تمام آنچه باید درباره بیمه بدنه خودرو بدانید

خریداری خودروهای صفر توسط شهروندان و تردد آنها در سطح کلان‌شهرها، منجر به تراکم زیاد اتومبیل و در نتیجه آمار بالای تصادفات خواهد شد. بنابراین صاحبان این خودروها برای رفع نگرانی از تصادفات از ابتدا باید به دنبال خرید بیمه بدنه ماشین صفر خود باشند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، صاحبان خودروها برای رفع نگرانی از تصادفات از ابتدا باید به دنبال خرید بیمه بدنه ماشین صفر خود باشند.

 

تعریف خودروی صفر

تعاریف مختلفی برای خودروی صفر وجود دارد؛ به صورت عمومی به خودرویی که مستقیما از کمپانی سازنده خریداری شود، خودروی صفر گفته می‌شود.

البته به خودروهایی که کارکرد آنها کمتر از ۵۰۰ کیلومتر باشد و از یک شخص حقیقی به عنوان صاحب خودرو و یا از نمایشگاه‌های خودرو نیز خریداری شود اتومبیل صفر گفته می‌شود.

اما این تعاریف صرفا معنای عمومی و بازاری خودروی صفر است؛ ملاک خودروی صفر بودن در بیمه و در بین شرکت‌ها بیمه کمی متفاوت است.

بسته به شرکت بیمه‌ای که برای خرید بیمه بدنه ماشین صفر انتخاب می‌کنید، باید به ملاک‌های زیر توجه داشته باشید:

· مقدار کیلومتر کارکرد خودرو

· میزان زمانی که از پلاک کردن خودرو گذشته

· میزان زمانی که از شماره‌گذاری خودرو گذشته

· میزان زمانی که از تولید خودرو گذشته

· سایر مواردی که ممکن است شرکت‌های بیمه به‌عنوان ملاک خودروی صفر تعیین کنند.

مثلا خودرویی که بیشتر از ۳ ماه از مدت‌زمان پلاک کردن آن گذشته باشد و یا بیشتراز یک سال از زمان تولید آن گذشته باشد، دیگر خودروی صفر محسوب نمی‌شود حتی اگر میزان کارکرد آن کمتر از ۵۰۰ کیلومتر باشد.

پس اگر ماشین صفر دارید، بهتر است هرچه سریع‌تر برای خرید بیمه بدنه آن اقدام کنید.

بیمه بدنه ماشین صفر

بیمه بدنه در شرایط خسارت‌های به‌وجود آمده برای اتومبیل را جبران می‌کند:

· راننده خودروی بیمه‌شده مقصر حادثه باشد.

· راننده خودروی بیمه شده مقصر حادثه نباشد اما میزان خسارتی که بیمه‌ی شخص ثالثِ مقصر حادثه پرداخت می‌کند، کمتر از خسارت وارد شده باشد.

· راننده مقصر حادثه متواری شده باشد.

· خودروی آسیب‌دیده جزو خودروهای لوکس و گران‌قیمت باشد.

پوشش‌های بیمه بدنه ماشین صفر

بیمه بدنه ماشین صفر نیز مانند بیمه بدنه سایر خودروها شامل پوشش خطرات اصلی یعنی حادثه، آتش سوزی و انفجار و سرقت کلی است. در ضمن می‌توان با پرداخت هزینه اضافه و خرید پوشش‌های تکمیلی خطرات سرقت درجا قطعات، بلایای طبیعی، هزینه ایاب و ذهاب، شکست شیشه، مواد شیمیایی، خط و خش، نوسانات قیمت، ترانزیت ، حذف فرانشیز، حذف استهلاک و … را نیز تحت پوشش قرار داد.

لازم است بدانیم تمام شرکت‌های بیمه همه‌ی پوشش‌های اضافی را ارائه نمی‌کنند و هنگام خرید بیمه بدنه ماشین صفر باید به این موضوع توجه کرد. مثلا پوشش خط و خش صرفا توسط بیمه ایران ارائه می‌شود. همچنین پوشش حذف فرانشیز فقط توسط بیمه‌های پاسارگاد و سامان ارائه می‌شود و در صورتی که بیمه این پوشش را نداشته باشد بخشی از هر خسارت به عنوان فرانشیز به عهده خود بیمه‌گذار است.

مدارک لازم برای خرید بیمه بدنه ماشین صفر

برای خرید بیمه بدنه ماشین صفر چند حالت مختلف وجود دارد که هر یک از آنها به مدارک و شرایط متفاوتی نیاز دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

۱) بیمه بدنه برای اولین بار

خودرویی که برای اولین بار بیمه بدنه می‌شود چه خودروی صفر باشد یا خودروی کارکرده برای صدور بیمه بدنه‌ی آن تنها مدرک لازم آن کارت ماشین است.

۲) بیمه بدنه خودروی فاقد پلاک

اگر خودروی مورد نظر مراحل شماره‌گذاری و پلاک را طی نکرده باشد، واضح است که کارت ماشین ندارد؛ برای خرید بیمه بدنه خودرو صفر که کارت ماشین ندارد می‌توان، با استفاده از کارت سبز خودرو بیمه‌نامه را تهیه نمود.

به صورت کلی برای صدور بیمه بدنه همه خودروها، چه صفر و چه کارکرده، بازدید حضوری کارشناس از ماشین ضروری است.

پوشش را نداشته باشد بخشی از هر خسارت به عنوان فرانشیز به عهده خود بیمه‌گذار است.

 

دیدگاه تان را بنویسید