بدون حمایت وزارت ورزش رای میآورم
امیررضا خادم: رسول به حضورم در فدراسیون کشتی اصرار داشت
کاندیدای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی، گفت: رسول خادم پیشنهاد حضورم در انتخابات فدراسیون کشتی را داد و روی این موضوع اصرار داشت.
به گزارش جی پلاس، امیررضا خادم نامزد ریاست فدراسیون کشتی در نشست خبری اظهار داشت: زمانی که بحث چند شغلهها و بازنشستهها مطرح شد، نزدیک به دو سال بود که با سلطانی فر همکاری میکردم، به دلیل علاقه شخصی علاقمند بودم از حوزه مجلس جابه جا شده و بیشتر نظرم روی حوزه گردشگری بود. دو جلسه با سلطانیفر داشتم و ابراز علاقه کردم در این بخش فعالیت کنم چون روحیات من خیلی با حوزه مجلس مناسب نبود. وزارت ورزش کمترین سوال استیضاح و تذکر را بعد از سه بخش دیگر داشت به همین دلیل تاکید داشتند که از این حوزه نروم اما علاقه شخصیام بود که این اتفاق بیفتد و زمانی بحث جدی شد که موضوع بازنشستهها مطرح شد.
وی ادامه داد: دو گزینه و مسیر را برای خودم در نظر گرفتم که یکی وزارت کار بود و دیگری هم از ١٢ رئیس فدراسیون بازنشسته، علاقمند بودم یکی از این فدراسیونها که جزو فدراسیونهای تخصصی نبود بروم. نهایی شده بود که به آنجا بروم اما موضوع استعفای رسول خادم مطرح شد. دو روز بعد در خانه پدری رسول را دیدم که وی گفت که خوب است تو به کشتی بیایی و ثبت نام کنی. اصرار و پیشنهادش به این دلیل بود که ٨ سال فعالیت کردهام و به نظرم میآید کسی که بتواند شرایط را ادامه دهد تو باشی. همانجا قاطعانه به رسول گفتم این کار را نمیکنم دلیلش هم به دلیل عدم علاقمندی نبود. بلکه فردا هر حرکتی که من بکنم اگر مغایر با کارهای او بوده میگویند کاری خلاف رسول خادم کردهام و یا به عکس و این به نفع کشتی نباشد.
رئیس سابق فدراسیون کشتی در سال 2002 درخصوص چگونگی تغییر تصمیمش برای حضور در انتخابات گفت: زمانی که رسول خادم در دوره مدیریت مرحوم خطیر مدیر تیم بود من هم ثبت نام کردم اما 2 سال انتخابات برگزار نشد. آن زمان آنقدر حضور در فدراسیون کشتی را جدی نمیدانستم که شخص رئیس جمهور بخواهد من رئیس فدراسیون نشوم اما بعدا دیدیم انتخابات تا المپیک برگزار نشد و کشتی دو سال با سرپرست اداره شد. نهایتا زمانی که رسول خادم خواست ثبت نام کند از من هم در خصوص حضورم در انتخابات پرسید که با صراحت گفتم نمیآیم و رسول هم ثبت نام کرد. این دوره نیز در وزارتخانه از من پرسیدند آیا برای حضور در انتخابات کشتی علاقهمند هستی که گفتم قصد ورود ندارم. در همین زمان انواع تماسها را داشتیم که از هیئتها و افراد بدنه کشتی به من میگفتند در انتخابات ورود کنم اما پاسخ جدی از طرف من دریافت نکردند و بحث وزارت کار انجام شد. من حتی دو ماه پیش از مدیران کل در وزارتخانه خداحافظی کردم و گفتم که از شنبه دیگر به وزارت ورزش نمیآیم اما وزیر خواست که تا آخر بحث بودجه بمانم و بعد به وزارت کار بروم.
وی ادامه داد: حرف من از دلم بر میآید. شریعتمداری من را میشناسد قبلا در این حوزه فعال بودم و از خودم و سلامت کارم ممطئن بودم. میدانستم که حوزه کاریم در وزارت کار را هم متحول خواهم کرد. بنابراین بر اساس یک شناخت خواستم به وزارت کار بروم نه سلسله مراتب اما به این فکر کردم امکان دارد فرد جدیدی که به این وزارتخانه میآید او هم از افراد دیگری شناخت داشته باشد و این مسیری که من متصور شدم ادامه پیدا نکند.
