فراخوان چهارمین نمایشگاه لباس عاشورایی از سوی بنیاد ملی مد و لباس کشور منتشر شد.
به گزارش جی پلاس، در راستای تحقق اهداف سبک زندگی اسلامی و ایرانی و استفاده از قابلیتهای طراحی، دوخت و تولید در عرصه لباسهای مناسبتی، مذهبی، عاشورایی و ترویج هرچه بهتر شعائر دینی و عاشورایی و تأثیر آن در شئونات مختلف اجتماعی و فرهنگی جامعه و کارکرد آن در سبک زندگی اسلامی و ایرانی کارگروه ساماندهی مد و لباس چهارمین نمایشگاه لباس های عاشورایی در دو بخش اصلی و جنبی برگزار میشود.
این رویداد با هدف تعظیم شعائر و احیای فرهنگ غنی اسلام در راستای قانون کارگروه ساماندهی مد و لباس، ترغیب و تشویق طراحان برای ارائه ایدهها با نگاه دینی و طرح لباس مذهبی، عزاداری و عاشورایی در گروههای سنی مختلف، ارج نهادن به زحمات پیشکسوتان،چهره های ماندگار و فعالان این عرصه، بررسی نقش لباس و کاربرد آن در ایام محرم و شیوههای انتقال فرهنگ عاشورا، بکارگیری علایم و نشانههای اقوام ایرانی در لباسهای مذهبی و عاشورایی و جلوگیری از ترویج لباس مبتذل در مراسم عزاداری و هیئتهای مذهبی برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه با هدف تعظیم شعائر دینی و احیای فرهنگ غنی عاشورا در راستای وظایف محوله به کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، ترغیب و تشویق طراحان برای ارائه ایده ها با نگاه دینی و طراحی لباس های مناسبتی ، مذهبی و عاشورایی در گروههای سنی مختلف، تقدیر از زحمات پیشکسوتان ،چهره های ماندگار و فعالان این عرصه در حوزه تولید و توزیع، بررسی نقش لباس و کاربرد آن در ایام محرم ، صفر و شیوه های انتقال فرهنگ عاشورا ، استفاده از علایم و نشانه های اقوام ایرانی در لباس های مذهبی و عاشورایی، جلوگیری از ترویج لباس نأمانوس و نامناسب در مراسم عزاداری و هیئت های مذهبی برگزار میشود.
از جمله بخشهای مسابقه، بخش پوشاک آقایان : طراحی پیراهن مردانه (رسمی وتی شرت )، طراحی شال و سربند . در بخش پوشاک بانوان: طراحی مانتو و چادر (اجتماع)، طراحی روسری ، مقنعه و شال در بخش پوشاک کودک و نوجوان، طراحی لباس کودک و نوجوان ( پسران) پیراهن، شلوار، تیشرت، طراحی لباس کودک ونوجوان( دختران ) چادر، مانتو، پیراهن، روسری طراحی شال و سربند است.
بخش رقابتی مجموعهسازان(گروهی و ارائه مجموعه) : دراین بخش کلیه طراحان حرفهای مستقل ، مراکز آموزشی ، مراکز تولیدی، دارندگان خانههای مد(مزونها) به صورت فردی و یا گروهی میتوانند با ارائه مجموعه (کالکشن) - که دارای نام ، که دارای نام، موضوع و نگاهی کاربردی متناسب با فرهنگ وموازین عاشورا یی باشد - حضور یابند.
برای توجیه وهماهنگی نحوه حضور، کارگاههای آموزشی با حضور اساتید برگزار خواهدشد .
امکان نمایش آثار با اختصاص فضای مناسب در صورت انتخاب نهایی فراهم میشود .
همراه داشتن ملحقات هماهنگ با موضوعات دارای امتیاز است .
ارائه مجموعه طرح میتواند از مجموع پوشاک آقایان ، بانوان و کودکان نیز باشد که در این صورت ارائه حداقل ۳ و حداکثر ۵ اثر ضروری است .
داوری این بخش براساس مجموعه ارائه شده صورت میپذیرد .
چیدمان در تالار نمایش با احتساب امتیاز خواهدبود .
طراحی پارچه:
این بخش شامل طراحی پارچه به صورت دستی و یا دیجیتال با موضوعیت عاشورا به منظور استفاده در انواع پوشاک آقایان و بانوان خواهد بود.
لباس تولید شده کاربردی :
شرکت کنندگان با عناوین زیر در بخش جنبی و نمایش می توانندشرکت نمایند.
