گروهی از محققان دریافتند هنگامی که بخارات ناشی از سفید کننده‌ها با ترکیب موجود در سایر پاک کننده‌ها مخلوط شود می‌تواند ذرات معلق مضری را ایجاد کند. این مرکبات به لیمونن معروف هستند. این ماده در بیشتر محصولات تمیز کننده، لوازم بهداشتی شخصی و خوشبو کننده‌های هوا نیز وجود دارد که از نوع خاصی چوب بدست می‌آید.

به گزارش جی پلاس، به خودی خود، لیمونن سمی نیست اگرچه قرار گرفتن در برابر مقادیر زیاد آن میتواند باعث تحریک پوست، چشم، گلو و ریه‌ها شود و در صورت قرار گرفتن در معرض هوا می‌تواند به اکسید ترکیباتی بدل شود که برای پوست حساسیت ایجاد می‌کنند. 

از آنجایی که سفید کننده‌ها و محصولات حاوی لیمونن هر دو در یک محیط استفاده می‌شوند، مبنی بر گزارشات بدست آمده از تحقیق محققان، مقادیر زیادی از هیپوکلرو اسید و گاز کلر می‌تواند به سرعت در این محیط‌ها تولید شود. دانشمندان برای این منظور از یک محفظه مخصوص استفاده کردند که گازهای تولید شده توسط سفید کننده و لیمونن را در آن وارد کردند. 

پس از قرار گرفتن در معرض نور فلورسنت یا نور خورشید این ترکیبات به منظور تشکیل آیروسلهای آلی ثانویه (SOA)، با یکدیگر واکنش دادند. واکنش اولیه و اصلی حتی در تاریکی و بدون نور انجام شد. SOAها ذرات کوچکی هستند که می‌توانند به ریه‌ها رفته و در کوتاه مدت سبب ایجاد علائمی مانند سرفه و تنگی نفس شوند. ذرات کوچک‌تر نیز می‌توانند از طریق ریه‌ها وارد جریان خون شوند. قرار گرفتن مداوم در برابر این ذرات می‌تواند موجب مشکلات سلامتی از جمله حملات قلبی و مشکلات تنفسی شود. همچنین افراد دارای بیماری‌های قلبی و آسم در خطر بیشتری نسبت به سایرین قرار دارند. 

به گفته یکی از محققین استفاده از سفید کننده‌های کلردار برای مصارف گوناگون می‌تواند ترکیبات فرار آلی مانند کلروفرم یا تتراکلرید کربن را تولید کند که ممکن است خطرات سرطان زا برای سلامتی ایجاد کند.

به همین دلیل توصیه می‌شود در هنگام استفاده از این مواد دقت فراوان کرد یا به جای استفاده از آنها، از شوینده های دوستدار محیط زیست و اکولوژی یا شوینده‌های ساده مانند سرکه استفاده کرد. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1273352
  • منبع: خبرآنلاین
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.