نوع پستانک در سلامت کودک مهم تر است یا مدت زمان استفاده از آن؟

هر مدل از این سرشیشه یا پستانک ها اگر طولانی تر از مدت لازم استفاده شوند، ناهنجاری هایی در ناحیه دندان های کودکان ایجاد می کنند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، سوده طهماسب، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اثر سرشیشه بر ناهنجاری های دندانی، گفت: پیشنهاد ما به والدین این است که نگرانی زیادی درباره نوع سرشیشه یا پستانک کودکانشان نداشته باشند، زیرا مهم ترین مسئله در این زمینه مدت زمان استفاده از این وسایل بوده و بهتر است که در موعد مقرر یعنی دو سالگی وسایل مکیدنی از کودک گرفته شود تا در درازمدت آثار سوئی بر دندان های کودک ایجاد نشود.

وی درباره اثر پستانک ها و سرشیشه‌های ارتودنسی توضیح داد: تحقیقات زیادی در مورد اثر این وسایل انجام شده تا مشخص شود این نوع سرشیشه ها چه تفاوتی با سرشیشه های معمولی دارند، نتایج این تحقیقات متفاوت بوده، اما به نظر می رسد نوع سرشیشه یعنی فیزیولوژیک یا معمولی بودن آن تاثیر زیادی در ایجاد ناهنجاری ندارد.

طهماسب اظهار داشت: ارتودنسی دربرگیرنده تشخیص و درمان به موقع ناهنجاری های دندانی، فکی و صورتی است که شامل تشخیص ناهنجاری ها، پیشگیری از مشکلات دندانی و فکی و متوقف کردن و درمان ناهنجاری ها در صورت بروز، می شود.

وی با بیان اینکه در ذهن عموم مردم کاربرد ارتودنسی فقط شامل مرتب و ردیف کردن دندان ها می شود، تاکید کرد: حیطه درمان های ارتودنسی بسیار وسیع تر از مرتب و منظم کردن دندان هاست و درمان ناهنجاری های فکی را نیز در برمی گیرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر مشکلات فکی کودکان به موقع تشخیص داده شود و به متخصص ارجاع شوند، می توان بسیاری از این مشکلات را در سن رشد اصلاح کرد تا در آینده به درمان های پیچیده ای مانند جراحی های فک و صورت نیاز نشود.

طهماسب ادامه داد: حتی برخی از ناهنجاری های خاص مانند شکاف لب و کام یا سندرم های خاصی که ناحیه فکر و صورت را درگیر می کند، نیاز به درمان های ارتودنسی دارند که هم شامل اصلاح وضعیت دندان ها و هم اصلاح وضعیت فک ها می شود.

دانشیار ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی افزود: بنابر این به رغم اینکه در ذهن عموم مردم کاربرد ارتودنسی مربوط به جنبه های زیبایی می شود، اما در کنار این کاربرد ارتودنسی جنبه اصلاح ناهنجاری های فکی و بهبود کیفیت جویدن غذا و همپوشانی های دندانی نیز دارد.

معاون آموزشی گروه ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: برخی درمان های ارتودنسی به منظور کمک به سایر درمان های دندانپزشکی مانند گذاشتن برخی پروتزها، ایمپلنت های دندانی و جراحی های فک و صورت انجام می شود.

هفت سالگی؛ مناسبترین سن مشاوره تخصصی ارتودنسی

طهماسب درباره سن مناسب ارتودنسی تصریح کرد: طبق استانداردها تمامی کودکان در ابتدای دوره دندانی مختلط یعنی حدود ۶ تا هفت سالگی لازم است که تحت مشاوره تخصصی ارتودنسی قرار بگیرند.

وی یادآور شد: مشاوره ارتودنسی تخصصی به این معنی نیست که حتما باید در صورت وجود مشکل در همین سن درمان آغاز شود، بلکه مشاوره کمک می کند که تشخیص داده شود آیا کودک به پیگیری های بعدی نیاز دارد یا خیر، همچنین اگر مشکلی وجود دارد نیاز به شروع درمان است و یا اینکه باید در سنین بالاتر انجام شود.

طهماسب با بیان اینکه ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که در همان سن نیاز به درمان های پیشگیرانه و مداخلات اولیه داشته باشد، تاکید کرد:  بنابر این لازم است همه کودکان از سن هفت سالگی مورد مشاوره تخصصی ارتودنسی قرار گیرند.

بزرگسالان نیز می توانند از خدمات ارتودنسی فک بهره مند شوند

وی ادامه داد: البته بزرگسالانی هم وجود دارند که از وضعیت فک و دندان هایشان راضی نیستند و در سنین پایین تر امکان درمان برایشان وجود نداشته یا اینکه به این مسئله توجه نکرده اند و تازه در سنین بزرگسالی توجهشان به این موضوع جلب شده است، این افراد نیز می توانند هم از درمان های ارتودنسی و هم در صورت نیاز از جراحی فک بهره ببرند.

طهماسب با بیان اینکه حرکت دندانی را می توان در هر سنی انجام داد، یادآور شد: البته در سنین بالاتر درمان های ارتودنسی به ملاحظات خاصی نیاز دارد، اما امکان پذیر است.

معاون آموزشی گروه ارتودنسی دانشگاه افزود: البته اگر سن رشد گذشته باشد، اصلاحات ناهنجاری ها و مشکلات فکی، فقط با انجام جراحی و ارتودنسی امکان پذیر است.

طهماسب درباره انواع دستگاه های ارتودنسی توضیح داد: به طور کلی این دستگاه ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند، دستگاه های متحرک دستگاه هایی هستند که بیمار خودش می تواند آن را داخل دهانش قرار دهد و دستگاه های ثابت دستگاه هایی هستند که در دهان بیمار به طور ثابت قرار می گیرند و اجزای دستگاه با مواد مخصوص روی دندان ها چسبانده می شوند و بیمار قادر نیست این نوع دستگاه ها را از دهانش خارج کند و خود مجددا آن را داخل دهانش قرار دهد.

 

 

دیدگاه تان را بنویسید