چرا فکر می کنیم صدای ضبط شدهمان با صدای خودمان اینقدر فرق دارد؟
این روزها که به لطف شبکههای اجتماعی مدام برای یکدیگر صوت میفرستیم، بیش از قبل مورمورمان میشود که آیا واقعا این صدای ماست؟ اصلا باورکردنی نیست، چطور میشود اینقدر مزخرف و گوشخراش باشد. اصلا اگر اینقدر روی اعصاب است چطور وقتی صحبت میکنیم چندش آوربودنش را درک نمیکنیم و فقط با شنیدن صدای ضبط شدهمان احساس بدی داریم؟
به گزارش جی پلاس؛ صدایی که از صحبت کردن شما شنیده میشود در اثر لرزش تارهای صوتی انتهای گلوی شما ایجاد میشود و عبور آن از درون حفره دهانی و بینی صدای تان را میسازد. صدای ضبطشده، یک تفاوت اساسی با صدای واقعیتان دارد و آن، اینکه فقط توسط جریان هوا منتشر میشود.
مسئله دیگری که باعث تفاوت شنیداری میشود این است که میزان لرزشی که تارهای صوتی ایجاد میکنند کمتر از صدای ضبطشده است؛ اصطلاحا فرکانس کمتری دارد و برای همین اندکی متفاوت شنیده میشود.
وقتی شما صدای ضبطشده خودتان را گوش میدهید مغز سعی میکند این صدا را با صدایی که همیشه هنگام صحبت کردنتان شنیده میشود تطبیق دهد و به دلیل تفاوتهایی که در بالا گفتیم گیج می شود و برایش عجیب و غریب است که چطور این صدا همان صداست؟
اگر شما به طور معمول صدای ضبطشده خود را شنیده باشید، احتمالا به صدای ضبطشدهتان عادت کردهاید و متوجه تغییرات صدای خود و نسخه ضبطشده آن نخواهیدشد. هر چند که در این مواقع هم صدای ضبطشده تفاوتهایی با صدایی دارد که میشنوید اما این تفاوت و عکسالعملتان در قبال آن خیلی حیرتآور نیست.
دیدگاه تان را بنویسید