شرکت مایکروسافت قصد دارد با همکاری یک شرکت هندی، یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه دهد که از عهده تشخیص زودهنگام سرطان برمیآید.
به گزارش جی پلاس، زنان هندی معمولا بیش از زنان ساکن کشورهای دیگر در اثر ابتلا به سرطان دهانه رحم از دنیا میروند. این بیماری قابل پیشگیری سالانه جان ۶۷۰۰۰ زن را در هندوستان میگیرد که ۲۵ درصد از کل مرگ و میرهای سراسر جهان را تشکیل میدهد.
بررسی کارآمد و تشخیص به موقع آغاز سرطان دهانه رحم میتواند امکان گسترش آن را کاهش دهد اما نکته چالشبرانگیز اینجاست که تشخیص این بیماری در آغاز آن، به زمان زیادی نیاز دارد. دلیل این موضوع، زمانبر بودن روشهای کنونی تشخیص است اما شاید هوش مصنوعی بتواند به این فرآیند، سرعت ببخشد.
پژوهشگران شرکت "SRL Diagnostics" که بزرگترین سرویسهای تشخیص را در هندوستان ارائه میدهد، به بررسی تاثیر هوش مصنوعی در تشخیص سرطان دهانه رحم پرداختهاند. این شرکت با همکاری شرکت "مایکروسافت"، قصد دارد یک شبکه هوش مصنوعی برای آسیبشناسی ارائه دهد که میتواند به تشخیص به موقع بیماری کمک کند.
این گروه پژوهشی، سالانه نمونههای بسیاری را دریافت میکند که حدود ۹۸ درصد آنها معمولی هستند و فقط دو درصد به دخالت نیاز دارند. دکتر "آرناب روی"(Arnab Roy)، سرپرست این پروژه گفت: ما در جستجوی روشهایی هستیم که بتوانند آسیبشناسی بیماری را تضمین کنند.
"مانیش گوپتا"(Manish Gupta)، از پژوهشگران مایکروسافت که در حال حاضر با SRL Diagnostics همکاری میکند، گفت: ایده ما این است تا یک الگوریتم هوش مصنوعی ابداع کنیم که بتواند قسمتهایی از بدن که در معرض ابتلا به سرطان هستند، شناسایی کند.
مدل هوش مصنوعی این گروه، در حال حاضر میتواند نمونههای معمول و غیرمعمول را با دقت از هم تشخیص دهد و کاربرد آن فعلا به مدت سه تا شش ماه در آزمایشگاهها معتبر است.
مایکروسافت به تازگی اعلام کرده که این پروژه هوش مصنوعی میتواند به بهبود روش انجام آزمایشها در هند کمک کند. این شرکت، از ابزاری رونمایی کرده که قرار است تا دو سال آینده به بازار هند وارد شوند.