمتر در آب یکی از مزیت های این ربات به شمار می رود؛ ربات تنها نقاط تجمع فضولات را شناسایی و پاکسازی می کند.

وی افزود: کاهش استرس به ماهی بخاطر عدم حضور کارگر در آب و کاهش ارتفاع آب، مشاهده وضعیت ظاهری ماهیدر زیرآب، امکان اضافه کردن سنسورهای سنجش وضعیت شیمیایی آب بنا به درخواست آبزی پرور، مناسب جهت نظافت استخر های پرورش ماهی، انتقال فضولات آبزیان به بیرون استخر، پمپ کف کش با قدرت ۳ اسب از مزایای این ربات به شمار می رود.

این ربات توسط تیم یک شرکت دانش بنیان و فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد قزوین و صنعتی امیرکبیر بر اساس نیاز وزارت جهاد کشاورزی ساخته شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.