خادم گفت: از سمت دیگر اتفاقی در زمان مسئولیتم در وزارتخانه در خصوص پرسپولیس و استقلال رخ داد. من میدانم که در دو تیم پرسپولیس و استقلال چه کاری انجام شد. دو تیمی که حواشی جدی داشتند و امکان حضورشان در لیگ بعدی نبود. مسئله اعتصاب، مدیریت وقت، حسابهای مالی و مشکلاتی که وجود داشت اما به هر شکل ما اینها را جمع کردیم.
وی افزود: زمانی که من مسئولیت داشتم آنها 6 میلیارد تومان سرجمع از اسپانسر گرفته بودند اما در همان یک سال مسئولیت این رقم به 48 میلیارد تومان بر اساس اسناد رسید. به طوریکه این رقم آنقدر بالا رفت که سازمان بازرسی پرسید آیا درخصوص بحث اسپانسر، مزایده برگزار شده یا نه که من توضیحاتی را ارائه دادم و پاسخم از نگاه آنها منطقی بود. اتفاقی که افتاد در زمان مسئولیت من برای بعضی افراد محدودیت هایی ایجاد شد چون آن زمان سوارِ کار بودند و هر کاری که میخواستند کردند اما من اعتبارم را در این راه گذاشتم و زیر سوال رفتم و امروز از من به عنوان فردی که موفق نبوده نام میبرند اما من با سند و مدرک و طی دو مناظره تلویزیونی که با دو فعال فوتبالی داشتم کارهایی که انجام دادهام را توضیح دادم. البته اشکالاتی هم وجود داشت.
خادم تصریح کرد: در خصوص شستا نیز با تمام حواشی این حوزه نمیخواستم جایی بروم که کار عقیم بماند و آدمی هم نیستم که بروم تا برای خودم کاری انجام دهم. نهایتا در آستانه 50 سالگی فکر کردم شاید در جایی که عمرم را سپری کردهام کارش را بلد هستم رشد کردم، دیده شدم و از آن منتفع شدم مثمرثمرتر باشم و تا زمانی که امکانش وجود داشته باشد این کار را انجام بدهم.
وی با تاکید بر اینکه رسول خادم در جریان تصمیم جدید وی نبود تاکید کرد: این تصمیم را نه با رسول خادم، نه وزارت ورزش و نه هیچکدام از هیئتها در میان نگذاشتم. البته همان زمان یکی از کاندیداهای احتمالی به مجلس آمد و گفت که میخواهد کاندیدا شود و از من پرسید میخواهی به موضوع ورود کنی که گفتم بله قصد شرکت در انتخابات را دارم. البته آقا رسول علاقهمند به حضور من در انتخابات بود اما در مقطعی که در این خصوص من تصمیم قطعیام را گرفتم او اطلاعی از این موضوع نداشت. انتخابات عقب میافتاد و نمیدانستم علتش چیست فقط مشخصا این موضوع به کشتی که المپیک را در پیش دارد لطمه میزد. اتفاقا شب گذشته (یکشنبه) به تمرین تیم ملی رفتم و صحبتی هم با محمد بنا داشتم. به نظرم کشتی نیازمند کار و انسجام بیشتر است حتی با حسن یزدانی هم صحبت کردم تا ببینم برنامهاش برای آینده چیست اما دیدم همه صحبتهای او به این ختم میشود حالا ببینیم چه میشود. در واقع آرامش خاطری که کشتی نیاز دارد در مقطع کنونی وجود ندارد.
قهرمان مسابقات جهانی 1991 وارنا در مورد انتقاداتی که از وی به دلیل تغییر تصمیمش برای حضور در انتخابات میشود گفت: من یک سوال را متوجه نمیشوم. اصلا فرض را بگذاریم همه حرفهایی که گفتم داستان بود. آیا اینکه امیر خادم و یا هر فردی دیگری 2،3 ماه پیش گفته به انتخابات نمیآید و بعد نظرش تغییر کرده و در روز اول فرآیند ثبتنام برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده، این یک مانع یا خیانت است؟ چه مشکلی میتواند ایجاد کند؟ این جلسه را تشکیل دادم که نظرات مشورتی آدمهای علاقهمند به کشتی را بشنوم و معتقدم که نقد باید وجود داشته باشد و هر جا اشکالی وجود دارد مطرح شود.
