وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از گالری حراج تهران گفت: نخستین حراج با حضور ٨٠اثربه مبلغ ٢میلیارد تومان فروش داشت اما امروز این رقم به ٣٠میلیارد فروش رسیده که نشانگر اقبال آحاد مردم به هنر هنرمندان این مرزو بوم است.
به گزارش جی پلاس، «سیدعباس صالحی» عصر پنج شنبه با حضور در محل برگزاری گالری حراج تهران در هتل پارسیان، درباره تاثیر برگزاری چنین حراجهایی براقتصاد هنر، گفت: هر سال دانشجویان فراوانی در حوزه هنرهای تجسمی از دانشگاههای کشور فارغالتحصیل میشوند که باعث میشود این هنر را از منظر مختلف جدیتر بگیریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در دهههای اخیر اتفاقات خوبی برای هنرهای تجسمی افتاده که از آن جمله می توان به حراج تهران اشاره کرد که نخستین حراج با حضور ٨٠ اثربه مبلغ ٢میلیارد تومان فروش داشت و امروز این رقم به ٣٠میلیارد فروش رسیده است.
باید اقتصاد هنر را جدیتر گرفت
تولیدات تجسمی به اقتصاد این حوزه کمک می کند و سابقه ٧ ساله برگزاری حراج تهران می تواند مبنای رشد این حراج باشد ازاین رو با این نگاه باید اقتصاد هنر را جدی تر گرفت.
عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: برگزاری حراجها و گالریهای هنری نشاندهنده این است که هنرمندان حوزه تجسمی میتوانند در کنار خلاقیتهایشان از زاویه اقتصادی هم نگاه قابل توجهی به هنر تجسمی داشته باشند.
صالحی اظهارداشت: هنر ایران سهم قابل توجهی در حراجهای جهانی دارد و با بسیاری از کشورهای منطقه و جهان قابل مقایسه نیست و این نشان میدهد که سرمایهگذاری هنری میتواند نمایهای از هویت ایران باشد و دیپلماسی فرهنگی ما از این طریق تحکیم یابد.
در این بازدید سیدمحمد مجتبی حسینی معاون امور هنری، سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر و برخی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صالحی را همراهی کردند.
۶۰ هنرمند در یازدهمین "حراج تهران" با ۸۰ اثر حضور دارند که ۲۳ نفر از آنان در قید حیات هستند. ۵۴ نفر از این هنرمندان مرد و ۶ نفر از آنها زن هستند. هنرمندان حاضر در یازدهمین دوره "حراج تهران" با گستره سنی حدود یک قرن را شامل میشود.
آثار هنرمندانی چون: منیر شاهرودی فرمانفرمائیان، محمد احصایی، حسین زندهرودی، پرویز تناولی، منصور قندریز، سهراب سپهری، محمود فرشچیان، آیدین آغداشلو، صادق تبریزی، کوروش شیشهگران، ابوالقاسم سعیدی، مسعود عربشاهی و… در این دوره حضور دارد.
آثار حراج تیر ماه ۹۸ شامل ۷۵ اثر نقاشی و ۵ مجسمه میشود که این مجموعه آثار بیانگر تحولات سبک شناختی و زیبایی شناختی هنر ایران در طول یک قرن گذشته است که گرایشها و رویکردهای متنوعی را ذیل عنوان هنر کلاسیک و هنر مدرن در بر میگیرد.