روش های خانگی برای درمان میکروب معده
برای پیشگیری از ابتلا به میکروب معده حتما به نکات بهداشتی توجه فراوانی داشته باشید برای مثال شست و شوی مرتب دستها بعد از دستشویی، قبل از غذا خوردن، مصرف نکردن آب آلوده و غذای آلوده، استفاده نکردن از غذاهای چرب و پر ادویه. مصرف غذاهای نپخته به خصوص گوشت نیمه پز استفاده نکنید.
به گزارش جی پلاس، این میکروب ذره بینی میتواند از راههای مختلفی وارد بدن مان شود که مهمترین دلیل آن رعایت نکردن بهداشت است، اگر این میکروب وارد بدنمان شود قابلیت آن را دارد که چندین سال در معده ما زندگی کنند و پوشش داخل معده ما را آلوده سازد که در صورت اقدام نکردن به موقع نسبت به درمان میکروب معده باعث نازک شدن دیواره معده میشود و منجر به زخم و گاستریت و در موارد شدیدتر میتواند باعث سرطان معده شود.
میکروب معده یکی از شایعترین بیماریهایی است که تقریبا بیشتر افراد به آن دچار شده اند، که میتوان با رعایت موازین بهداشتی و داشتن سبک زندگی سالم خود و فرزندانتان را از این میکروب دور نگه دارید. اگر بخواهیم از طریق درمانهای پزشکی برای درمان میکروب معده اقدام کنیم نیاز به درمانهای ۳ گانه دارد، این درمان شامل دو درمان از طریق آنتی بیوتیک است و یک درمان دیگر شامل مهار کننده پمپ پروتون است.
اما از آنجایی که استفاده از آنتی بیوتیکها میتواند عوارض زیادی داشته باشد در گام اول درمان میکروب معده باید به پیشگیری از این عوارض با کمک روشهای خانگی بپردازیم، البته باید گفت که استفاده از روشهای خانگی جهت درمان میکروب معده نمیتواند میکروب را به طور کامل از بین ببرد، اما میتواند تا حدودی به روند درمان آن کمک کند تا سلامت خود را بدست آورد.
از بهترین روشهای طبیعی و خانگی درمان معده میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
عسل: عسل به دلیل داشتن خواص آنتی باکتریال میتواند در جهت درمان میکروب معده بسیار سودمند باشد، مطالعاتی زیادی که روی این ماده غذایی با ارزش صورت گرفته نشان داده که عسل خواص ضد هلیکوباکتریی دارد و میتواند این باکتری را سرکوب کند.
آلوئه ورا: از آنجایی که آلوئه ورا در درمان بسیاری از بیماریها مفید است، مصرف ژل آلوئه ورا باعث میشود تا از رشد این میکروب جلوگیری کرده، حتی استفاده از آن باعث شده آن دسته از میکروبهایی که به دارو مقاومت نشان داده اند هم از بین بروند.
بروکلی: یکی از ترکیبات بسیار با ارزشی که در بروکلی به شدت یافت میشود، سولفورافان است که این ترکیب قادر است باکتری هلیکوباکتری پیلوری را نابود کند.
شیر: یکی از ترکیبات بسیار مهمی که هم در شیر انسان یافت میشود و هم در شیر گاو لاکتوفرین است، این ترکیب در برابر بیماری میکروب معده فعالیتهای بازدارندهای نشان داده است، طی تحقیقاتی که روی این موضوع صورت گرفته نشان داده است که مصرف شیر گاو باعث از بین رفتن ۱۰۰ درصد از میزان میکروب معده شده است. ترکیب دیگری که در شیر وجود دارد ملانوئیدن است که از رشد میکروب معده جلوگیری میکند.
روغن علف لیمو: این روغن معطر از آن دسته روغنهای است که باید آن را استنشاق کنند، مطالعات نشان داده که استفاده از این روغن از رشد هلیکوباکتری پیلوری جلوگیری کرده، و میزان قابل توجهی از این باکتری را در معده کاهش میدهد.
