جایزه ادبی «بوکر» پس از ۳۰ سال به دو نویسنده رسید

هیات داوران این دوره از جایزه ادبی «بوکر» در یک اقدام کم‌سابقه و پس از ۳۰ سال دو نویسنده را به عنوان برنده این جایزه ادبی انتخاب کرد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،‌  «مارگارت آتوود» و «برناردین اِواریستو» امسال به عنوان برندگان جایزه بوکر ۲۰۱۹ معرفی شدند.

«پیتر فلورنس» رئیس هیات داوران این دوره از جایزه ادبی  بیان کرد، هیات داروان پس از پنج ساعت مشورت نتوانستند تنها یک نویسنده را از بین شش نامزد نهایی امسال انتخاب کنند و «مارگارت اتوود» برای نگارش رمان «وصیت‌ها» و «برناردین اِواریستو» برای خلق رمان «دختر،‌ زن،‌ دیگر» را به عنوان برندگان نهایی جایزه بوکر ۲۰۱۹ انتخاب کردند. 

رمان «وصیت‌ها» که درحقیقت دنباله‌ای بر رمان مشهور «داستان ندیمه» است درحالی به فهرست نامزد های نهایی این جایزه راه‌ یافت که هنوز منتشر نشده بود.

 به این ترتیب «برناردین اِواریستو» اولین نویسنده زن سیاه‌پوست و اولین نویسنده سیاه‌پوست بریتانیایی است که توانسته از سال ۱۹۶۹ تاکنون جایزه بوکر را به خود اختصاص دهد.

‌«اتوود» نویسنده کانادایی که پیش‌تر جایزه بوکر  را برای رمان «آدمکش کور» دریافت کرده بود با اختصاص دادن این جایزه برای بار دوم و در سن  ۷۹سالگی، به مسن‌ترین نویسنده‌ای تبدیل شد که تاکنون این جایزه را کسب کرده است. به این ترتیب «‌اتوود»‌ را می‌توان به عنوان چهارمین نویسنده‌ای محسوب کرد که دوبار موفق به کسب این جایزه شده است.

«اواریستو» در جریان مراسم اهدای جایزه بیان کرد :‌«بسیار مفتخرم که این جایزه را با یک نویسنده بی‌نظیر تقسیم می‌کنم. اما تقسیم کردن جایزه چیزی نیست که به آن  فکر می‌کنم،‌ من به حقیقت این‌که در این لحظه در این مکان حضور دارم و به معنا و مفهومی که این جایزه برای من و زندگی ادبی‌ام دارد،‌ فکر می‌کنم.»‌

جایزه پنج‌هزار پوندی «بوکر» پیش‌تر در سال‌های ۱۹۷۴ و ۱۹۹۲ بین دو نویسنده تقسیم شده بود، اما پس از سال ۱۹۹۲ قوانین جایزه برای تاکید بر تقسیم نشدن آن بین دو نویسنده تغییر کرد.

رئیس هیات داوران این جایزه بیان کرد: «امیدوارم هر دو نویسنده این اقدام را  به عنوان ادای احترامی برای هر دو کتاب تلقی کنند.»

«چیگوزی اوبیوما» برای رمان «ارکستر اقلیت‌ها»،‌ «سلمان رشدی» برای رمان «‌کیشوت»‌،‌ «لوسی المان» برای رمان «اردک‌ها: نیوبری‌پورت» و «الیف شافاک» برای  «۱۰ دقیقه و ۳۸ ثانیه در این دنیای عجیب»  رقیب‌های «‌اتوود»‌ و «اواریستو» برای کسب جایزه بوکر ۲۰۱۹ بودند.

جایزه «من بوکر» که اولین‌بار در سال ۱۹۶۹ برگزار شد، ویژه همه آثار نوشته‌شده از سراسر جهان به زبان انگلیسی است که در بریتانیا و ایرلند منتشر شده باشند.

این جایزه بیش از ۴۰ سال فقط به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع تعلق می‌گرفت، اما از سال ۲۰۱۴ با وضع قوانین متفاوت، تمام آثار نوشته‌شده به زبان انگلیسی‌ حق شرکت در آن را پیدا کرده‌اند. زمانی که تصویب شد نویسندگان آمریکایی هم حق شرکت در این رقابت‌ها را دارند، جنجال‌های زیاد به ‌پا شد و برخی به «آمریکایی» شدن این جایزه اعتراض کردند. «پل بیتی»  و «جورج ساندرز» دو نویسنده آمریکایی هستند که در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ این جایزه را به خود اختصاص دادند. 

 

دیدگاه تان را بنویسید