مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: روزانه هفت تا ۱۰ بیمار نیازمند عضو پیوندی به علت نرسیدن عضو، جان خود را از دست می دهند.
به گزارش جی پلاس، کتایون نجفی زاده روز دوشنبه در همایش پیوند اعضا همدان بیان کرد: این آمار در حالی است که هر فرد مرگ مغزی میتواند جان هشت بیمار نیازمند به عضو را از مرگ نجات دهد.
وی افزود: ۹۹ درصد فوت ها بر اثر مرگ قلبی و یک درصد به دلیل مرگ مغزی رخ میدهد ولی مردم مرگ قلب را بهعنوان مرگ حقیقی قبول دارند.
نجفی زاده ادامه داد: برخی شهروندان از پیوند عضو فرد مرگ مغزی شده خود امتناع میکنند که این موضوع نیازمند فرهنگسازی و نهادینه کردن تفکر صحیح در این رابطه است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا همدان نیز مسأله پیوند کبد در منطقه غرب کشور را دغدغهای جدید دانست و گفت: مسأله پیوند عضو در استانهای منطقه غرب کشور از شرایط ایدهآل برخوردار نیست و این مهم نیازمند فرهنگسازی و تلاش بیشتر در این حوزه است.
رشید حیدری مقدم با بیان اینکه پیوند اعضا از سال ۸۰ در همدان آغاز شد اظهار داشت: در این مدت بیش از ۲۰ هزار نفر در استان کارت اهدای عضو دریافت کردهاند و از سال ۹۵ تاکنون ۶۶ کارگاه آموزشی در زمینه این موضوع تشکیل شدهاست.
وی افزود: با وجود اینکه خودمراقبتی و پیشگیری به عنوان دغدغههای جدی این دانشگاه پیگیری میشود اما اهدای عضو افرادی که دچار مرگ مغزی میشوند نیز از جمله مسائل مهم و مورد توجه این مجموعه بهشمار میرود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا از حضور و فعالیت ۴۲ پزشک و پرستار در تیم اهدای عضو استان خبر داد و گفت: بخش عمده موضوع اهدای عضو نیازمند فرهنگسازی است بنابراین باید سرمایهگذاری بیشتری در مدارس و آموزشگاهها انجام شود.
حیدری مقدم بیان کرد: در سال ۹۶ تعداد ۵۹۰ تن، سال گذشته ۷۲۰ تن و چهار ماهه ابتدایی امسال یک هزار و ۱۷۰ نفر در زمینه اهدای عضو آموزش دیدند با این وجود در این راستا از ائمه جمعه، مدیران دستگاههای اجرایی، نیروهای نظامی و انتظامی و صدا و سیما درخواست مشارکت داریم.
وی بیان کرد: همدان پنجمین استان از نظر کمبود تخت دیالیز است که باید این موضوع بهصورت ویژه دیده شود، همچنین از آنجا که احتمال میزبانی اجلاس رؤسای دانشگاههای غرب کشور در همدان وجود دارد میتوان از این ظرفیت برای هماندیشی در مسأله اهدای عضو بهره برد.
حیدری مقام درباره فعالیت های صورت گرفته در زمینه فرهنگسازی اهدای عضو گفت: طرح تکریم خانوادههای اهدا کننده عضو، برپایی جشن نفس در سالهای ۹۷ و ۹۸، تشکیل شورای پیوند، پیگیری و رایزنی جهت اعزام جراح، تلاش برای خرید تجهیزات و برنامهریزی به منظور راهاندازی بخش پیوند کبد از جمله رویدادهایی است که توسط دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا صورت گرفتهاست.