زمان زیادی برای گوش کردن به صحبتهای فرزندان بگذاریم
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: گوش کردن به صحبتهای فرزندان از سوی والدین، محافظی برای پیشگیری از اعتیاد است.
به گزارش جی پلاس، دکتر علیرضا زارع با اشاره به اینکه با تحقیقات انجام شده مشخص گردیده ۹۱ درصد مجرمان غربی با کمبود عاطفه در خانوادهها مواجه بودهاند، اضافه کرد: فرزندانی که در خانوادهها نیازهای عاطفی آنان برآورده نشود، به دنبال برطرف کردن نیازهای خود از راههای دیگر هستند و به همین علت است که به اعتیاد و کارهای اینچنینی گرایش پیدا میکنند.
به گفته وی، خانوادهها باید مراقب رفتار خود با فرزندانشان باشند، همانطور که بیمحبتی به فرزندان میتواند آنان را به سمت اعتیاد سوق دهد، محبت بیش از اندازه نیز بازخورد خوبی ندارد و باید این مسائل مورد توجه قرار بگیرد.
زارع عنوان کرد: سختگیری و محدودیت خانوادهها نیز در این موضوع مؤثر است و هرچه محدودیتها بیشتر باشد، فرزندان زمینه بیشتری برای گرایش به سمت اعتیاد دارند.
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار کرد: خانوادهها باید زمان زیادی را برای گوش کردن به صحبتهای فرزندان خود اختصاص دهند و وقتی فرزندان احساس راحتی و آرامش با خانواده خود داشته باشند حرف شنوی آنان از خانواده نیز بیشتر میشود.
به گفته وی، اگر خانوادهها تغییر الگو در تغذیه، ساعت خواب، اخلاق و… را در فرزندان خود متوجه شدند، بهتر است ارتباط خود را با فرزندانشان بیشتر کنند و زمان بیشتری برای آنها بگذارند.
زارع با تاکید بر اینکه خانوادهها اگر متوجه گرایش فرزندان خود به سمت مواد مخدر شدند باید از طریق دوستی با فرزندان خود وارد شوند، افزود: نباید خانوادهها محروم کردن، خشونت، سرکوب و… را پیش بگیرند و باید با آرامش با فرزندان خود صحبت کنند و به دنبال نصیحت کردن نباشند.
وی با بیان اینکه خانوادهها باید به دنبال حل ریشهای مشکل باشند، افزود: خانوادهها نباید شتابزده تصمیم بگیرند و باید به دنبال علت گرایش فرزندان خود به سمت و سوی مواد مخدر باشند.
رئیس اداره مشاوره تحصیلی و تربیتی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: خانوادهها در هنگام گفت وگو با فرزندان خود باید از جملات مثبت و انگیزه آفرین استفاده کنند و از بیان کلمات و جملات مأیوس کننده پرهیز کنند.
زارع تاکید کرد: اگر خانوادهها میخواهند مضرات مواد مخدر را برای فرزندان خود بیان کنند نباید اغراق آمیز باشد و به دنبال بیان خاطرات قدیم و حوادث گذشته که برای فلان شخص پیش آمده است، نباشند.
به گفته وی، خانوادهها نباید به دنبال محقق شدن آرزوهای خود برای فرزندان باشند و بگویند چون خودمان دوست داشتیم فلان رشته را بخوانیم یا در فلان جا شاغل شویم، فرزندمان باید همان راه را پیش بگیرد و ما را به آرزوهای خود برساند.
زارع با بیان اینکه شکستهای تحصیلی نیز یکی دیگر از علتهای گرایش فرزندان به مواد مخدر است، افزود: برخی از خانوادهها به علت شماتت زیادی که برای تحصیل فرزند خود دارند و توانایی فرزندان و علاقه آنان را در نظر نمیگیرند، موجب میشوند تا فرزندانشان برای دریافت آرامش و انتخاب راه دیگری برای موفقیت در پیش گیرند و به دنبال تجربه مواد مخدر باشند و به اعتیاد پناه ببرند.
دیدگاه تان را بنویسید