جزئیات دریافت وام ۲۰۰ میلیونی بانک مسکن
بانک مسکن طرح پرداخت تسهیلات تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان را در قالب عقد مرابحه برای خرید کالا و ... به تصویب رسانده که جزئیات و موارد استفاده تشریح شده است.
به گزارش جی پلاس، روز گذشته بانک مسکن از تصویب طرحی با عنوان «۲و۱» خبر داد که بر اساس این طرح، مشتریان بانک میتوانند با سپردهگذاری کوتاهمدت، تسهیلات دریافت کنند، اما این موضوع واکنش تعداد زیادی از مخاطبان را به همراه داشت که در همین راستا طرح مذکور با جزئیات بیشتر و شفافتر در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
بانک مسکن به عنوان تنها بانک پرداختکننده رسمی تسهیلات خرید مسکن در کشور شناخته میشود که اغلب شرایط پرداخت این تسهیلات میتواند بر قیمت مسکن نیز تاثیرگذار باشد، به طوریکه یکی از دلایل اصلی عدم افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن از سوی مدیرعامل این بانک، احتمال افزایش قیمت مسکن ناشی از این تغییر بود.
اما بانک مسکن روز گذشته از تصویب طرحی خبر داد که مشتریان این بانک میتوانند با سرمایهگذاری کوتاهمدت، از بانک تسهیلات دریافت کنند.
بر اساس اعلام این بانک برای این طرح، حداقل مبلغ لازم برای سپردهگذاری در این طرح ۱۰ میلیون تومان تعیین شده است و سقف تسهیلاتی که یک فرد با تشکیل حساب در قالب طرح «۲و۱» میتواند هم زمان با سپردهگذاری، از بانک مسکن دریافت کند، نیز معادل ۸۵ درصد میزان سپرده و تا حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان است؛ به این معنا که اگر مبلغ سپرده هر چقدر از ۲۳۵ میلیون تومان بیشتر باشد، آن فرد بیش از ۲۰۰ میلیون تومان نمیتواند دریافت کند.
بنابراین میتوان گفت که سقف سپردهگذاری برای دریافت این تسهیلات ۲۳۵ میلیون تومان بوده که معادل ۲۰۰ میلیون تومان وام به سپردهگذار تعلق میگیرد.
از سوی دیگر، حداکثر مدت بازپرداخت این تسهیلات، ۶۰ ماهه تعیین شده و تسهیلاتگیرنده در عین حال میتواند در قرارداد خود، مدت زمان کمتری را برای بازپرداخت کامل تسهیلات، اعلام کند.
یکی از مواردی که بسیاری از مخاطبان را دچار ابهام کرده است، نحوه دریافت وثیقه از سوی بانک است، به این صورت که سپرده فرد سپردهگذار به عنوان وثیقه تسهیلات توسط بانک پذیرفته میشود و در مدت بازپرداخت تسهیلات، نسبتی از سپرده به تسهیلات، به عنوان سپرده مسدودی نزد بانک به عنوان وثیقه قرار میگیرد.
این نسبت به شکل ۱۰۰ به ۸۵ است؛ به این معنا که اگر فرد سپردهگذار در ازای ۱۰۰ میلیون تومان سپردهگذاری، ۸۵ میلیون تومان تسهیلات مرابحه در قالب این طرح از بانک مسکن دریافت کرده است، ۱۰۰ میلیون تومان سپرده آن فرد، به عنوان وثیقه تسهیلات تا انتهای مراحل بازپرداخت کامل تسهیلات نزد بانک مسدود خواهد ماند.
به عبارت دیگر، فرد سپردهگذار مبلغ ۸۵ میلیون تومان از بانک تسهیلات میگیرد و پس از پرداخت اقساط ۱۰۰ میلیون تومان او نیز به او بازخواهد گشت.
از سوی دیگر، تسهیلات این طرح هم به سپردهگذار و هم به بستگان درجه یک او همچون پدر، مادر، همسر و فرزند او قابل پرداخت است.
هرچند که مشابه این طرح پیش از این در برخی بانکهای دیگر نیز اجرایی شده است، اما باید توجه داشت که تسهیلات این طرح ربطی به وام مسکن ندارد و با این تسهیلات میتوان خرید کالا، خودرو، پرداخت شهریه دانشگاه و ... را انجام داد و نیازی به استفاده از آن در خرید مسکن نیست، در واقع این طرح بانک مسکن ارتباطی با وام مسکن ندارد.
از سوی دیگر، یکی از نکات مهم در این طرح سود دو درصدی سپرده و سود یک درصدی تسهیلات است، بنابراین سپردهگذار از ۱۰۰ میلیون تومان خود در مثال قبلی سالانه دو درصد سود دریافت میکند و این در حالی است که سود تسهیلاتی که میگیرد، تنها یک درصد است.
یکی دیگر از موارد مورد پرسش این است که چرا فردی باید سپرده خود را در بانک بگذارد و مبلغ کمتری تسهیلات دریافت کند که در این باره میتوان موارد معمول استفاده از این طرح توسط مشتریان را توضیح داد.
این طرح در اصل بیش از مشتری حقیقی، مشتریان حقوقی دارد؛ به این صورت که به عنوان مثال یک نهاد، سازمان یا شرکت قصد پرداخت تسهیلات به کارمندان خود را دارد، اما میخواهد سازو کار قانونی پرداخت این تسهیلات انجام شده و از بازگشت پول خود نیز مطمئن باشد.
در این شرایط نهاد مذکور از مبلغ موردنیاز را از حساب خود نزد بانک مسکن مسدود کرده و از طریق این طرح، تسهیلاتی به کارمندان خود با سود یک درصد ارائه میکند.
اما با توجه به اینکه این تسهیلات برای بستگان درجه یک سپردهگذار نیز قابل پرداخت است، استفاده افراد حقیقی را هم دربرمیگیرد. تصور کنید که فردی میخواهد به برادر یا خواهر خود پولی بدهد و میخواهد از بازگشت آن مطمئن باشد، در این حالت فرد سپرده خود را نزد بانک گذاشته و فرد موردنظر میتواند از آن تسهیلات استفاده کند.
البته این طرح استفادههای دیگری هم دارد و میتوان برای برخی سرمایهگذاریهای پرریسک نیز از آن استفاده کرد و با دریافت این تسهیلات سرمایه خود را نزد بانک حفظ کرده و سرمایهگذاری پرریسک خود را هم انجام خواهد داد.
با این حال نکته مهم در این باره این است که بانکها طرحهای متفاوتی را برای پرداخت تسهیلات به مشتریان خود ارائه میکنند که ممکن است تمامی این طرحها مورد استفاده همه مشتریان نباشد و مشتریان نیز میتوانند درباره طرحهای تسهیلاتی اطلاعات بیشتری از شعب بانکی کسب کنند.
دیدگاه تان را بنویسید