مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران از شناسایی چهار هزار و ۴۱۳ دستگاه ماینر از ۸۱ مرکز تولید ارز دیجیتال در این استان خبر داد.
به گزارش جی پلاس، "حاجی رضا تیموری" با اشاره به خلأ قانونی برای ادامه فعالیت تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال و مشخص نبودن نوع تعرفه برق مصرفی آنها گفت: این فناوری از یک سال پیش در ایران شیوع پیدا کرده و بهدلیل ارزان بودن بهای انرژی برق در کشور به سرعت در حال توسعه است، اما با توجه به نبود قانون مشخص در خصوص بهای تعرفه برق تولیدکنندگان بیت کوین، در اماکنی همچون مدارس، مساجد، مزارع کشاورزی و صنایعی که تعطیل شدهاند، تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال مجاز به فعالیت نیستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران با بیان اینکه تولید هر بیت کوین در حدود 72 هزار کیلووات ساعت برق مصرف میکند، افزود: اگر مصرف برق هر مشترک خانگی به طور متوسط ماهیانه 200 کیلووات ساعت باشد، در سال نزدیک به 2400 کیلووات ساعت برق مصرف میکند، در نتیجه تولید یک بیت کوین با 72 هزار کیلووات ساعت با مصرف برق 30 مشترک خانگی برابری میکند.
وی تصریح کرد: در شهرهای استان تهران به استثنای تهران بزرگ، 81 واحد تولید بیت کوین با تعداد چهار هزار و 413 دستگاه ماینر شناسایی و ضمن قطع برق آنها از ادامه فعالیتشان جلوگیری شده و بهای انرژی مصرفی آنها با تعرفه تجاری محاسبه و دریافت شد.
تیموری به پیگیریها برای برطرف شدن این مسئله اشاره و خاطرنشان کرد: طرحی در هیئت دولت در دست بررسی است تا پس از بررسیهای لازم ازجانب کمیسیونهای تخصصی، بهای برق مصرفی تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال مشخص و به وزارت نیرو ابلاغ شود و پس از رفع خلأهای قانونی، تولیدکنندگان رمزارزها میتوانند مانند سایر متقاضیان درخواست انشعاب برق کرده و بهعنوان مشترک از انرژی برق با تعرفه مشخص شده استفاده کنند.
وی با تاکید بر رعایت الگوی صحیح مصرف برق بهویژه در زمان اوج مصرف در تابستان گفت: بیتردید در صورت قانونی شدن این موضوع رعایت مدیریت مصرف برق همچون سایر مشترکان برای تولیدکنندگان ارزهای دیجیتال ضروری است، زیرا تأمین برق مردم در دوره اوج مصرف نباید با مخاطره مواجه شود.