وی گفت: خبرنگار حق دارد بپرسد و هر چیزی که به نظرش صحیح است را پوشش دهد اما گاهی احساس میکنم کملطفیهایی هم وجود دارد. به دوستانم نیز گفتم که متاسفانه این روزها در کشورمان مردم نسبت به آنهایی که پست و جایگاهی را اشغال کردهاند ذهنیت منفی دارند و اعتقادشان این است که کسی سر جای خودش نیست و به همین دلیل نتیجه خوبی حاصل نشده است. اگر یک جا 4 تا آدم سر جای خودشان هستند این خلاف، خیانت و یا دورغ است و من را به این چیزها متهم میکنند. در نهایت یکی از ما قرار است این مسئولیت را بپذیرد. خوب نیست مردمی را که این همه نسبت به اتفاقات و خبرهای بد آزرده خاطر هستند به خاطر کشتی نیز ناراحت کنیم. واقعا حیف است که در محیط ورزش که قرار است حال آدمها را خوب کند باز هم کدورت و ناراحتی را شاهد باشیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد برنامههایش برای نجات کشتی از وضعیت موجود خاطر نشان کرد: حدودا 40 نفر در مجمع انتخاباتی حق رای دارند و شنیدهام که آنها قرار است از نامزدها دعوت کنند تا دیدگاههایشان را جمعبندی کنند. من فکر نمیکنم درست باشد که در این نشست برنامههایم را بگویم. ضمن اینکه امروز همه میتوانند موضوعات مختلف را در فضای مجازی جستجو کنند و طبیعتا کسانی که سکان اجرایی کار را برعهده دارند به سرعت اشکالات و ایراداتشان در فضای مجازی مطرح میشود و افراد زیر سوال میروند. من امیر خادم که گذشتهام کاملا برای همه مشخص است بخش عمدهای از کارم کاملا شفاف بوده و همیشه در یک اتاق شیشهای زندگی کردهام اما اگر باز هم ابهامی وجود داشته باشد به آن پاسخ خواهم داد.
خادم با بیان اینکه نمیشود امید زیادی از کشتی در المپیک 2020 داشت افزود: تصورم این است که در ارتباط با المپیک پیش رو خیلی نمیتوانیم امیدوارم باشیم و شب گذشته نیز با سرمربیان دو تیم صحبت کردم. حتی اگر تصورمان این باشد که کشتیگیر ما به یک نفر هم میبازد در واقع همین یک نفر میتواند مدال را از کشتی ما بگیرد و اگر روی طلا حساب نکنیم و فکرمان روی نقره و برنز باشد امکان دارد که با اتفاقات پیش رو حتی نقره و برنز را هم نگیریم. من با چنین شرایطی به کشتی میآیم.
وی تصریح کرد: در خصوص مباحث مالی هم من در بطن مسائل اجرایی کشور بودم و 5 سال در حوزه مجلس و دولت فعالیت مستقیم داشتم. سال آینده دولت اگر بتواند حقوق کارمندانش و یارانهها را تامین کند اگر چیزی ماند به دنبال باقی مسائل است و در حقیقت فرهنگ و ورزش آخر خط میمانند. شرایط کشور خاص و متفاوت است. در حقیقت مهم نیست چه کسی رئیس فدراسیون میشود طبیعتا مشکلات مالی برای همه وجود دارد. اسپانسری که قبلا علاقهمند بود در بیلبوردهای شهری تبلیغ شود امروز این کار را انجام نمیدهد. شما اگر نگاه کنید بیلبورهای تهران پیامهای فرهنگی شدهاند. در چنین شرایطی من تصور و تلاشم این است و سعی خواهیم کرد که از محلی که اعتبار دارم مسائل مالی کشتی را تامین کنم. فارغ از اینکه چه کسی رئیس فدراسیون خواهد شد من برای بودجه سال آینده با تفاهمی که در مجلس داشتیم قولی گرفتهام و مشخصا مبلغی برای کشتی لحاظ شده است.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات 1998 تهران در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا ادامه دهنده راه برادرش هست یا نه و اینکه آیا ممکن است مثل برادر مجبور به استعفا شود خاطر نشان کرد: من اصلا قائل به استعفا نیستم یا مسئولیتی را قبول نمیکنم یا ادامه میدهم و تا به حال استعفا نکردهام. نکته دوم هم اینکه من بدون رودربایستی عاشق این کار هستم. ضمن اینکه اصلا دنبال دیده شدن نیستم و نیازی به این کار ندارم. فقط علاقهمندم که حالم در کشتی خوب شود. میدانم که کملطفی، تهمت و بیانصافی هم وجود دارد. آنها را نادیده میگیرم. حالم با این خوب می شود که احساس کنم کار میکنم.
