قرار بود در این برنامه سرانه مطالعه افزایش یابد اما در نهایت با اهداء جوایزی به شرکت کنندگان در مسابقه، جیب مردم خالی می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر جی پلاس؛ با چشم‌های سبز، صورت برنزه و شهرتی همه گیر وارد صحنه می‌شود و تماشاگران تشویقش می کنند. می نشیند روی صندلی و همین طور پول های میلیونی را بذل و بخشش می‌کند! واقعا هم جذاب است. وقتی با یک انتخاب درست یا غلط پول میلیونی جابجا می‌شود، بیننده‌های تلویزیون هم همان استرس و حساسیت را حس می‌کنند و به تقلا می افتند. پولی که شاید دستمزد یک ماه حتی یک سال بیننده هاست، در چند دقیقه به جیب شرکت کننده می‌رود آن هم با کمک سخاوت‌مندانه مجری مهربان!

  • پولدار شدن یک شبه

برنامه‌هایی از همین دست و قرعه‌کشی های متوالی و پرشمار در صدا و سیماست که در رواج فرهنگ بد و نادرست " میل به یک شبه پولدار شدن" تاثیر دارد. اینکه منتظر بنشینید تا یک روز پول های قلمبه و بادآورده ای برنده شوید و لازم نباشد برای یک دهم آن یک سال تمام و هر روز سر کار بروید.

چنین سوژه جذابی همواره در تمام دنیا جواب داده اما جیب مردم را خالی کرده. متاسفانه در ایران هم ماجرا به همین منوال پیش می‌رود، آن هم از سوی رسانه انحصاری که داعیه ملی بودن را دارد اما آیا واقعا در حکومت اسلامی، فعلی که شباهت بسیار زیادی به قمار دارد (حتی برخی مراجع از جمله آیت الله مکارم شیرازی آن را مصداق قمار دانسته اند) و در حال خالی کردن جیب مردم است هم باید اجرا شود؟!

  • پشت پرده "برنده باش" چیست؟!

برنامه ای که گلزار آن را اجرا می‌کند و داعیه افزایش اطلاعات عمومی جامعه را فقط شعار می دهد، پشت پرده عجیبی دارد. برنده باش یک اپلیکیشن موبایل را تبلیغ می‌کند که مردم با استفاده از آن و پاسخ دادن به سوال‌هایش، می‌توانند در نهایت به مسابقه تلویزیونی راه پیدا کنند. این چیزی است که گلزار و گردانندگان این مسابقه می‌گویند اما ماجرا در عمل چیز دیگری است!

حضور در این برنامه به این سادگی‌ها که به نظر می‌رسد نیست. شما زمانی که وارد این برنامه می‌شوید متوجه می‌شوید هزاران نفر بالاتر از شما حضور دارند و باید همه را کنار بزنید. سوال‌های رایگان‌تان هم که تمام می‌شود، تازه نوبت درآمد گردانندگان این قمار شیک سر می‌رسد. قماری که جایزه‌های ناچیز اعطایی اش حتی با در نظر گرفتن هزینه های ساخت و پخش برنامه تلویزیونی، به هیچ وجه قابل قیاس با درآمد هنگفتی که از جیب مردم به دست می آورد، نیست. نشانه اش، پول‌هایی که هزاران شرکت کننده دیگر داده اند اما نتوانسته‌اند در صندلی مقابل محمدرضا گلزار قرار بگیرد!

  • رسیدن به صندلی مقابل گلزار چقدر خرج دارد؟

بررسی شرایط رسیدن نفرات نخستین به حضور در برنامه برنده باش، نشان می دهد که شما باید بین 3 الی 4 میلیون امتیاز بگیرید. امتیازاتی که با دادن جواب درست به سوالات بدست می‌آید. ما به طور میانگین امتیاز 3 و نیم میلیون را در نظر می‌گیریم. پاسخ درست هم به سوالات اپلیکیشن این برنامه 100 امتیاز دارد که برای رسیدن به رقم 3.5 میلیون، باید 35000 هزار سوال را درست پاسخ بدهید!

هر سوال در این برنامه 30 ثانیه زمان لازم دارد که با یک ضرب و تقسیم ساده زمان پاسخ دادن به آنها (در صورتی که تمام پاسخ ها مثبت باشد) بیش از 238 ساعت خواهد شد! و این یعنی زمانی بیش از یک هفته مداوم! یعنی اگر یک نفر یک هفته تمام و به صورت 24 ساعته هم روی این برنامه زمان بگذارد و از قضا همه سوالات را هم به طور صحیح پاسخ دهد، نمی‌تواند به این عدد برسد؛ پس یک جای کار به وضوح لنگ می‌زند!

حالا از ماجرای زمان عبور کرده و می‌رسیم به ماجرای هزینه. شما برای پاسخ دادن به این 35000 سوال، باید آن‌ها را بخرید. سوال‌هایی که بسته به تعداد خرید، قیمت آن متفاوت  و بین 40 الی 80 تومان خواهد بود.

به طور مثال با خرید بسته 2500 تومانی تعداد 30 سوال به شما تعلق می گیرد. طبق این تعرفه، قیمت هر سوال حدود 80 تومان است. همچنین شما می توانید با بسته 5 هزار تومانی تعداد 80 سوال، 10 هزار تومانی 200 سوال و 20 هزارتومانی 500 سوال بخرید. (در صورت خرید بسته های گرانتر، تعداد سوالات موجود در آن کمی بیشتر می شود. اتفاقی که باعث می شود تا کاربران ترغیب شوند مبلغ بیشتری داده تا از این تخفیف ظاهری بهره مند شوند و مثلا با خرید گرانترین بسته، قیمت هر سوال برایشان 40 تومان بیافتد.)

به این ترتیب 35000 هزار سوال با شرط عجیب پاسخ دادن به همه آن‌ها، با قیمت حداقلی آن یعنی 40 تومان، در مجموع یک میلیون و 400 هزار تومان برایتان آب می خورد.

البته این ناممکن ترین حالت است که هر کدام فقط 35000 سوال بخرند و عینا به 35000 سوال هم پاسخ درست بدهند! بنابراین به رقم فوق هزینه شرکت کنندگان در ازای پاسخ های اشتباهی که به سوالات اپلیکیشن داده اند و مجبور شدند دوباره سوال بخرند هم اضافه کنید.

به همین خاطر هم برخی از شرکت کنندگانی که به مسابقه تلویزیونی راه پیدا کرده اند، رقم هزینه کرد خود را رقمی بالغ بر 3 الی 4 میلیون تومان اعلام کرده اند.

  • از دست رفتن تمام هزینه ها در پایان هفته

در این مسابقه هرچه امتیاز کسب کنید اما در پایان هفته حساب شما صفر خواهد شد؛ یعنی هر چقدر سوال خریده باشید اما بخاطر پاسخ‌های اشتباه یا هر علت‌ دیگری به بالای جدول نرسید، در پایان هفته امتیازهای شما صفر شده و در عمل تمام هزینه‌تان صفر می‌شود! (این یعنی تعیین مهلت 30 ثانیه ای برای پاسخ به هر سوال که مجموع زمان آن بیش از یک هفته می شد، عملا غیرواقعی در می آید!) حالا شما تعداد چند هزار کاربر فعال این اپلیکیشن در طول هفته را که گاهی به پنج هزار نفر هم می‌رسد در نظر بگیرید که اگر هر کدام نه 1 میلیون و 400 هزار تومان بلکه مثلا به طور میانگین 700 هزار تومان هم هزینه کنند، به این ترتیب در طی هفته حداقل درآمد 3/5 میلیارد تومانی ایجاد می کند.