چای سبز: این چای یکی از سالمترین نوشیدنیهایی است که تاثیرات بی نظیرش برای همه آشکار است، از این رو به دلیل دارا بودی آنتی اکسیدان و مواد مغذی در از بین بردن و درمان میکروب معده کمک شایانی میکند.
پروبوتیک: پروبیوتیک ماده است که در محصولات لبنیاتی و تخمیری وجود دارد، وجود این ماده برای سلامتی بسیار با ارزش و سودمند است و امروزه با توجه به فواید آن در کاهش میکروب معده مصرف آن رو به افزایش است.
نوشیدنی جادویی: این نوشیدنی که روش خانگی درمان میکروب معده محسوب میشود تاثیر بی نظیری بر روی سلامت معده دارد، فقط کافیست ۱ قاشق چای خوری زنجبیل، یک عدد آب لیمو ترش، یک عدد خیار را یا مقداری جعفری و یا گشنیز همراه با ۱ پیمانه آب را درون مخلوط کن بریزید و خوب با یکدیگر مخلوط کنید و سپس نوش جان کنید.
درمان پزشکی میکروب معده
در این نوع درمان پزشک ابتدا باید با روشهای مخصوص به تشخیص میکروب معده بپردازد تا در صورت وجود زخم معده داروهای مورد نظر را تجویز کند، پزشک برای اطمینان بیشتر از وجود زخم معده و یا سرطان روشهای متفاوت مانند:معاینه فیزیکی، آزمایش خون، آزمایش مدفوع، آزمایش اوره، آندوسکوپی، سی تی اسکن را انجام میدهد و سپس به با توجه به تشخیص به سراغ تجویز دارو میرود.
آنتی بیوتیک ها: مانند کلاریترومایسین، آموکسیسیلین، مترونیدازول، تتراسایکلین یا تینیدازول. استفاده از داروی اکسید بیسموت در کنار داروهای آنتی بیوتیک به نابودی میکروب معده بسیار کمک میکند.
داروهای کاهش دهنده اسید معده: دکسلانسوپرازول، اسموپرازول، امپرازول، پانتوپرازول و رابپرازول.
داروهای مهار کننده هیستامین: فاموتیدین، نیزاتیدین، سایمتیدین و رانیتیدین
نکته: استفاده از داروهای ضد التهاب و غیر استروئیدی میتوانند به لایه مخاطی معده آسیب برسانند به همین دلیل اگر درد دارید و قصد استفاده از مسکن را دارید بهتر از قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید.
توجه داشته باشید که اگر درمان پزشکی شما با آنتی بیوتیکها به درستی انجام نشود و در مصرف آن کوتاهی کنید موجب میشوید تا میکروب معده قویتر شود و وضعیت را بدتر کند. بعد از گذشت ۲ هفته از درمان پزشک برای اطمینان از خروج این میکروب از معده شما برایتان آزمایش مدفوع و اوره تجویز میکند.
برای پیشگیری از ابتلا به میکروب معده حتما به نکات بهداشتی توجه فراوانی داشته باشید برای مثال شست و شوی مرتب دستها بعد از دستشویی، قبل از غذا خوردن، مصرف نکردن آب آلوده و غذای آلوده، استفاده نکردن از غذاهای چرب و پر ادویه. مصرف غذاهای نپخته به خصوص گوشت نیمه پز استفاده نکنید.
همچنین بعد از خوردن شام تا دو ساعت از دراز کشیدن خودداری کنید، در وعده شام از مصرف غذاهای سنگین خودداری کنید، از مواد خوراکی از قبیل: مغزهای روغنی، بادام هندی، غذاهای دریایی، گوشت مرغ، گوشت گوسفند و جگر تمامی اینها برای معده مفید هستند استفاده کنید.
علائم بیماری میکروب معده
درد و ورم شکم
بی اشتهایی احساس سیری پس از خوردن مقدار کمی غذا
حالت تهوع
کاهش وزن بیدلیل
آروغ زدن
درمان میکروب معده کار راحتی است، اما اگر نسبت به علائم آن بی توجه باشید ممکن است به زخم معده منجر شود که در این صورت درمان آن بسیار سخت است.
دیدگاه تان را بنویسید