وی خاطرنشان کرد: 5 سالی در حوزه مجلس کار کردم حالم بد بود. کاری که انجام میدادم علاقهمند نبودم و به وزیر ورزش هم در مراسم تودیع این را گفتم. حالا با سابقهای که در کشتی دارم دوباره به این سمت آمدهام. 30 ساله بودم که مسئولیت فدراسیون رابرعهده گرفتم. در آن زمان فدراسیون کشتی 500 میلیون بدهی داشت. زمانی که از فدراسیون رفتم 600 میلیون در خزانه فدراسیون گذاشتم. امروز هم با همان اراده وارد کار شدهام و تنها چیزی که در ذهنم هست همان امیر 30 سال پیش نیستم خیلی حساستر شدهام و احساس میکنم میتوانم اهالی کشتی را دور هم جمع کنم.
خادم تصریح کرد: واقعیت این است که ما میتوانیم یک رئیس، یک نایب رئیس، یک دبیر، دو سرمربی و ... داشته باشیم در حالیکه افراد توانمند زیادی داریم و من باید از بین آنها انتخاب کنم و این دلیل نمیشود که اگر کسی انتخاب نشد یعنی به کار نمیآید. من اهل مشورت هستم، گذشتهای هم دارم بنابراین مدیر صفرکیلومتر نیستم بنابراین منتقد را دشمن نمیدانم. زمانی هم که جوانتر بودم این را ثابت کردم که از کسانی که در انتخابات قبلی با من رقابت داشتند در بدنه کار استفاده کردم و به همین دلیل هم زیر سوال رفتم. چون آنهایی که حمایتم کرده بودند را احساس کردم کمتر از آنهایی که منتقدم بودند به کار کشتی میآیند.
وی با اشاره به انتخاب علیرضا دبیر در سال 2001 و کنار گذاشتن محمد طلایی گفت: زمانی که کمیته فنی علیرضا دبیر را انتخاب کرد و نظر من هم همین بود در حالیکه من، طلایی، رسول خادم و غلامرضا محمدی همیشه با هم، هم اتاق بودیم و دوستی دیرینهای داشتیم اما طلایی و محمدی علیه من مصاحبه کردند و گفتند که من آنها را فریب دادهام اما همان زمان من احساس کردم دبیر بیشتر به درد تیم ملی میخورد و نشان داد که توانمندیاش در آن مقطع بهتر از محمد طلایی است یا تقی اکبرنژاد یا محسن کاوه.
رئیس اسبق فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: من هر جا احساس کردم کسی توانمندتر است از او استفاده کردم. نمیتوانم بگویم آینده چه خواهد شد و غر نخواهم زدم حتما راجع به کمبودها توضیح خواهم داد. امروز هم نمیگویم با آمدن من همه چیز گل و بلبل میشود ولی کنار هم نخواهم کشید و مطمئنم آخر کار با ذهنیت اهالی کشتی بیرون نخواهم رفت چون کسی تاکنون خوب از کشتی نرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که اگر اعتقاد دارد آخر کار خوب نخواهد شد چرا به انتخابات ورود میکند گفت: برای اینکه عشقم هست. شما خیلی مواقع کاری را انجام میدهی که فکر میکنی بهتر از بقیه میتوانی آن کار را به ثمر برسانی. مگر امروز جامعه فوتبال از من راضی است؟ در حالیکه من میدانم چه کارهایی آنجا انجام دادم. ورزش خانه من است و کشتی به من کمک کرده و همیشه ممنونش هستم. خوب است که بگویم معاون وزیر چه کارهایی برای کشتی انجام داده همان زمان که سمتی در کشتی نداشته و هیچ جا هم صدایش درنیامده است چون نسبت به برخی موضوعات هم منتقد بوده است. با توجه به اینکه برادرم این پست را در اختیار داشت اگر حمایتی میکردم آن را رسانهای نکرده و متقابلا انتقادم نیز جایی مطرح نمیشد.