لباس های تولید شده (تن پوش جامع) کاربردی ،تن پوش جامع لباسی است که دارای ویژگی های ج= جنس مناسب ،الف= آرامش بخشی ، م= مناسبتی ، ع= عام باشد ، نگاه راهبردی بر این استوار است لباسی که به تولید انبوه رسیده و به تن مردم ما می نشیند ، باید جنس مناسب داشته و آرامش روانی فرد را تامین کند، طبق مد روز باشد و مورد مقبولیت عموم مردم قرار گیرد.
محورها و الویت های مربوط به بخش مسابقه :
لباس عزاداری اقوام استان ها در ماه محرم صفر .
لباس های آئینی در مراسم عزاداری در تکایا و هیئت ها و مورد استفاده در ایام محرم و صفر .
لباس مراسم تعزیه خوانی واقعه عاشورا .
لباس مناسب راهپیمایی اربعین .
طراحی لباس عاشورائیان با نگاه روزشمار واقعه عاشورا .
طراحی پارچه با مضامین و اشعارمرتبط با موضوع عاشورا.
طراحی داستان های وقایع عاشورا بر روی لباس .
استفاده و بکارگیری اشعار محتشم کاشانی ، عمان سامانی و ... ، در طراحی لباس و پارچه .
و دیگر مضامین نوآورانه مرتبط با موضوع
شرایط و ضوابط:
1-تمام طرح ها، با تکیه بر فرهنگ غنی اسلام و براساس: هویت، اصالت، فرهنگ عاشورایی طراحی شود.
2-خلاقیت ،ابتکار، سادگی، انسجام و زیبایی در رنگ آمیزی مناسب و متنوع در طراحی اثر لحاظ شود.
3-هر طراح می تواند به صورت مجزا برای بانوان، آقایان و کودکان تا 5 اثر ارائه دهد.
4-طرح های ارسالی باید قابل استفاده و کاربردی در هیئت های مذهبی باشد.
آثار در سه بخش 1)-مسابقه2) -نمایش 3)-بخش جنبی نمایشگاه شرکت داده می شود.
5-ارسال اصل طرح به همراه ارائه شناسنامه کامل اثر با هر طرح و مشخصات فردی.
6-شرکتکنندگان برای هر طرح ارسالی باید از قبل، نشان شیما را از کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به نشانی www.iranmode.com کد رهگیری اخذ و شماره ی هر طرح را در برگه ثبت نام درج کنند.
معیارهای تخصصی طراحی لباس
1-در نظر گرفتن نگاه حرفه ای به آناتومی پوشش در طراحی لباس
2-خلاقیت، نوآوری و ابتکار در طرح و تناسب رنگ
3-روانشانسی طرح متناسب با نوع پارچه و موضوع
4-دقت در انتخاب صحیح پارچه با توجه به طرح و کاربرد لباس
5-استفاده از متدهای الگو سازی روز برای رسیدن به تن خور مناسب طرح نهایی اجرا شده
6-استفاده صحیح از تکنولوژی دوخت براساس پارچه و متریال مورد استفاده
7-استفاده از فناوری های نوین در پروسه تولید
*استفاده از پارچه و محصولات تولید داخل در تهیه ی اثر، امتیاز ویژه خواهد داشت.
*تطابق با شاخص های فرهنگ عمومی و نشانه های اسلامی و ایرانی در امتیاز دهی و بررسی اثر دارای اهمیت خواهد بود.
توضیحات:
در صورت به حد نصاب نرسیدن هریک از بخش ها، دبیرخانه ی جشنواره مجاز به حذف آن بخش می باشد.
کارگروه ساماندهی مد و لباس مجاز است از اثر تحویلی تصویربرداری کرده و به صلاح دید خود از آن در بخش نمایش یا ژورنال استفاده کند.
برای تمام شرکت کنندگانی که آثارشان به نمایشگاه راه یابد گواهی شرکت در نمایشگاه صادر خواهد شد.
بخش جنبی:
الف: نشست ها و کارگاه های آموزشی
برای هرچه پربارتر شدن این نمایشگاه فعالیت هایی مانند کارگاه های آموزشی ، نشست های علمی ، تخصصی پیش بینی شده است. علاقمندان می توانند برای شرکت در این قسمت فرم مربوطه را تکمیل و به نشانی یاد شده ایمیل کنند.
ب: مسابقه زنده ایده تا محصول :
متقاضیان شرکت در این بخش با گرایش لباس اجتماع بانوان (عاشورایی) می توانند ضمن ثبت نام در سایت ایران مد آمادگی خود را در فرم ارائه شده اعلام نمایند و کلیه سوابق تخصصی خود و گروه سه نفره خود را متشکل از (طراح/الگوساز/دوزنده) را به عنوان پرونده فعالیت و توانایی مشخص نمایند. هیات انتخاب پس از برسی فرم های ارسالی و با در نظر گرفتن مندرجات اعلامی و اولویت متقاضایان نسبت به انتخاب گروه اقدام می نمایند و نتایج نهایی شرکت کنندگان از طریق سایت ایران مد به اطلاع متقاضایان خواهد رسید.
