ثبت بهترین تصاویر رادیویی از خورشید توسط دانشمندان

دانشمندان به تازگی موفق به ثبت بهترین تصاویر رادیویی از خورشید شدند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، دانشمندان بهترین تصاویر رادیویی از خورشید را ثبت کردند که پیشرفتی در زمینه پیش‌بینی آب و هوای فضا و احتمال تاثیر آن بر کره زمین است.

براساس گزارش «فایننشال‌اکسپرس»،  «دیویا اوبروی»، سرپرست این مطالعه گفت: خورشید تنها ستاره آسمانی است که مطالعات زیادی بر روی آن انجام شده اما هنوز رازها نهفته بسیاری دارد که دانشمندان در طول دهه‌ها به دنبال حل آن هستند. برای مثال می‌توان منشا خروج جرم از تاج خورشیدی را نام برد که می‌تواند به طور بالقوه بر روی زمین تاثیر بگذارد.

وی افزود: از طرفی تماشای تابش‌های تاج خورشید در فرکانس‌های رادیویی شبیه به دیدن یک تصویر از طریق یک شیشه مات است که تصویر اصلی را تار نشان می‌دهد.

طبق این گزارش، خورشید قوی‌ترین انفجارها را در منظومه شمسی دارد و می‌تواند تاثیرات احتمالی از جمله آسیب به ماهواره‌ها، قطع شدن پایگاه‌های هوایی GPS و دیگر سیستم‌های حساس را بگذارد، از همین رو درک و پیش‌بینی آب و هوای فضا بسیار مهم است.

میدان‌های مغناطیسی اتمسفر خورشید در تاج خورشیدی منبع انرژی انفجارهای عظیم بوده که اندازه‌گیری آنها بسیار دشوار است. مشاهدات طول موج‌های رادیویی بهترین گزینه برای این اندازه‌گیری است اما استخراج اطلاعات آن نیز آسان نیست.

براساس این گزارش، تلسکوپ  جدید « MWA » برای مطالعات خورشیدی بسیار مناسب است. از طرفی برای گرفتن تغییرات سریع انتشارات خورشیدی لازم است تا هر نیم‌ثانیه تصاویری از خورشید در صدها فرکانس نزدیک گرفته شود که در مجموع در هر ساعت یک میلیون تصویر خورشیدی به دست می‌آید.

«سرجیت موندال» یکی از نویسندگان این تحقیق گفت: محققان به تازگی نرم‌افزار فرستنده خودکاری را ارائه کردند که این تصاویر را می‌سازد. گرفتن این تصاویر گام بزرگ و رو به جلویی برای درک بهتر آب و هوای فضا است. این فرستنده با نام AIRCARS بهترین تصاویر خورشیدی را تاکنون به دست آورده است.

گفتنی است؛ تیمی از دانشمندان «مرکز ملی رادیو اختر فیزیک (NCRA)»، گروه بین‌المللی از محققان را برای درک برخی از رازهای خورشید سرپرستی می‌کند.  

 

دیدگاه تان را بنویسید