خادم تاکید کرد: من یک ورزشیام اما چند سال پیش سلطانیفر به من گفت شنیدهام از نگاه تو مدیرکلها باید گوش شکسته باشند در حالیکه تنها 11 استان از 13 استان مدیرکلشان سابقه کشتی داشت و دلیل این انتخاب هم رابطه نبود بلکه صلاحیتشان بود. یک بار هم نماینده مجلس در صحن مجلس این را از من پرسید و بنده خدا تازه متوجه شده بود که خودم هم گوش شکسته هستم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه امیررضا خادم شرکت کننده در انتخابات اخیر با خادم مدل 98 به عنوان سرمربی تیم ملی و 2002 به عنوان رئیس فدراسیون چه تفاوتهایی دارد تاکید کرد: امروز فقط یک مقدار باتجربهتر و پختهتر از قبل هستم و به همان میزان ارتباطات بیشتری دارم. با همان عشق و علاقهمندی سال 2000 میآیم و امروز هم به این دلیل که احساس کردم بهتر از بقیه میتوانم کار کنم آمدهام. امیدم اول به خداست و بعد اینکه بتوانم از این ارتباطات برای موفقیت کشتی استفاده کنم. بر این اعتقاد دارم همانطور که پائولو کوئیلو در کتاب کیمیاگرش گفته به چیزهایی اعتماد دارم که اگر با تمام توانم به فدراسیون کشتی بیایم شرایط و امکاناتی برایم فراهم میشود که نمیشود آنها را از اکنون تصور کرد و من این را در تمام زندگیام بارها تجربه کردهام. ما میگوییم از تو حرکت از خدا برکت برخی میگویند کائنات. من هم به این چیزها امیدوار هستم ضمن اینکه در جهانی 2002 تهران مشخصا ما قهرمان جهان نمیشدیم و خیلی از روسها عقب افتاده بودیم. آقا رسول هم سرپرست تیم شد. او از من پرسید تیم چطور است؟ گفتم نمیدانم ولی تصورم این است که یک جوری همه چیز یک جوری به نفع ما درست میشود و همین اتفاق افتاد و قهرمان جهان شدیم. انشاءالله با ایمان، تمرکز و پشتکار به شرطی که تجربه و تخصص کنارش باشد اتفاق خوبی میافتد.
نامزد ریاست فدراسیون کشتی در مورد مدیریت برادرش رسول خادم نیز گفت: از نظر من فدراسیون رسول خادم بسیار قوی و توانمند و پرکار بود و خیلی جاها به نفع کشتی کار کرد و در این شکی نیست. هر آدم متخصصی اذعان دارد که رسول خادم در کار کمفروشی نکرد اما به صورت مشخص میگویم که من به بخشی از کار منتقد هستم. به عنوان مثال خیلی بخشها نباید اینقدر گسترش پیدا میکرد و شاخههای زیادی به کشتی اضافه شد. تعداد اعضای فدراسیون کشتی خیلی زیاد است و ما باید با توجه به منابع مالی محدودی که داریم فدراسیون را کوچکتر کنیم.
وی تصریح کرد: در تصمیمات فنی و اجرایی هم شاید برنامههایی متفاوت با آقا رسول داشته باشم اما به کسانی که منتقد رسول خادم هستند و میگویند او کشتی را درست نکرده باید بگویم مگر همه چیز باید از طریق فدراسیون انجام میشد؟ همه ما میدانیم که کشتی را در سالنهای شهرستانها و زیر پلهها باید درست کرد و نیروهای مستعد به اردوهای تیم ملی اضافه شوند. همانهایی که امروز صحبت میکنند 10،12 سال است که حتی یک نفر را به تیم ملی معرفی نکردهاند. اگر کشتیگیری را به تیم ملی اضافه کردند اسمش را ببرند. به هر حال من در مسائل اجرایی تصورات، تفکرات و تئوریهای خودم را دارم. من عملکرد، عشق و تلاش رسول خادم را قدر میدانم و مثبت میدانم اما نسبت به خیلی از مسائل هم نقد جدی دارم اما انتظار نداشته باشید که در این جلسه برادرم را نقد کنم اما در عمل تلاش میکنم چیزهایی که ایراد هست را برطرف کنم.
امیررضا خادم در مورد اینکه اگر رئیس فدراسیون نشد باز هم به کشتی کمک خواهد کرد، اظهار داشت: ماموریتم امروز یا فردا برای وزارت کار میآید و به هیئت مدیره یکی از شرکتها میروم.مسیر کاریم کاملا مشخص است اگر در کشتی رای بیاورم آنجا مدیر عامل نخواهم شد. اما اگر رای نیاورم وضعیت فرق خواهد کرد. ضمن اینکه درخصوص اینکه با رای آوردن در انتخابات فدراسیون کشتی دو شغله محسوب میشوم و باید از یکی از دو پست انصراف دهم، بعدا صحبت خواهد شد. به هر حال آنجا یک هولدینگ بزرگ است و کار سنگین. من معتقدم برای پست ریاست فدراسیون کشتی بهترین هستم و این تصور شخصی من است. الزاما اینطور نیست و ممکن است تصور من اشتباه باشد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا همچنان اعتقاد دارد در المپیک 2004 حقش پایمال شده گفت: آنجا کملطفی زیادی به من شد. همه میدانستند در المپیک 2004، ما در وزن 85 کیلو، مدال نمیگیریم و این قطعی بود. نکتهای که حائز اهمیت بود مسئله تجربه حضور در 5 المپیک از سوی یک ایرانی مطرح بود که این افتخاری نه تنها برای من و خانوادهام بلکه برای کشورم بود اما کملطفی بسیار شدیدی نسبت به من شد و من را نیروی حکومتی عنوان کردند. در حالیکه آن زمان من نماینده مجلس بودم و اگر قرار بود به عنوان نیروی حکومتی به کشتی بیایم حتما باید ملیپوش میشدم و به راحتی میتوانستم این کار را انجام دهم. خصوصا اینکه از طبقه حاکمیت هم وارد مجلس شده بودم.