البته تعدادی از شرکت کنندگان با صرف هزینه های چند 10 هزار تومانی برای خرید بسته سوالات و ناکامی در پروسه پاسخ دادن سریع و درست، وقتی می بینند فاصله بسیار زیادی تا بالای جدول دارند و امتیازاتشان هم تا آخر هفته صفر می شود، از ادامه مسابقه منصرف می شوند و دیگر هزینه نمی کنند اما این رقم باز مبلغ قابل توجهی از درآمد نتیجه گیری شده کسر نمی کند چرا که مثلا با هزینه متوسط فقط 200 هزار تومانی برای هر نفر هم باز به مجموع درآمد هفتگی یک میلیارد تومانی می رسید.

این در حالی است که "برنده باش" در برنامه تلویزیونی آخر هفته در بهترین حالت بین 50 تا 100 میلیون تومان به طور میانگین، به مجموع چهار شرکت کننده خود می دهد.

  • کندی آزار دهنده برنامه

در کنار تمام این‌ها، گاهی اولین چیزی که شما را در حین ورود به اپلیکیشن برنامه آزار می‌دهد و برخی کاربران هم شکایت هایی دارند، کندی بیش از اندازه آن است که هر دلیل فنی می تواند داشته باشد؛ چه مربوط به اپلیکیشن و چه سرعت اینترنت کابران. حالا حسابش را بکنید شما هزینه میلیونی برای شرکت در این برنامه بکنید و برنامه گاهی با هجوم کاربران آنقدر کند می‌شود که نشود به راحتی به سوالات پاسخ داد.

 

  • آیت ا... مکارم شیرازی: این برنامه مصداق قمار است

طی یکی دو روز گذشته استفتائی از  مراجع تقلید منتشر شده که دیروز از جانب دفتر این مرجع هم تایید هم شد. آیت ا... مکارم شیرازی به صراحت شیوه برگزاری این برنامه و اپلیکیشن آن را مصداق بارز قمار اعلام کرده و درآمد حاصل از آن را نامشروع عنوان کرده اند. هرچند اینستاگرام شبکه سیما بلافاصله به نقل از مسئولان این مسابقه عنوان کرد که "فرض مطرح شده در سوال استفتاء کامل نیست و طبیعتاً فرض ناکامل، جایگاه سوال را مخدوش می‌سازد. "

1398020311295568172544010

 

  • "برنده باش" و تفاوتی که با "قمار" دارد

اکنون صحبت از مصداق قمار بودن مسابقه "برنده باش" به میان آمده، بد نیست اشاره ای داشته باشیم به اینکه معمولا قماربازها پولی را وسط می گذارند و نهایتا برنده بازی شانسی آنها، همه پول را بر می داشت اما طراحی مسابقه "برنده باش" ظاهرا به گونه ای است که احتمالا کمتر از 10 درصد مجموع پول شرکت کنندگان، به برندگانشان می رسد!

در مجموع می توان نتیجه گرفت که با فعالیت و اجرای برنامه‌ای که وعده جایزه 200 میلیون تومانی می دهد، تلویزیون مدام تبلیغش را می کند، سوپراستار قدیمی چون محمد رضا گلزار در خدمت آن است، فقط جیب مردم خالی می شود؛ آن هم با ارقام هفتگی چند میلیارد تومانی.

متاسفانه هنوز اخباری مبنی بر نظارت یا رسیدگی نهاد مشخصی بر اجرای مسابقه "برنده باش" و برنامه هایی از این دست که حمایت قاطع صداوسیما را هم پشت خود می بینند، شنیده نشده و مشخص نیست مدعی العموم صلاحی بر این کار دانسته یا خیر.

** آیت الله العظمی مکارم شیرازی: مسابقه «برنده باش» مصداق قمار است و شرکت در آن جایز نیست

** واکنش برنامه «برنده باش» به پاسخ آیت الله العظمی مکارم شیرازی به یک استفتاء

**تاکید آیت الله العظمی مکارم شیرازی به «حرام» بودن برخی مسابقات بخت آزمایی در تلویزیون 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
53 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.