۱۲ توصیه غذایی در ایام نوروز
با فرارسیدن نوروز، بازار عید و بازدید و سفرهای خانوادگی داغ میشود، در این میان رعایت برخی نکات تغذیهای برای خانوادهها ضروری است.
۱- شیرینی صرفا از مراکز و قنادیهای مجاز خریداری شود.
۲- تا حد امکان از شیرینیهای فاقد رنگ و اسانس ویا با حداقل مواد رنگی و اسانس استفاده گردد.
۳- در مصرف شیرینی و مواد قندی رعایت احتیاط صورت گیرد.
۴- مسافران نوروزی در طی سفر چنانچه شرایط نگهداری مناسب شیر را ندارند صرفا از شیرهای استریل با ماندگاری بالا که پروانه ساخت معتبر دارند استفاده نمایند.
۵- از خرید پنیرهای سنتی، پنیرهای پیتزای فله ای، بدون بسته بندی و فاقد پروانه بهداشتی ساخت اکیدا خودداری شود.
۶- در هنگام مسافرت مصرف کفیر و دوغ ارجح میباشد که هم به دلیل تغیراقلیم و مصرف غذاهای بین راهی، سنتی وبومی از بروز انواع عفونتهای گوارشی پیشگیری و یا تا حد امکان باعث تقلیل حدت وشدت عفونتهای گوارشی میشودضمنا از دیدگاه تغذیهای هم بسیار سودمندتر از سایر نوشیدنیهای رایج میباشد.
۷- افرادی که در هنگام مصرف شیر دچارمشکلات گوارشی میشوند مصرف شیرهای کم یا بدون لاکتوز یا سایر فرآوردههای لبنی نظیر ماست پنیر توصیه میشود.
۸- به دلیل مسافرت وتغییرات فصلی در ایام نوروز مصرف محصولات غذایی پروبیوتیک وپری بیوتیک (برخی مواد غذایی مانند ماست) توصیه میشود.
۹- در هنگام خرید ومصرف انواع فرآوردههای گوشتی از نظر سلامت آنها اطمینان کسب کرده و هرگونه تغییر رنگ، تغیر بافت و بوهای غیر طبیعی نشانه اولیه فساد است.
۱۰- آحاد مردم و به خصوص جوانان ونوجوانان از مصرف لواشک، آلوچه و آلوهای رنگی فاقد پروانه بهداشتی ساخت جدا پرهیز کنند، چون رنگ به کار رفته در اغلب آنها غیر خوراکی بوده و باعث عوارض و بیماریهای متعدد در مصرف کنندهها میشود.
۱۱- مردم بهتراست از آجیلهای بسته بندی، دارای پروانه بهداشتی ساخت و کم نمک هستند استفاده کنید و در صورت عدم دسترسی به آن ضمن خرید از مراکز معتبر از انواعی که دارای رنگ و بوی نامناسب بوده، تغییر طعم داده ویا آجیلهای دوآتشه خودداری کنید.
۱۲- درهنگام مصرف محصولات غذایی به چراغ راهنمای تغذیهای (درخصوص سه رنگ قرمز، نارنجی وسبز) مندرج در بسته بندی محصولات که نشان دهنده وضعیت تغذیهای میباشد توجه شود.
دیدگاه تان را بنویسید