خادم یادآور شد: همان مقطع 6 داور ممتاز بینالمللی کشتی من با مجید خدایی را دیدند و هر 6 نفر من را برنده این مبارزه معرفی کردند. مرحوم خالدی در ابتدا میگفت خادم کشتی را واگذار کرده اما زمانی که خودش هم کشتی را دید به فردی که در این خصوص تصمیمگیرنده بود گفته بود که من کشتی را دیدم، راست میگویند این مبارزه حق امیر خادم بود. به هر شکل این مبارزه باید 3 بر صفر یا دو بر یک به سود من تمام میشد اما این اتفاق نیفتاد و من را بازنده اعلام کردند به خاطر اینکه نماینده مردم در مجلس بودم سکوت کردم اما شما میتوانید از همه آدمهایی که در آن دوره کشتی را دیدند در این خصوص سوال کنید. هاشمی طبا که آن وقت رئیس کمیته ملی المپیک بود گفته بود امیر خادم پرچمدار المپیک است اما خیلی جوسازی کردند تا این اتفاق نیفتد.به هر حال مجید خدایی یک کشتیگیر بود و تلاشش را کرده بود که به المپیک برود و دستش در این مبارزه بالا رفت اما در حق من جفا شد و همان اتفاقی که برای هاشمیطبا افتاد و ورزش ما کرسی IOC را از دست داد برای من هم رخ داد.
امیر خادم در پاسخ به این سوال که چرا در زمان مسئولیتش در وزارت ورزش کاری برای کشتی انجام نداده گفت: کار انجام شد اما اهالی کشتی نباید میفهمیدند. در جهت تسهیل کار اقداماتی انجام میدادم. معاون وزارتخانه بودم و رئیس فدراسیون هم برادرم بود. بنابراین کارها نباید نمود بیرونی میداشت. همه شما رسول خادم را میشناسید او آدم مستقلی است و خیلی از من و دیگران تاثیر نمیگیرد. در تمام دوران زندگیمان من و رسول خادم برای انجام کاری نه از هم اجازه گرفتیم و نه از هم مشورت گرفتیم برای همین بود که عدهای همیشه میگفتند که دو برادر با هم مشکل دارند.
وی تصریح کرد: البته از نظر فکری هم متفاوت از هم بودیم اما به هر حال برادر هستیم او به من کمک کرد در فدراسیون جهانی رای بیاورم که البته نیاوردم. من هم در حوزه بودجه و مجلس باید کمک میکردم. مثل موضوع کمیل قاسمی و پرویز هادی که میتوانست در آستانه المپیک به یک شر بزرگ تبدیل شود اما من نمایندگان آذریزبان مجلس را دور هم جمع کردم تا مسئله حاشیهای نشود. اصلا دلیلی ندارد کارهایی که نه در خصوص کشتی و نه سایر فدراسیونها انجام دادهام بگویم.
این نامزد انتخابات کشتی در مورد اینکه گفته میشود انتخابات از سوی وزارت ورزش مهندسی میشود عنوان کرد: من به شخص سلطانیفر نیز گفتم که نیازی به حمایت وزارت ورزش ندارم و خودم میتوانم رایم را بگیرم. چطور همه اعضای مجمع حق دارند که هر نوع رایزنی را برای انتخابات انجام دهند. فقط دو نمایندهای که وزارتخانه در انتخابات دارند نباید این کار را بکنند؟ این اصلا منطقی نیست. اگر مهندسی کردن خوب نیست برای هیچ کسی خوب نیست اگر برای رقیب من بد است پس نمیتواند برای من هم خوب باشد.
