آیا فشار خون بالا در کودکان خطرناک است؟

میانگین فشار خون کودکان و نوجوانان به شکل قابل توجهی در طول 25 سال گذشته افزایش یافته و علت آن عمدتا بالا بودن میزان چاقی و اضافه وزن است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، یکی از کاربران در سوالی پرسیده است: کودکی پنج ساله دارم که اخیرا بنابر تشخیص پزشک، به فشار خون بالا مبتلا شده است. چه عواملی باعث می شود کودکان به فشار خون بالا مبتلا شوند؟ علایم و نشانه های آن کدام است؟ آیا ابتلای کودکان به فشار خون بالا، خطرناک است؟

پاسخ:

امروزه فشار خون بالا(هیپرتانسیون) شایع ترین و قابل اصلاح ترین عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی است. در حال حاضر از هر سه فرد بالغ، یک نفر مبتلا به فشار خون بالاست و با افزایش میانگین سنی و وزنی جمعیت، این نسبت بیشتر هم می شود. فشار خون بالا می تواند سبب آسیب به قلب، رگ های خونی و در طولانی مدت کلیه ها شود.

نوزادان و کودکان نیز ممکن است به فشار خون بالا مبتلا شوند. پزشکان در گذشته بر این عقیده بودند که فشارخون بالا در اطفال همواره ثانویه است( یعنی توسط برخی بیماری های دیگر ایجاد می شود.) اما امروزه مشخص شده است که اطفال نیز می توانند بنابر دلایل نامشخص به فشار خون بالای اولیه مبتلا شوند. این حالت ممکن است ارثی باشد. تحقیقات نشان داده اند که این حالت در سیاه پوستان شایع تر و شدیدتر است؛ گرچه دانشمندان علت این پدیده را نمی دانند.

میانگین فشار خون کودکان و نوجوانان به شکل قابل توجهی در طول 25 سال گذشته افزایش یافته و علت آن عمدتا بالا بودن میزان چاقی و اضافه وزن است.

امروزه فشار خون در اطفال مشابه بزرگسالان شامل مرحله پیش فشار خون هم است. اطفال هم مانند بزرگسالان ممکن است دارای مجموعه ای از عوامل خطر مانند اضافه وزن، فشار خون بالا و مقاومت به انسولین، باشند که سبب افزایش احتمال ابتلا به دیابت و بیماری قلبی می شوند.

درمان اطفال مبتلا به فشار خون بالا همانند بزرگسالان اغلب شامل انواع تغییرات سالم در شیوه زندگی مانند کنترل وزن، رژیم غذایی سالم و ورزش منظم است. در صورت نیاز ممکن است پزشک دارو هم تجویز کند. در مراحل اولیه زندگی، کنترل وزن و فشار خون در محدوده سالم سبب می شود که از ایجاد بیماری های خطرناک در مراحل بعدی زندگی جلوگیری شود.

دیدگاه تان را بنویسید