استفاده صحیح مواد شوینده و عوارض آن بر پوست
یک متخصص پوست ضمن اشاره به سنت خانه تکانی در آستانه فرا رسیدن سال نو، درباره چگونگی استفاده صحیح از مواد شوینده و جلوگیری از عوارض آن بر پوست، توضیح داد.
دائر ضمن برشمردن عوارض اگزما که شامل قرمزی، پوسته پوسته شدن، خارش یا به وجود آمدن شیارهایی با خون و خونآبه میشود، افزود: در صورت بروز این عوارض که ناشی از سهل انگاری در استفاده مستقیم دستها با مواد شوینده است، قبل از مراجعه به پزشک متخصص از محلولهای ترمیمکننده مانند کرمهای حاوی «کالاندولا» یا «کالامین» استفاده کرده و در صورتی که پس از یک یا دو روز تغییری در وضعیت ظاهر آن ایجاد نشد، به پزشک مراجعه کنند.
وی در خصوص پرسشی درباره عوارض ناشی از کار زیاد با آب گفت: شستوشوی زیاد دستها نیز باعث میشود لایه محافظ چربی روی پوست از بین رفته و مانع تشکیل لایههای جدید پوست شود. توصیه ما این است که در شست و شوی دستها زیادهروی صورت نگیرد. همچنین برای خشک کردن دستها از حوله یا دستمال کاغذی لطیف استفاده کرده و به دفعات زیاد در روز از کرمهای مرطوب کننده استفاده کنند.
دائر همچنین استفاده از دستکشهای پلاستیکی را در برخی موارد برای کسانی که سابقه حساسیت پوستی دارند، آسیب رسان دانست و گفت: بهترین حالت استفاده از دستکش به این ترتیب است که بهتر است ابتدا دستکش نخی با رنگ روشن را دست کرده و سپس دستکش پلاستیکی را دست کنند.
وی همچنین در ادامه صحبتهایش با اشاره به تغییر فصل و مسافرتهای نوروزی گفت: با توجه به تغییر فصل و مسافرت افراد به مناطق کویری و ساحلی، نباید استفاده از کرم ضد آفتاب فراموش شود. در برخی افراد آفتاب گرفتن یا برنزه کردن سبب به وجود آمدن اگزما در سطح وسیع میشود. همچنین بهتر است بین ساعات ۹ صبح تا ۳ بعدازظهر در معرض آفتاب قرار نگیرند و کرم ضدآفتاب خود را هر ۳ساعت یکبار تجدید کنند. علاوه بر صورت، دستها و گردن باید برای عضوهایی که در معرض آفتاب قرار دارند نیز از کرم ضدآفتاب استفاده کرد.
این متخصص پوست در پایان صحبتهایش، مناسبترین کرم ضدآفتاب با توجه به آب و هوای ایران را با «اس پی اف ۳۰» دانست و گفت: البته هرچقدر این عدد افزایش یابد، میتواند محافظت بیشتری ایجاد کند. در مجموع اما این عدد بین ۳۰ تا ۱۰۰ است و در محافظت پوست فقط چند درصد با یکدیگر تفاوت دارند.
دیدگاه تان را بنویسید