در این بخش گروه های مربوطه طی 2 مرحله و در مدت 2 روز مسابقه زنده طراحی و دوخت لباس، آثار خود را ارائه خواهند نمود که پس از داوری آثار در مراسم اختتامیه از گروه برگزیده تقدیر بعمل خواهد آمد.
ج : مسابقه زنده طراحی تصویر گری لباس عاشورایی .
به منظور تعظیم از شعائر حسینی و ترویج و تبلیغ یادگاره های ماندگار حوزه هنر دینی/ یکی از ابرازهای تشویقی و ترویجی فعالیت های فرهنگی و ایجاد فضای مناسب و سالم و در اختیار قراردادن امکانات فنی برای بروز و ظهور استعدادهای این حوزه می باشد.
برگزاری مسابقه زنده طراحی لباس عاشورایی در دو مرحله با ایجاد فضای رقابتی سالم و خلق آثار بدیع در حوزه لباس های مناسبتی، یکی از اقدامات مفید و ماندگار است که می تواند جلوه های بصری جدید را فراهم کند.
هرچند این اقدام برای دومین بار انجام می گیرد لکن در حوزه های دیگر توانسته است شادابی و خلاقیت و ابتکار را در جشنواره های مختلف ایجاد نماید. لذا امیدواریم این اقدام هرچند ناچیز در حوزه هنر دینی زمینه ساز برنامه های بلند مدت را فراهم کند.
د : برگزاری کارگاه سه روزه (ورکشاپ) گرافیک :
این کارگاه سه روزه با هدف تولید آثار خلاقانه گرافیک، تصویرسازی و تایپوگرافی برای استفاده در پوشاک در تهران برگزار خواهد شد.
هنرمندان برای حضور در این کارگاه عملی، باید سه نمونه از آثار گرافیک، تصویرسازی و تایپوگرافی خود (با موضوع فرهنگ عاشورا ) را در سایز ۱۰۰۰ پیکسل با فرمت JPG، به همراه بیوگرافی و اطلاعات تماس، حداکثر تا تاریخ روز چهارشنبه 26/04/1398 ماه به دبیرخانه چهارمین نمایشگاه لباس عاشورایی ارسال فرمایند.
با توجه به فضای کارگاه، حداکثر ۱۵ نفر از متقاضیان برای حضور در این کارگاه انتخاب خواهند شد که همراه داشتن لب تاپ برایشان الزامی است ، آثار برتر طراحی شده در این کارگاه ، ضمن چاپ بر روی پارچه ، لباس ، کیف (کوله پشتی ) و حضور در چهارمین نمایشگاه لباس عاشورایی، برای نیازهای بصری برگزارکننده در قالب کتاب، بیلبورد، پوستر، موشن گرافیک، کارت، بروشور، لباس، تمبر، شبکه های اجتماعی و ... با حفظ امضای طراح، استفاده خواهد شد.
گاه شمار چهارمین نمایشگاه لباس عاشورایی :
اعلام فراخوان : روز یکشنبه 03 /04/98 تا روز 10/4/98 به مدت یک هفته
شروع دریافت آثار : از روز شنبه 15/4/98
آخرین مهلت ارسال آثار: ساعت ۱۷ عصر روز یکشنبه 20/05/۱۳۹۸
زمان و مکان برگزاری متعاقبا اعلام خواهد شد.
تبصره :
زمان تحویل آثار: در صورتی که اثر ارسالی در مرحله نهایی برای بخش نمایش انتخاب شود پس از اتمام فعالیت نمایشگاه صاحب اثر مجازاست حداکثر تا تاریخ31/8/98 اثر خود را از دبیر خانه چهارمین نمایشگاه لباس عاشورایی تحویل بگیرد. پس از اتمام زمان مقرر دبیرخانه هیچگونه مسئولیتی را درقبال اثر تحویلی نخواهد داشت.
در صورتی که هنرمند نتواند حضوراً مراجعه و اثر خود را تحویل بگیرد می تواند با معرفی نامه کتبی و اصل کارت ملی فرد دیگری را به دبیرخانه جهت تحویل معرفی نمایند.
نحوه ارتباط و دریافت اطلاعات بیشتر:
دبیرخانه اجرایی چهارمین نمایشگاه لباس عاشورایی
تهران : خیابان حافظ ـ پایین تر از چهارراه کالج ـ انتهای کوچه هلال احمر ـ کارگروه ساماندهی مد ولباس کشور تلفن :66747829 - (021) / همراه : 09900111244 ، 09109191993