۵ راهکار ساده تشویق کودکان به شستن دست ها

شستن دست‌ها یک اقدام ساده اما اساسی برای کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری است و نشستن دست‌ها چه از روری عادت و چه به علت کمبود امکانات، افراد را بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌ها قرار می‌دهد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، بهداشت ناکافی دست‌ها بر سلامت و تحصیلات فرد تاثیر گذاشته و هم‌چنین پیامدهای اقتصادی برای او به همراه خواهد داشت.

از این رو تشویق ‌و عادت دادن کودکان به شست‌وشوی مرتب دست‌هایشان از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به این که کودکان وقت بسیاری را به بازی کردن و در خارج از خانه می‌گذرانند با سطوح و لوازم مختلفی که مملو از میکروب‌ها هستند، در تماس‌اند. 

شست‌وشوی دست‌ها می‌تواند به جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری‌های متعدد در کودکان کمک کند. 

ایجاد عادت‌های شست‌وشوی دست‌ها در کودکان در سنین پایین، وظیفه مهم است که والدین و معلمان بر عهده دارند.

راهکارهای زیر به نقل از "اِن‌دی‌تی‌وی" برای ایجاد عادت شست‌وشوی دست‌ها در کودکان مفید است:

۱) شستن دست‌ها را به سرگرمی تبدیل کنید

شما می‌توانید با روش‌های مختلف شست‌وشوی دست‌ها را به یک فعالیت سرگرم‌کننده تبدیل کنید. لذت بردن از این کار باعث می‌شود کودکان به انجام آن تشویق شوند. می‌توانید صابون‌هایی در شکل‌ها و رنگ‌های مختلف خریداری کنید و روش صحیح شست‌وشوی دست‌ها را با روشی سرگرم کننده به آن‌ها بیاموزید تا آن را به فعالیتی مفرح برای کودکان تبدیل نمایید.

۲) کودکان را از خطرات آلودگی‌ها آگاه کنید

عدم شست‌وشوی دست‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های متعدد را افزایش می‌دهد و می‌تواند خطرات زیادی برای سلامتی ایجاد کند. شما باید کلیه اهداف شست‌وشوی دست‌ها را برای کودکان خود توضیح دهید و هم‌چنین آن‌ها را از مشکلات مختلف بهداشتی ناشی از آلودگی دست‌ها آگاه سازید.

۳) روش صحیح شست‌وشوی دست‌ها را به کودکان آموزش دهید

به کودکان خود روش صحیح شست‌وشوی دست‌ها را آموزش دهید. این امر به مبارزه صحیح با میکروب‌ها کمک می‌کند. هم‌چنین به آن‌ها زمان مناسب برای شست‌وشوی دست‌ها را مانند قبل و بعد از غذا و بعد از بازگشت به خانه بیاموزید. در این مواقع خودتان نیز باید در شست‌وشوی دست‌ها با کودک همراه شوید. در این آموزش‌ها، بزرگترها بهترین الگوی عملی برای کودکان هستند.

۴) شستن دست‌ها را به روال عادی کارهای روزانه‌تان تبدیل کنید

شست‌وشوی دست‌ها بسیار مهم است و باید آن را به روال عادی کارهای خود اضافه کنید. اضافه کردن این کار به کارهای روزمره، به فرزندان شما نیز کمک می‌کند تا آن را به عنوان یک عادت در نظر داشته باشند. در صورتی که شما به طور مرتب دست‌های خود را بشویید،‌ کودکان با مشاهده آن از سوی شما این کار را در طول روز تکرار می‌کنند.

۵) جدول زمانی برای شست‌وشوی دست‌ها بسازید

کودکان هم‌چنین باید زمان مناسب برای شست‌وشوی دست‌ها را بدانند. شما می‌توانید جدولی بسازید که زمان‌های ضروری برای شست‌وشوی دست‌ها در آن قید شده باشد. این کار به کودکان شما کمک می‌کند تا نیاز به شست‌وشوی دست‌ها و زمان‌های مناسب و ضروری برای آن‌ را بهتر درک کنند. خودتان هم تابع این جدول زمان‌بندی باشید.

دیدگاه تان را بنویسید