شب نشینی ماه و مشتری در شامگاه امشب
در آسمان شامگاهی امشب پدیده همنشینی ماه و سیاره مشتری رخ خواهد داد.
به گزارش جی پلاس، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در این باره گفت: در ساعت ۲۳ و ۵۳ دقیقه امشب (پنجشنبه، ۱۱ مهر) پدیده نجومی همنشینی ماه و مشتری رخ خواهد داد. مشاهده این پدیده نجومی برای برخی از مردم از اهمیت خاصی برخوردار است.
مهندس مسعود عتیقی خاظر نشان کرد: در این رخداد سیاره غولپیکر "برجیس" ۱.۹ درجه در جنوب هلال افزاینده ماه قرار خواهد گرفت. این اجرام حدود ساعت ۲۱، همدوش با یکدیگر در افق جنوب غربی آسمان غروب خواهند کرد.
سیاره مشتری، بزرگترین سیاره منظومه خورشیدی و تقریبا هزار برابر زمین است. نقاط سرخ رنگ بزرگ بر روی این سیاره نشانگر مکان توفانهای عظیمی است که لااقل ۳۰۰ سال پیش ایجاد شده است. مشتری یک سیاره گازی است و سطح جامد ندارد. زیر اتمسفر مشتری اقیانوسی از هیدروژن مایع و آب وجود دارد و بین اتمسفر مشتری و این اقیانوس هیچ چیزی نیست یعنی اتمسفر برجیس به مرور ضخیم و متراکم میشود تا اینکه بخشی از اقیانوس میشود. به عبارت دیگر، اقیانوس برجیس سطحی ندارد که مثلا بشود روی آن قایق سواری کرد. همان آسمان است که اقیانوس را میسازد.
برجیس سه حلقه دارد که نامرئی هستند و تنها زمانی که مشتری از مقابل خورشید عبور میکند قابل مشاهده هستند ، چون نور خورشید این حلقهها را درخشان میکند و ما از زمین میتوانیم آنها را ببینیم. این حلقهها به نامهای حلقه توری- حلقه اصلی و هاله نامگذاری شدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید