انتقاد تند روزنامه جوان از مدیر شبکه۳
رهبری می گویند نگاه را عوض کنید، شما از تغییر اسپانسر "برنده باش" حرف می زنید؟
رهبر انقلاب روز چهارشنبه در جریان دیدار هزاران نفر از کارگران صنایع مختلف، تواناییهای ملت ایران و جوانان پرتلاش و خوشاستعداد میهن را بسیار فراتر از وضع فعلی خواندند و خاطرنشان کردند: «باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیه انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روشهایی شبیه بختآزمایی را ترویج نکنیم که دستگاههای مختلف از جمله صدا و سیما باید متوجه این معنا باشند.»
به گزارش جی پلاس، مدیر شبکه۳سیما پس از آن از تغییر اسپانسر این برنامه خبر داد. از سویی دیگر علی عسکری، رئیس سازمان صدا وسیما در دستوری به اداره کل بازرگانی رسانه ملی خواستار تجدید نظر در ظهور و بروز اسپانسرهای صدا و سیما شد، اما سؤال جدی این است که آیا مشکلاتی از این دست با تغییر اسپانسر قابل حل شدن است؟ علی فروغی پیرامون برنامههای اسپانسرمحور گفت: «تصمیم بر این شد تا سازوکار اسپانسری که پشتیبانی مالی برنامه «برنده باش» را انجام میدهد، اصلاح و ظرفیتهای جدیدی به این برنامه اضافه شود. در همین راستا، با این تغییرات پیشبرنده از این پس مردم نقشآفرینی بیشتری در برنامه «برنده باش» خواهند داشت همانطور که مرجع بزرگوار در جلسه درس خارج فقه فرمودند: اگر محل تأمین جوایز مسابقه از محل وجه دریافتی از شرکتکنندگان مسابقه تفکیک شده باشد، مشکل شرعی ندارد. در همین راستا، با توجه به سابقه دیرینه سازمان در اینگونه برنامهها و بررسیهای شرعی لازم، از همان ابتدا پیشبینی شده بود که محل تأمین جوایز از برآورد مصوب در شبکه باشد و نه وجه احتمالی دریافتی از شرکت کنندگان؛ لذا مفروض استفتا مصداق این برنامه نیست.»
تغییر اسپانسر یا تغییر نگرش!
موضوع شبهه دار ترویج بختآزمایی در سایر برنامههای صداوسیما نیز جریان دارد. خندوانه، دوره همی و هوش برتر شبکه نسیم، برنامه هشتگ شبکهیک و همچنین گزارش ورزشی و برنامه ستارهساز شبکه۳ نیز درگیر این مسئله هستند.
رهبر انقلاب ۱۱ آذر ۱۳۸۳ در همین زمینه تذکراتی به مدیران صداوسیما دادهاند: «یکروز من دیدم در یک برنامه تلویزیونی ۵ میلیون تومان به یک نفر جایزه دادند؛ برای اینکه به چند سؤال جواب داد! این سرگرمی خیلی جالبی نیست. ۵ میلیون تومان، تقریباً حقوق دو، سهسال یک کارمند متوسط است. ممکن است بگویند این کار ترویج علم است. ترویج علم را از یک راه بهتر بکنید؛ این راه ضرر دارد. عدهای که اینگونه مسابقات را نگاه میکنند، به ذهنشان میآید که این کار منطقی ندارد که مثلاً بنده بدانم انجیل عربی یا یونانی است یا لاتینی است بعد بگویند حالا که شما دانستید، این ۵۰۰ هزار تومان یا فلان مبلغ مال شما! این کار معنی ندارد. بنابراین، مقوله سرگرمی و تفریح، لزومش یک مسئله است؛ با برنامهریزی بودن آن یک مسئله است؛ بامحتوا بودنش یک مسئله است؛ پرهیز از جهات منفی هم در آن یک مسئله است...»
شاید آنهایی که طی سالهای اخیر کوشیدند با تحدید بودجه صداوسیما آنرا تحت فشار قرار دهند، میدانستند که سازمان برای جبران کسری بودجه خود بیمحابا به سمت جذب اسپانسر خواهد رفت، اما قطعاً به این فکر نمیکردند که همین چالشها در نهایت منجر به خیر شود؛ چراکه صداوسیما اکنون در وضعیتی است که باید در برخی روشها و رویکردهایش تجدید نظر کند و همین اصلاحات اگر هوشمندانه انجام شود در دراز مدت به سود صداوسیما خواهد بود. چه بسا اگر این چالشها ایجاد نمیشد هیچگاه انتظار پویایی و حرکت برای رفع ایرادها نیز رقم نمیخورد.
** از پشت پرده "برنده باش" چقدر می دانید؟ / درآمد میلیاردی و جایزه های چند میلیونی!
** تاکید آیت الله العظمی مکارم شیرازی به «حرام» بودن برخی مسابقات بخت آزمایی در تلویزیون
** شناسایی عامل دستکاری در آرای جشنواره جام جم با افشاگری وزیر ارتباطات + عکس
** حذف "برنده باش" از کنداکتور برنامههای امروز صداوسیما!
دیدگاه تان را بنویسید