رگهای خونی با کمک پرینتر سه بعدی در بافت های زنده چاپ شد
محققان دانشگاه هاروارد روشی نوین برای تولید اعضای بدن ابداع کرده اند که در آن رگ های خونی به کمک پرینتر سه بعدی در عضو تولید شده در آزمایشگاه به وجود می آیند.
به گزارش جی پلاس، دانشمندان مدتها است که رشد اعضای بدن در آزمایشگاه را بررسی و آزمایش می کنند. اما هنوز هم فاصله زیادی تا عرضه این فناوری به بازار وجود دارد.
بیشتر اوقات اعضای بدن پرورشی در آزمایشگاه ها کوچک هستند و نمی توان آنها را در بدن انسان استفاده کرد. علاوه بر آن مکانیسم فعالی برای انتقال اکسیژن به آنها وجود ندارد.
درهمین راستا گروهی از محققان انستیتو ویس در دانشگاه هاروارد با کمک پرینتر سه بعدی رگهای خونی را در بافتهای زنده چاپ کردند. تحقیقات آنها در نشریه Science Advances منتشر شده و نشان می دهد این تکنیک جدید که SWIFT نام دارد به خلق اعضای بدن بزرگتر و البته کارآمدتر کمک می کند.
این محققان به طور موفقیت آمیز بافتهای قلبی را تولید کردند که طی بازه ای ۷ روزه توانست به طور هماهنگ بتپد. این گروه از محققان نشان دادند چگونه صدها هزار بلوک های اولیه تشکیل یک عضو را می توان از سلول های بنیادین تولید کرد. در مرحله بعد آنها سلولهای بنیادین را درون یک قالب قرار دادند و به سرعت با کمک پرینتر سه بعدی به جوهری مخصوص در ماتریکس قالب شکل دادند. این جوهر بعدا حذف و در نتیجه آن کانالهایی مشخص شد که به عنوان رگ های خونی عمل می کنند.
حفره های باز در رگ های خونی با سلول های اندوتلیال در یک راستا قرار داشتند تا شیوه فعالیت عضو واقعی را تقلید کنند. سلول های اندوتلیال لایه نازک درون رگی هستند.
حوزه پرینت زیستی یا استفاده از پرینترهای سه بعدی برای مهندسی اعضا و بافت های بدن هنوز در مراحل اولیه است. برخلاف پرینت سه بعدی استخوان ها یا پوست، پرینت سه بعدی اعضا نیز نیازمند جایگزین کردن شبکه وسیعی از رگ ها است که اکسیژن و مواد مغذی را به اعضای بدن انسان منتقل می کنند.
به گفته این گروه از محققان روشSWIFT با هرگونه سلولی از جمله ارگانوئیدها قابل استفاده است. هرچند این فناوری هنوز در مراحل اولیه است اما احتمالا مسیر را برای تولید عضوهای بدن پرورشی در آزمایشگاه فراهم می کند.
دیدگاه تان را بنویسید