حالا عروسی‌ها دیگر از قالب یک میهمانی صرف خارج شده اند، عروسی نمادی است برای نشان دادن وقعیت اجتماعی و اقتصادی خانوار با هزاران پیش درامد و پس درامد.

به گزارش جی پلاس، مراسم عروسی دیگر دورهمی ساده فامیل ها نیست، برای نشان دادن خوشحالی از پیوند یک زوج؛ امروز خانواده ها چنان درگیر و دار برگزاری مراسم عروسی می‌شوند که گویا قرار است تصویری جهانی از مراسم عروسی خود به نمایش بگذارند.  

 هر چند ظهور شبکه های اجتماعی و انتشار تصاویر از مراسم های لاکچری عجیب و غریب در تغییر این سبک زندگی بی‌تاثیر نیست اما این شیوه از زندگی سبب شده است مراسم عروسی حالا "ته" نداشته باشد.  

حالا فیلمبرداری عروسی به جزئی لاینفک از مراسم تبدیل شده است، تصویر برداری پیش از برگزاری مراسم عروسی، آتلیه قبل از عروسی و در این مسیر برخی عروس و دامادها هزینه تصویربرداری های انچنانی را در کویر و دریا و ... به جان می خرند تا تصویری ماندگار از جشن عروسی خود در اختیار داشته باشند.  

 تصویربرداری هایی با ملزوماتی در حد و اندازه یک فیلم سینمایی.خرید دسته گل، گل زدن ماشین عروس، تالار، میهمانی پایان شب در تالاری جداگانه، تصویربرداری مراسم عروسی، موزیک و البته لباس و حلقه... و البته آرایشگاه عروس و به تازگی آرایشگاه داماد؛ همگی هزینه ها را بی انتها کرده اند اما واقعیت داستان چیست؟  

اولین گام، آرایشگاه 

 با اهمیت یافتن فیلمبرداری  در مراسم های عروسی، آن هم به دفعات، آرایشگاه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. اگر تا پیش از این تنها عروس بود که هزینه آرایشگاه را می پرداخت، امروزه دامادها نیز با هر بار، برنامه فیلمبرداری سری به آزایشگاه ها می زنند و کار و بار آرایشگران دامادها نیز به اندازه ارایشگران عروس سکه است.  بررسی ها نشان می‌دهد حداقل هزینه ارایش عروس در ارایشگاه هایی که برند معروفی نیستند، یک میلیون تومان آب می خورد اما آرایشگاه های برند تا چندین برابر این مبلغ را دریافت می‌کنند. متعارف این مبلغ ۴ میلیون تومان عنوان شده است که در حال حاضر اغلب خانواده های تهرانی دو بار این هزینه را پرداخت می کنند، یک بار برای فیلمبرداری فیک و یک بار برای عروسی.  

در مقابل هزینه آرایش داماد از حدود ۲۰۰ هزار تومان آغاز می شود و تا دو میلیون تومان نیز به طور متعارف افزایش می یابد. پاکسازی صورت، ترمیم مو، ترمیم ابرو و مواردی از این دست در پکیج آرایش دامادها جایگاه ویژه ای را داراست.  

 اجاره خودرو در مواقع خاص 

 اجاره خودرو در مواقع خاصی برای برخی خانوارها صورت می گیرد. خودروای بسیار لاکچری، حتی تا شبی ۱۰ میلیون تومان با راننده در این بازار مشتری دارند. برخی خودروهای انتیک و قدیمی نیز در این بازار موقعیت خاصی را از ان خود می کنند. گل زدن به خودرو بر عهده صاحب مجلس عروسی است. هزینه گل زدن در گفت و گو با گل فروشی ها بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان اعلام شده است اما متعارف هزینه در این بخش ۸۰۰ تا یک میلیون تومان است. دسته گل عروس نیز بین دویست تا ۵۰۰ هزار تومان هزینه بر میدارد.  

«خانه» داریم تا خانه

هیچ ازدواجی بدون محل سکونت کامل نمی شود. این در حالی است که ظرف یک سال گذشته قیمت واحدهای مسکونی در تهران به طور میانگین بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافتند. طبق آمارهای رسمی میانگین هر متر واحد مسکونی در خرداد ماه امسال در تهران به حدود ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می رسد یعنی خرید یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری در یک محله مرکزی شهر، مثلا خیابان آزادی برای یک زوج جوان حدودا یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان آب می خورد.