وی افزود: به نظر من چه مسئولیتی داشته باشم و چه نداشته باشم نظرم این است که دولت تا زمانی که عضو مجمع است و سخت افزار و نرمافزار را در اختیارش قرار میدهد از فوتبال که سعی میکند مستقل باشد تا سایر فدراسیونها که از وزارتخانه بودجه میگیرند باید ذیحق باشد. البته این ذیحق بودن به معنی تخریب فردی نیست. وقتی یک فرد رای آورد آنها هم با تمام توان حمایتش میکنند اما اینکه میگویند وزارتخانه بعد از ظهر زمان ثبتنام را اعلام کرده که امیر خادم صبح فردایش در انتخابات ثبت نام کرده هیچ ایرادی ندارد. میخواهند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند در حالیکه مجمع میداند که من فشاری به آنها آوردهام یا نه اما افکار عمومی متاثر از این مطالب خواهد شد.
خادم گفت: هر فردی که میخواهد مسئول فدراسیون شود به افکار عمومی نیاز دارد و اگر این بحثها مطرح شود اسپانسر هم سمت کشتی نمیآید. به نظر من اگر وزارت و کمیته ملی المپیک در انتخابات دخالت کنند اشکالی ندارد و من به عنوان کاندیدا باید سعی کنم این 2،3 رای را بگیرم این حق من و سایر نامزدهاست. کاملا هم اخلاقی و رقابتی است. اصلا هم شدنی نیست که وزارتخانه به ادارات کل فشار بیاورد. در انتخابات قایقرانی دیدم که چه اتفاقی افتاد. در این 5 سالی که معاونت استانها بودم هیچ فشاری از اداره کلها به هیچ هیئتی وارد نشد.
وی حرفهایش را اینطور ادامه داد: یک روز با سلطانیفر صحبت کردم و از او نظرش را در مورد حضورم در بخش گردشگری و کشتی پرسیدم او گفت گردشگری برای کار کردن و پول درآوردن فضای بهتری دارد اما از سوی دیگر تو آدم کشتی هستی، همان زمان به سلطانیفر گفتم تصمیم را گرفتم که به گردشگری بروم. واقعا تصمیم به شرکت در انتخابات کشتی را نداشتم اما با اتفاقاتی که رخ داد تصمیمم تغییر کرد. در زمان ریاست رسول خادم 5 دفعه به سالن کشتی رفتم.
رئیس اسبق فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: دیشب هم بعد از چند سال در خانه کشتی حضور پیدا کردم میخواستم ببینم چقدر کشتی در خاطرم مانده. تمرین رضا عطری را تماشا میکردم که چند نکته فنی را به او گوشزد کردم و به خودم امیدوار شدم که هنوز کشتی را با وجود تمام تغییراتش میشناسم. خدا شاهد است اگر فکر میکنم کسی بهتر از من میتواند کشتی را مدیرت کند نمیآمدم. همه به کشتی میآیند که آبرو و اعتبار به دست بیاورند مگر دیوانه هستم که بخواهم اعتبار و آبرویم را خراب کنم.
وی افزود: اینجا خم رنگرزی نیست که بگویم بعد از 6 ماه فلان اتفاق میافتد. هر چند برنامهام این است که خیلی زود کار نتیجه دهد. به بحث استعدادیابی فکر میکنم کاری که در همان یک سال و نیم ریاست فدراسیون انجام دادم. اولویت من کار مربیگری است. مربی که اعتماد به نفس داشته باشد و به خودش مطمئن باشد نه مربی که کنار تشک از حریف سخت کشتیگیرمان گریهاش بگیرد. منت سر کسی نمیگذارم. در تمام سفرهای استانی خودم دوست داشتم به سالن تمرین بروم و با بچهها تمرین کنم به خاطر همین بود که رسول خادم آن پست استعدادیابی را به من داد اما حقیقتا مشغلههای کاریم در وزارت ورزش آنقدر زیاد بود که نتوانستم به عنوان عضو هیئت رئیسه در هیچ جلسهای شرکت کنم اما این کار را همیشه دوست داشتم.
خادم گفت: ما همیشه با عباس جدیدی، کونتاکت و مسئله داشتیم اما امروز که او را میبینم به هم میخندیم و مشکلی بین ما وجود ندارد در حالیکه قبلا فکر میکردیم دشمن خونی هستیم. همه اینها به خاطر بحث رقابتی بود که وجود داشت. من حتی زمانی که رسول خادم رئیس فدراسیون شد با رای قاطع مجمع این موضوع را از فضای مجازی متوجه شدم چون واقعا فرصتش را نداشتم که اخبار اینچنینی را دنبال کنم. یک جاهایی نقد داشتم ولی چون برادرم بود عنوان نکردم. رسول هم از من گلهمند بود که امیر افراطی در یک برنامه تلویزیونی فدراسیونش را نقد کرده بود و به گوش او رسانده بودند که حتما اینها را امیر خادم به او گفته است که مطرح کند در حالیکه اصلا اینطور نبود. رسول خادم بهترین فرد برای ریاست فدراسیون کشتی بود.
