عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به طرحهای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز گفت: یکی از پژوهشهایی که اخیرا در مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته، طرحی با عنوان پیاده سازی سیستم خود مراقبتی مبتنی بر موبایل و وب برای بیماران مبتلا به HIV بر اساس مدل مراقبت بیماریهای مزمن بوده که بازخوردهای خوبی را از سوی بیماران و پزشکان داشته است.
به گزارش جی پلاس، دکتر سید احمد علینقی با بیان این که در سالهای گذشته تحقیقاتی درباره میزان شیوع HIV کودکان خیابانی و زنان آسیبپذیر انجام گرفته است، گفت: چند سال پیش، مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشی انجام داد که شیوع اچ.آی.وی در میان زنان آسیبپذیر را ۴.۱ درصد گزارش کرد. در سال ۲۰۱۵ نیز در تحقیقی که وزارت بهداشت در ۱۳ شهر انجام داده بود مشخص شد که میزان شیوع اچ.آی.وی در میان زنان آسیبپذیر ۲.۱ درصد بوده است.
وی با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در زمینه خودمراقبتی بیماران مبتلا به ایدز گفت: در این طرح توصیههای دارویی و درمانی بر روی سیستمی که به صورت پایلوت بر روی موبایل بیماران ایجاد شده بود قرار گرفت.
نکاتی درباره ابتلای کودکان خیابانی به ایدز
وی درپاسخ به سوالی درباره میزان شیوع ایدز در کودکان خیابانی گفت: در تحقیقی که حدود شش سال پیش مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام داد، شیوع اچ.آی.وی در میان کودکان خیابانی ۴.۵ درصد به دست آمد. از آنجایی که احتمال ابتلای این کودکان به HIV از راه تزریق کم است، میتوان نتیجه گرفت که ابتلای آنها به اچ.آی.وی احتمالا از طریق سوء استفاده جنسی رخ داده است.
عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره چالشهای تحقیقات بر روی بیماران مبتلا به اچ.آی.وی گفت: مهمترین مساله در حوزه پژوهشهای اچ.آی.وی-ایدز، حفظ اسرار بیماران است. هر دادهای که جمعآوری میشود باید با کد باشد و اطلاعات شخصی بیمار فاش نشود تا خدای ناکرده در جامعه با انگ و تبعیض روبهرو نشود.
وی در پایان افزود: باید در حوزه پژوهشهای ایدز محققان بیشتری تربیت کنیم و بودجه بیشتری را برای هزینههای طرحهای تحقیقاتی را نیز در اختیار آنها قرار دهیم.