در محله های جنوبی تر تهران مانند خیابان کمیل نیز قیمت هر متر واحد نوساز ۱۰ میلیون تومان و واحدهای قدیمی تر به هشت میلیون تومان بالغ می شوند. درنتیجه اگر خرید خانه در محله کمیل هم مدنظر زوج ها باشد برای آن هم حدود یک میلیارد تومان هزینه را باید کنار بگذارند. در حالی که اگر عروس و داماد قصد کرده باشند پس از ازدواج در واحدی از برجهای مشهور تهران یا یکی از پنت هاوس های نزدیک به سعادت آباد هم ساکن شوند، باید به هزینه ۲۵ میلیارد تومانی بیاندیشند. از سوی دیگر احتمالا برخی از نو عروسان و نودامادها ترجیح دهند برای اینکه خانه دار شوند به حاشیه تهران مانند هشتگرد، اسلامشهر، پردیس و پرند بروند که طبیعتا هزینه واحدها در این مناطق به نسبت تهران به مراتب کمتر است.

این میان برای رهن یک واحد ۸۰ متری در مرکز شهر نیز باید در حدود ۱۰۰ میلیون تومان کنار گذاشت و طبعا در این بخش نیز واحدهای لوکس قیمتهای کهکشانی دارند.

 و اما لباس 

 لباس عروس خانم ها اگر کرایه نباشد غالبا از یک میلیون تومان به بالا هزینه دارد. کت و شلوار دامادی نیز از این وضعیت مستثنی نیست و حداقل قیمت برای یک کت و شلوار کمتر از پانصد هزار تومان نیست. هر چند در برخی موارد لباس عروس از سوی خانواده با هزینه ای حداقل سیصد هزار تومانی کرایه می شود اما لباس داماد باید حتما خریداری شود.  

 هزینه طلا چقدر است؟

با وجودی که افزایش شدید قیمت طلا سبب شده است بسیاری از خانوارها خرید سرویس و ... را فاکتور بگیرند اما حلقه عروسی قابل چشم پوشی نیست. طلا در حال حاضر گرمی ۴۱۲ هزار تومان قیمت دارد و یک گرم طلای ساخته شده از ۴۵۰ هزار تومان به بالا قیمت دارد. خرید حلقه ای با سه گرم طلا نیز هزینه ای حداقل یک میلیون و پانصد هزار تومانی را برای یک از زوجین و حداقل سه میلیونی را برای هر دو در بر دارد.  

فاصله ۱۰۰ برابری 

 خسرو ابراهیمی نیا، رییس اتحادیه تالارداران تهران، در گفتگو با خبرانلاین می گوید سقف هزینه تالارها روشن نیست، اما کف هزینه ها مشخص است. بدون تردید می توانم بگویم با نفری ۳۰ هزار تومان، به صرف یک مدل غذا و نوشیدنی می توان در تهران یک عروسی برگزار کرد، این یعنی ۲۰۰ میهمان، ۶ میلیون تومان هزینه روی دست صاحب مجلس می گذارد و از این دست عروسی ها نیز کم نداریم اما خود وی نیز می گوید این پایان داستان نیست. اغلب خانواده ها تقاضای سرو چندین نوع غذا دارند، به همراه بستنی و نوشیدنی و میوه ها و شیرینی های متعدد و ... ملزوماتی که هزینه برگزاری برخی مراسم ها را تا صد برابر نیز افزایش می‌دهد.   

حالا نه فقط رییس اتحادیه تالارداران که سایر فعالان این صنف نیز از تغییر سبک زندگی و کاهش تعداد عروسی ها و مراسم هایی از این دست در تالارها گله مندند. البته دلیل اصلی را موقعیت نامساعد اقتصادی نمی دانند بلکه معتقدند باغ - تالارهای اطراف تهران که برخی نیز بدون مجوز فعالیت می کنند، در این امر دخیلند، باغ - تالارهایی که بعضا تا پاسی از شب باز هستند و سرویس دهی به میهمانان در ان ها امکان پذیر است در حالی که تالارهای درون شهری با محدودیت ساعت کاری در ساعات پایانی شب مواجه هستند.  

 در عین حال شکل گل آرایی و شیوه برگزاری مراسم و ... در این تالارها به ذهنیت امروز جامعه شهری، خصوصا در شهرهای بزرگ نزدیکتر است، ارکسترهای پرسر و صدا، سرو انواع غذاهای ایرانی و فرنگی در محیط باغ و ... مراسم هایی که هزینه برگزاری انها سقف ندارد.

از عروسی ۶ میلیون تومانی تا ۶۰۰ میلیونی

مدیر یکی از باغ های حوالی غرب تهران در گفتگو با خبرانلاین درباره هزینه متعارف برگزاری یک مراسم عروسی در باغ- تالارها گفت:  حداقل و حداکثر هزینه ورودی به باغ، ارقام بین ۵ میلیون تا ۶۰ میلیون تومان در نوسان بودند و هر چه باغ معروف تر باشد، ورودی نیز افزایش می یابد. جالب اینکه رقم فوق تنها یک دستگرمی برای هزینه های تمام نشدنی شب وصال است!

