محققان دانشگاه تبریز از طریق هوش مصنوعی، به روش جدیدی برای شناسایی و کشف فسیل دست پیدا کردند.
به گزارش جی پلاس، دکتر اکبر سهرابی، مجری این طرح و محقق فرادکتری دانشگاه تبریز با بیان اینکه این طرح با راهنمایی و هدایت دکتر علی کدخدایی، دانشیار گروه علوم زمین دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز به سرانجام رسیده است، اظهار کرد: در این پژوهش برای اولین بار در دنیا در دانشگاه تبریز از طریق هوش مصنوعی در حوزه فسیل شناسی و پالئونتولوژی از روش جدیدی استفاده شده که در مقایسه با روشهای سنتی رایج نتایج رضایت بخشی داشته است.
وی در ادامه با بیان اینکه هوش مصنوعی در حوزههای مختلف علمی اهمیت و کاربرد زیادی پیدا کرده است، افزود: درسالهای اخیر کاربرد هوش مصنوعی در حوزه علوم زمین به خصوص زمین شناسی نفت نیز افزایش یافته است.
به گفته وی با وجود افزایش کاربرد هوش مصنوعی در مطالعات زمینشناسی، هوش مصنوعی در دیرینه شناسی و مطالعات آماری فسیلی موضوع جدیدی است.
این محقق دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه در این دوره تحقیقاتی برای اولین بار در حوزه فسیلشناسی از مدل هوش مصنوعی به صورت کاربردی در مطالعات فسیلی براکیوپودها و همچنین تعیین روند تکاملی و پالئوجغرافی آنها استفاده شده است، بیان کرد: خوشبختانه نتایج بسیار دقیق و مطلوبی از این تحقیق بدست آمد و برای اولین با استفاده از این روش نتایج تحقیق در ژورنال علمی پالئوجغرافی، پالئوکلیماتولوژی وپالئواکولوژی که یکی از بهترین ژورنالهای زمین شناسی و فسیل شناسی است، ارائه شد و مورد استقبال چشمگیر جامعه علمی علوم زمین قرار گرفت.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه تبریز، به گفته وی خوشبختانه با استفاده از این روش، فسیل شناسان از سراسر دنیا قادر خواهند بود با اضافه کردن و اشتراک دادههای بیشتر این مدل آماری را توسعه داده و نتایج دقیقتر و جامعتری در مقایسه با روشهای سنتی فسیل شناسی بدست آورند.