فیلمنامهٔ آژانس شیشه ای را که خواندم؛ گفتم شما نسخه های این فیلمنامه را این سو و آنسو نفرستید، فضایی درست خواهند کرد که ساخت فیلم دشوار خواهد شد. نه اینکه بنده مخالف ساخت فیلم و فیلمنامه بوده ام! اتفاقا توصیه ای که داشتم برای این بود که فیلم به دور از غوغاسالاری های مرسوم آن زمانه و البته این زمانه هم! ساخته شود.

به گزارش جی پلاس؛ مهدی خرم دل، خبرنگار، با انتشار فیلمی از اظهارات ابراهیم حاتمی کیا، کارگردان فیلم آژانس شیشه ای، در شبکه های اجتماعی نوشت: «وقتی عطاءالله مهاجرانی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران زیرمجموعه‌اش به فیلمنامه آژانس شیشه‌ای پروانه ساخت ندادند و حتی آقای مهاجرانی به حاتمی کیا توصیه کرده بود فیلمنامه را معدوم کند، حاتمی کیا سراغ بیت رهبری رفت.رهبری ضمن تایید فیلمنامه درباره فینالش نوشت:«اگر همه درها بسته شود، در دفتر رهبری که بسته نمی‌شود» بدین ترتیب پس از بنز اطلاعات، هلی کوپتر رهبری می‌آید. حاتمی کیا می‌گوید نامه درون فیلم که در سکانس پایانی به سلحشور با بازی رضا کیانیان می‌دهند، همان نامه رهبری بوده».

این ادعا، با واکنش سیدعطاالله مهاجرانی، وزیر ارشاد در آن زمان، مواجه شد.

مهاجرانی در توییتر خطاب به خرم دل نوشت: «آقاى خرم دل با سلام

این روایت و داورى شما، که اینجانب به آژانس شیشه اى مجوز نداده ام و فیلم به سفارش دفتر رهبرى ساخته شده است. مطلقًا دروغ است. حتما به اشتباه افتاده اید یا از بى اطلاعى شما، سوء استفاده شده است. اینجانب وقتى معاون رئیس جمهور بودم، در جریان فیلم بودم.»

خرم دل هم نوشت: «آقای مهاجرانی این عین روایت آقای حاتمی کیا در1387است: «فیلمنامه را به عطاءالله مهاجرانی معاون حقوقی رئیس جمهوری دادم بخواند.او پس از خواندن از من خواست تمام نسخه‌های آن را از بین ببرم، چون معتقد بود چنین داستانی می‌تواند خطرساز باشد.»یعنی ایشان دروغ گفته؟!»

مهاجرانی هم پاسخ داد: «بله ایشان دروغ گفته اند، اگر چنین گفته اند. من به ایشان توصیه کردم به دلیل حساسیت موضوع فیلمنامه ، فیلمنامه را این سو و آنسو نفرستد تا فیلم ساخته شود. وقتى هم وزارت ارشاد رفتم فیلم را به عنوان فیلم برگزیده در جشنواره فجر سال ١٣٧٦ نمایش دادیم.»

همچنین مهاجرانی در کانال تلگرامی خود توضیح مفصلی ارائه کرد:

«ابراهیم حاتمی کیا فیلمساز ممتاز کشورمان در بارهٔ ساخت فیلم آژانس شیشه ای نکته ای را در باره نسبت اینجانب و فیلم مطرح کرده اند، که نیاز به توضیح و تصحیح دارد.

« فیلمنامه را به عطاءا... مهاجرانی معاون حقوقی رئیس‌جمهوری دادم بخواند. او پس از خواندن از من خواست تمام نسخه‌های آن را از بین ببرم، چون معتقد بود چنین داستانی می‌تواند خطرساز باشد. اما جالب اینکه تولید این فیلم به دوران گذار دولت‌ها خورد و حبیب‌الله کاسه‌ساز مجوز تولید را امضا کرد. من «آژانس شیشه‌ای» را در زمان وزارت خود مهاجرانی ساختم.»!

در دوران معاونت ریاست جمهوری آیتالله هاشمی رفسنجانی- که معاونت ایشان و همکاری با ایشان از افتخارات کارنامهٔ عمر من است- با سینماگران و هنرمندان از جمله جناب آقای حاتمی کیا ارتباط داشتم. حتما ایشان به یاد دارند که فیلمنامهٔ از کرخه تا راین را هم به من دادند. خواندم و در ساخت فیلم و تامین هزینهٔ ارزی آن از طریق بانک مرکزی در دوران ریاست همکار ارجمند دکتر محسن نوربخش، کمک کردم. حتی یک بار از آلمان به من اطلاع دادند که حواله ارزی به دستشان نرسیده است و دچار مشکل شده اند. تلفنی با دکتر سید حسین موسویان سفیر کارآمد و دانای ایران در برلین، صحبت کردم و ایشان ظرف بیست و چهار ساعت مبلغ مورد نیاز را تامین کردند.

فیلمنامهٔ آژانس شیشه ای را که خواندم؛ گفتم شما نسخه های این فیلمنامه را این سو و آنسو نفرستید، فضایی درست خواهند کرد که ساخت فیلم دشوار خواهد شد. نه اینکه بنده مخالف ساخت فیلم و فیلمنامه بوده ام! اتفاقا توصیه ای که داشتم برای این بود که فیلم به دور از غوغاسالاری های مرسوم آن زمانه و البته این زمانه هم! ساخته شود. بدیهی بود با مدیریت سینماگرمتفکر و ارزشمند، دوست زندگی ام ، سیف الله داد که از خانهٔ سینما به معاونت سینمایی آمده بود و در ادارهٔ امر سینما با اختیار کامل عمل می کرد و من مثل چشمم به او اعتقاد داشتم، فیلم ساخته شد، نه تنها وزارت فرهنگ و ارشاد در ساخت و اکران فیلم مشکلی نداشت ، بلکه آژانس شیشه ای به عنوان فیلم برگزیده در جشنوارهٔ سینما هم نمایش داده شد.

در حقیقت نه تنها تضادی در رفتار و داوری اینجانب نسبت به فیلم موفق و موثر آژانس شیشه ای وجود نداشته است، بلکه همان توصیه هم برای حراست از فیلمنامه و ساخت فیلم بوده است. یاد با آن روزگاران یاد باد...»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1289369
  • منبع: انتخاب
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.