برادر بزرگتر خانواده خادم در پاسخ به شائبه تلاشهای رسول خادم برای مهندسی به سود امیررضا خادم تاکید کرد: رسول خادم اصلا خبر نداشت که میخواهم در انتخابات شرکت کنم. من حرفهایی را به شما گفتم که میشد بگویم. واقعیت این است که ما هر مقطعی تصمیمی را گرفتیم بدون مشورت با یکدیگر بود. رسول رفت برای شورای شهر ثبت نام کرد من بعد خبرش را خواندم. من هم وقتی برای مجلس ثبت نام کردم او متوجه شد که میخواهم وارد این کار شوم. مدت کوتاهی با هم در زمان طالقانی کار کردیم که دیدیم نمیتوانیم با هم همکاری کنیم.
وی تصریح کرد: هر کسی حرفش را میزند باید مصداقی بزند. هر چند که رسول خادم هم به عنوان یک عضو خانواده کشتی حق دارد که از کسی حمایت کند و کسی هم نمیتواند محدودش کند اما تا این لحظه او با هیچ هیئتی تماس نگرفته و نخواسته که به من رای دهند. مسعود ریاضی رئیس هیئت کشتی خراسان رضوی از 32 کیلوگرم با رسول خادم حریف بود و همه آن زمان با هم رفیق بودیم اگر بحثی را در سمینار هیئتها مطرح کرد به خاطر همان دوستی دیرینه بود و غیر هماهنگ شده. طبیعتا اگر این کار هماهنگشده بود 4 نفر نیز در خصوص این پیشنهاد با او همراهی میکردند.
خادم در مورد بحث عدم رویارویی با کشتیگیران رژیم صهیونیستی گفت: ما در چارچوب مسائل کشوری با کشتیگیران این رژیم مسابقه نخواهیم داد. نه تنها کشتی بلکه تمام فدراسیونها در این زمینه طبق چارچوب عمل میکنند اما رایزنیهایی را با کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش انجام شده که رایزنی خوبی بود و فکر میکنم این موضوع تا حد قابل توجهی مدیریت شده است.
وی در مورد نفراتی که قصد ورود به انتخابات را دارند نیز تاکید کرد: حضور این تعداد نامزد که گفته میشود قصد شرکت در انتخابات را دارند به نفع کشتی است. اگر فکر میکردم کسی بهتر از من میتواند خدمت کند واقعا نمیآمدم. رسول خادم هم با دلش هم کار کرد و پاسخ انتقادات را هم نداد حتی اگر او را از خادم به خائن کشتی تبدیل کنند مطمئن باشید باز هم در دفاع از خودش صحبتی نمیکند. اینکه بخواهند همه مشکلات کشتی را گردن او بیندازند درست نیست زمان همه چیز را ثابت میکند. من هم در ذهنم حتی چینش کار را انجام ندادهام و برای کمک به کشتی از همه آنهایی که توانمند هستند استفاده خواهم کرد. طبیعتا سعی میکنم از بهترینها استفاده کنم و چون باید فردا خودم پاسخگو باشم در این زمینهها خودم تصمیم خواهم گرفت.آمادگی اجماع را هم دارم.
وی در پایان گفت: اگر من هم جای وزارتخانه بودم در برگزاری انتخابات تعلل میکردم چرا که فضای کشتی، گرگ و میش و مبهم بود و طبیعتا حضور این همه آدم مسئلهدار برای رسیدن به ریاست فدراسیون نمیتوانست اتفاق خوبی باشد. اگر ذهنیت وزارت ورزش استفاده از فردی خارج از خانواده کشتی بود این هم مسئله بعید و عجیبی نبود اما فشار جامعه کشتی و رسانهها باعث شد ثبتنام از نامزدها را انجام دهند. تصورم این است امروز توانستم تمام صحبتهایی که لازم بود را مطرح کنم فقط از شما میخواهم صحبتهای من را گزینشی مطرح نکنید چون من دلی به همه سوالات پاسخ دادم از دیگر کاندیداها هم درخواست میکنم که به کشتی کمک کنند و در این میان اخلاق رعایت شود.
دیدگاه تان را بنویسید