جدا شدن دوقلوهای از سر بهم چسبیده با کمک واقعیت مجازی+ تصاویر
یک دوقلوی دختر بهم چسبیده پس از گذراندن ۵۰ ساعت عمل های جراحی در بیمارستانی در انگلیس از یکدیگر جدا شدند. در مراحل آماده سازی عمل جراحی از واقعیت مجازی استفاده شد.
به گزارش جی پلاس، دو دختربچه دوساله که از ناحیه سر به یکدیگر چسبیده بودهاند در بیمارستانی مجهز در لندن از یک یکدیگر جدا شدند.
دو خواهر دو ساله صفا و مروه که اهل پاکستان هستند در بیمارستانGreat Ormond Street (GOSH) تحت ۳ عمل جراحی مهم قرار گرفتند تا سرهای آنها از یکدیگر جدا شود. نخستین عمل جراحی آنها در اکتبر ۲۰۱۸ میلادی انجام گرفت. در آن زمان دوقلوها ۱۹ ماهه بودند. آخرین عمل نیز در ۱۱ فوریه سال جاری میلادی انجام شد و دوقلوها به طور کامل از یکدیگر جدا شدند.
این دوقلو ها که با عمل جراحی سرازین متولد شده بودند از ناحیه سر به یکدیگر چسبیده بودند و رگهای خونی آنان نیز بهم متصل شده بود.
در بیمارستان Great Ormond Street قبلاً در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۱ میلادی دوقلوهای از سر بهم چسبیده به طور موفقیت آمیز از هم جدا شده بودند.
در نمونه پزشکی این دو دختر بچه پاکستانی، پزشکان برای تضمین راحتی عمل جراحی از واقعیت مجازی استفاده کردند تا یک نمونه دقیق از مکان پیچیده مغز و رگها در سر دوقلوها بسازند. علاوه بر آن از روش پرینت سه بعدی استفاده شد تا مدلهایی پلاستیکی از ساختار سر آنها ساختند.
برهمین اساس راهنمایی برای برشهای جراحی ارائه شد تا جراحان بتوانند به طور دقیق کار کنند. طی عمل جراحی نیز پزشکان نخست رگهای خونی دوقلوها را از یکدیگر جدا کردند و در مرحله بعد یک تکه پلاستیک در سرهای آنان قرار دادند تا مغز و رگهای خونی از یکدیگر جدا بمانند.
اسکنها نشان داده بود دوقلوی مذکور مغزهای متمایزی دارند که به درستی شکل نگرفتهاند. بنابراین تکه پلاستیک و سیستم pulleyهمراه آن به تصحیح آن کمک کرد.
در آخرین عمل جراحی مهم پزشکان با استفاده از استخوانهای این دختربچهها جمجه های جدید ساختند. آنها همچنین از «توسعه دهندههای بافت» (tissue expanders ) استفاده کردند تا تضمین شود پوست بدن روی سر کودکان گسترش مییابد.
پس از عمل سوم، جراحیهای کوچکی انجام شد تا دوقلوها بتوانند به طور مستقل از یکدیگر زندگی کنند.
به گفته پزشکان این عملهای جراحی بیش از ۵۰ ساعت طول کشید و ۱۰۰ نفر از کارکنان بیمارستان در آن شرکت داشتند.
دیدگاه تان را بنویسید