نخستین چیزی که خیلی‌ها بعد از شنیدن نام «طب سنتی» به ذهنشان می‌رسد حجامت است. حتی بعضی‌ها طب سنتی را با حجامت یکی دانسته و آن را درمان همه بیماری‌ها تلقی می‎‌کنند. اما آیا این تصورات صحیح است؟

به گزارش جی پلاس، بر اساس منابع معتبر طب سنتی ایران، پس از شرح حال‌گیری، معاینه فرد بیمار و تشخیص بیماری، نوبت به درمان می‌رسد. درمان از این دیدگاه شامل سه بخش تدابیر یا همان اصلاح سبک زندگی، استفاده از داروها، اعمال یداوی است.

حکمای ایرانی توجه ویژه‌ای به اصلاح سبک زندگی داشتند تا حدی که در بسیاری از موارد، درمان بیماران صرفاً با اصلاح سبک زندگی یا تدابیر بازگشت سلامتی بوده است.

دکتر سید ابوالفتح شیرمردی، محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر تلاش متخصصان طب سنتی در گام نخست توجه به تدابیر است. زیرا غالباً هم هزینه کمتری برای بیمار به همراه دارد و هم از علامت درمانی جلوگیری می‌کند.

وی افزود: در گام دوم تجویز داروهای محدود و ترجیحاً ارزان قیمت و در دسترس در راستای گام اول انجام می‌شود و گام سوم اعمال یداوی یا همان اقداماتی نظیر حجامت، فصد، زالو، ماساژ، بادکش و… هستند.

شیرمردی ادامه داد: واقعیت این است که در درمان گام به گام بیماری‌ها از دیدگاه طب سنتی ایران، در موارد بسیاری اصلاً نوبت به مرحله سوم یعنی اعمال یداوی نمی‌رسد و بیماران با اصلاح سبک زندگی و دارو، درمان می‌شوند.

وی گفت: بهترین فصل برای حجامت، فصل بهار است که نقش بسزایی در پاکسازی بدن دارد، حجامت برای کودکان، نوجوانان و جوانان بیشتر توصیه شده است.

این محقق طب سنتی پاکسازی بدن از کلیه سموم مضره، دفع باد و بخارات مضره بدن، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، شفافیت و جوان‌سازی صورت، خنک کردن بدن، کمک به کاهش قند و چربی خون، محافظت بدن از عوارض دیابت، خاصیت ضد درد داشتن، تقویت حافظه، ضد لک و جوش، پیشگیری از وقوع انواع بیماری‌های صعب‌العلاج و انواع سرطان‌ها، ضد بیش فعالی کودکان و تقویت بینایی از جمله خواص حجامت هستند.

وی خاطرنشان کرد: استفاده نابجا از حجامت و امثال آن نه تنها منطبق بر منابع طب سنتی نیست، بلکه می‌تواند عوارض و اثرات سوئی برای بیماران به همراه داشته باشد.

این محقق طب سنتی در خصوص تفاوت حجامت و اهدای خون، اظهار کرد: در اهدای خون، خون از ورید گرفته شده اما در حجامت مجموع محتویات مویرگ‌های سرخرگی، سیاهرگی و لنفی و مایع میان‌بافتی موجود در لایه‌های پوستی است که در اثر خراش و بادکش ایجاد شده خارج می‌شود.

وی با بیان اینکه حجامت اثر پاکسازی در موضع انجام حجامت و نواحی اطراف آن را داشته که انتقال خون این اثر را ندارد، ادامه داد: کسانی‌که دارای پرخونی شدیدی هستند می‌توانند اهدای خون داشته و برای پاکسازی نیز حجامت انجام دهند.

شیرمردی تاکید کرد: گاهی انجام حجامت کفاف پرخونی افراد را نمی‌دهد، در این صورت بهتر است افراد اهدای خون نیز داشته باشند اما افرادی که به علت پرخونی شدید خونشان قابل اهدا شدن نیست، می‌توانند به راحتی با حجامت خون را از بدن خود خارج کنند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از قوانین انتقال خون این است که افرادی که اقدام به حجامت می‌کنند تا چندین ماه نمی‌توانند خون اهدا کنند چرا که زخم ایجاد شده بر اثر حجامت را در زمره زخم‌های آلوده محسوب می‌کنند اما در واقع با توجه به اینکه امروزه حجامت با ابزار یک‌بار مصرف انجام می‌شود بنابراین دیگر این زخم را نمی‌توان آلوده دانست.

این محقق طب سنتی گفت: امسال بهترین روزها برای حجامت در طول سال ۲۹ خرداد الی ۶ تیر است. ماه حزیران ماه نهم از ماه‌های رومی است که پس از ماه ایار قرار گرفته است. در میان ماه‌های رومی چهار ماه را سی روز محاسبه می‌کنند که یکی از این چهار ماه حزیران است، بهترین زمان برای حجامت بر اساس روایات همین ماه رومی حزیران بوده و بر اساس تقویم نجومی آغاز حزیران تقریباً از روز هشتاد و چهارم نوروز محاسبه می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی اهدای خون حجامت
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.