همانطور که برخی مواد غذایی مثل پروبیوتیکها برای دستگاه گوارش ما مفید هستند برخی از غذاهای مصرفی ما به سلامت رودهها و دستگاه گوارش بسیار آسیب میرسانند.
به گزارش جی پلاس، اگر به سلامت دستگاه گوارشتان توجه دارید این مواد غذایی مضر را بشناسید:
غذاهای سرخ شده: مقدار و نوع چربیهای بهکار رفته در این نوع غذاها آنها را به دشمن شماره یک دستگاه گوارش تبدیل میکند. هضم چربی زیاد موجود در این غذاها برای دستگاه گوارش بسیار مشکل است و باعث میشود فشار زیادی به کبد وارد شود. از سوی دیگر نوع چربیهایی که معمولا در این غذاها مورد استفاده قرار میگیرد تحریککننده مخاط معده است و نفخ، دردهای شکمی یا اسهال ایجاد میکند.
پروتئین حیوانی: رژیمهای غذایی حاوی مقادیر زیاد پروتئین حیوانی که در مواد غذاییای مثل گوشت قرمز، گوشتهای فرآوری شده، تخممرغ و حتی لبنیات وجود دارد بر باکتریهای روده تاثیر منفی میگذارند و تعداد آنها را کاهش میدهند. مصرف زیاد این نوع مواد غذایی همچنین با احتمال ابتلا به بیماریهای التهابی روده و سرطان روده همراه است.
مواد غذایی حاوی آنتیبیوتیک: دامداران، اغلب با تزریق آنتیبیوتیک خطر عفونتهای جدی در حیوانات خود را کاهش میدهند. اما آنتیبیوتیکها نهتنها باکتریهای بد را از بین میبرند بلکه میتوانند باکتریهای مفید موجود در روده را نیز از بین ببرند و به این طریق به دستگاه گوارش آسیب برسانند. آمار نشان میدهد حدود 80درصد آنتیبیوتیکهای فروش رفته در آمریکا در حیوانات مورد استفاده قرار گرفتهاند. مقاومت به آنتیبیوتیک از عوارض دیگر استفاده زیاد از آنهاست.
موادغذایی حاوی افزودنیها: شیرینکنندههای مصنوعی، نگهدارندهها و سایر افزودنیها در واقع غذا نیستند و به همین دلیل باعث گیج شدن دستگاه گوارش میشوند. تحقیقات نشان میدهند میان افزودنیهای غذایی رایجی مانند پلیاستات 80 و کربوکسی متیل سلولز و تغییر در میکروب های ساکن روده ارتباط وجود دارد. شواهد همچنین از ارتباط میان التهاب روده و افزایش خطر ابتلا به بیماری سندرم روده تحریکپذیر با مصرف این ترکیبات حکایت دارد.