این مدیر داخلی تالار، در رابطه با هزینه های غذا و پذیرایی مهمانان، گفت: بسته به توان طرف مقابل و منویی که برای مراسم انتخاب کنند، قیمت ها متغیر است ولی در باغی متعارف، منوی حداقلی برای هر نفر ۲۵۰ هزار تومان و منوی حداکثری دو میلیون تومان است. با تفاوت که در منوی ارزان ۱۲ مدل غذا، پنج نوع میوه و پنج نوشیدنی برای هر نفر وجود دارد اما در منوی دو میلیونی ۶۰ نوع غذا اعم از ایرانی و فرنگی، دریایی و گیاهی در کنار ۱۲ نوع میوه و انواع نوشیدنی ها قرار دارد. در نتیجه بسته به انتخاب مشتری برای منوی افراد قیمتها تغییر می کنند.

هنگامی که با او از قیمت حداقلی رییس اتحادیه تالار داران صحبت کردیم، وی پاسخ داد: البته ایشان با شما بسیار ارزان حساب کردند ولی برای یک نوع غذا قیمت بسیار کم می شود. به هر حال هزینه غذا و نوشیدنی، یا بستنی و مخلفات دیگر هر کدام بر هزینه منو می افزاید. گرچه به نظر من آقای ابراهیمی نیا دوست داشتند شما مشتری او شوید و در این رابطه حسابی هم تخفیف دادند!  

او در رابطه با هزینه موزیک زنده و خواننده هم تصریح کرد: در این بخش هم قیمتها متفاوت است، در مدت فعالیت من در این باغ، ارزان ترین مراسم حداقل پنج میلیون تومان برای یک شب هزینه در پی داشته ولی اگر تمایل به انتخاب خوانندگان و دی جی های مشهور تر باشد این هزینه تا ۳۰ میلیون تومان نیز افزایش خواهد یافت.

همچنین در رابطه با ماشین عروس گل زده نیز ارقامی بین یک میلیون تا پنج میلیون تومان اعلام شده که البته باید توجه داشت، خودرویی که برای یک شب عروسی پنج میلیون تومان هزینه در پی دارد، مازراتی است که البته باید به همراه راننده مخصوص خود در مراسم شرکت کند.

وی در ادامه افزود: به نظر من باید توجه داشته باشید که باغ ها شرایط کاری سخت‌تری دارند و از هشت صبح کار در آن آغاز می شود و مهمانان نیز اغلب تا یک بامداد می مانند. در حالیکه تالارهای درون شهر این مشکلات را ندارند. گرچه شایعاتی هم وجود دارد که باغهای حاشیه تهران اجازه مصرف نوشیدنی های غیر مجاز را می دهند که به نظر من خبر درست نیست، زیرا اماکن به این مسائل به شدت سخت گیر است!

چنانچه تعداد مهمانان را ۲۰۰ نفر مفروض داشته باشیم، در مراسمی که این باغ برگزار می کند، عروس و داماد یا بهتر است گفته شود خانواده این زوج برای عروسی حداقل ۶۰ میلیون تومان باید هزینه کنند. چنانچه خانواده ها دست به نقدتر باشند و بخواهند با حداکثر هزینه ها زوج های خود را به خانه بخت رهسپار کند، این هزینه به حدود ۶۰۰ میلیون تومان خواهد بود؛ البته مدنظر داشته باشید که هزینه های جهیزیه، آرایشگاه و... محاسبه نشده اند.

به این ترتیب با احتساب متوسط ۶ تا ۶۰ میلیون نفر هزینه برگزاری مراسم در تالاری متعارف در تهران با دویست میهمان و هزینه یک تا  ۴ میلیونی آرایشگاه عروس و دویست هزار تومانی تا یک میلیون تومانی آرایشگاه داماد؛ به همراه هزینه ۴ تا ۱۵ میلیونی تصویربرداری از مراسم به همراه ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی دسته گل و ۵۰۰ هزار تا چهار میلیونی گل آرایی ماشین عروس و هزینه حداقل سه میلیونی حلقه عروسی و کف قیمت یک میلیونی برای لباس عروس و داماد می توان نتیجه گرفت یک مراسم ساده عروسی بدون محاسبه قیمت مسکن و جهیزیه بین ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به شکل متعارف هزینه روی دست خانوارها می گذارد. این بها برای متعارف ترین و ساده ترین شکل عروسی محاسبه شده است. لازم به توضیح است تنها مراسم عروسی در برخی موارد برای دویست میهمان حدود ۶۰۰ میلیون تومان آب می خورد.  

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1242236
  • منبع: خبرآنلاین
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.