براساس آمارهای به دست آمده از وضعیت تولد و مرگ و میر در کشور، تولدهای ثبت شده سالجاری یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹مورد و فوتی‌ها ۲۷۶ هزار و ۷۸۷ نفر گزارش شده است.

به گزارش جی پلاس، بر اساس نرخ عمومی ثبت شده از رخداد ولادت در ۳۰ سال اخیر نشان می‌دهد که در سال ۶۵ نرخ ولادت در کل کشور ۴۶.۵ درصد بوده و در سال ۸۵ به شدت افت کرده و به ۱۸.۲ رسیده است پس از آن در سال ۹۵ به ۱۹.۵ درصد رشد رسیده است.

استان‌هایی که کمترین و بیشترین فرزندآوری را دارند

در میان نرخ عمومی تولد که به تفکیک استانی موجود است، استان سیستان و بلوچستان در سال ۶۵ بالاترین نرخ تولد را با ۷۹.۷ درصد داشته و آخرین نرخ آن که به سال ۹۵ برمی‌گردد ۳۵.۴ را نشان می‌دهد که باز هم بیشترین استان از نظر میزان ولادت است.

اما در طرف مقابل استان گیلان در سال ۶۵ بالاترین نرخ تولد خود را طی ۳۰ سال اخیر داشته که ۳۸ درصد بوده، اما با همین میزان، کمترین نرخ تولد را در استان‌های کشور داشته است و در آخرین رخداد ثبت شده در سال ۹۵، ۱۱.۹ درصد را داشته که باز هم کمترین میزان تولد را به خود اختصاص داده است.

مطابق قانون ثبت احوال کشور مهلت اعلام کنندگان و خانواده‌ها برای اعلام ولادت به ادارات ثبت احوال، ۱۵ روز پس از رخداد ولادت است و این مهلت برای وفات ۱۰ روز است.

در اجرای طرح پوشش ثبت کامل بهنگام رویدادهای حیاتی برای ارزیابی وضعیت ثبت ولادت و وفات در نظام ثبت‌احوال کشور، نسبت رویدادهای ثبت شده در مهلت قانونی به رویدادهای ثبت شده تا یک سال پس از رخداد محاسبه می‌شود.

ایلام کمترین آمار فوتی را دارد/پایتخت دارای بیشترین آمار مرگ‌ومیر!

استان ایلام در همین ۹ ماهه امسال کمترین میزان مرگ و میر را با نرخ هزار و ۸۳۶ مورد داشته، اما تهران با میزان ۴۲ هزار و ۲۷۸ مورد بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

در مورد تعداد ولادت‌های ثبت شده به تفکیک استانی هم می‌توان گفت که در ۹ ماهه اول امسال میزان کل ولادت‌ها در کشور یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ مورد بوده است که این میزان نیز در مقایسه با سال‌های ۹۲ تا ۹۶ کمی کاهش را نشان می‌دهد.
 

از سیرتا پیاز آمار تولد و مرگ و میر در ایران/ تهرانی‌ها صدر نشین آمار تولد

تهرانی‌ها در صدر آمار تولد

در این میان استان تهران با ۱۳۷ هزار و ۷۰۷ مورد بیشترین آمار تولد و استان سمنان با ۷ هزار و ۱۴۹ تولد در سال جاری کمترین میزان تولد را داشته است.

یکی از شاخص‌های مربوط به ولادت و مرگ و میر شاخص مرکزی است که بیانگر سن والدین در زمان ولادت فرزند و میانگین سن فوت است.

مادران سیستانی و پدران گلستانی کم‌سن وسال‌ترین والدین‌ها

به این ترتیب در سال ۹۷ میانگین سن در زمان تولد فرزند برای پدران ۳۳.۱ و برای مادران ۲۸.۹ سال بوده است. در همین زمینه استان سیستان و بلوچستان دارای کمترین میانگین سن در مادران است به طوری که ۲۵.۴ سال را نشان می‌دهد، اما در بین پدران کم سن و سال استان گلستان با ۳۱.۵ سال رتبه اول را دارد.

ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور به فارس می‌گوید: نسبت جنسیت در ثبت ولادت به ازای هر ۱۰۰ دختر ۱۰۶.۱ پسر است که این نسبت در قالب کشورهای دنیا تقریباً یکسان بوده و نسبت ولادت ثبت شده در شهرها ۷۷ درصد و در روستاها ۲۳ درصد است.

وی می‌افزاید: میزان عمومی ولادت در کشور ۱۸.۸ به ازای هر هزار نفر است و بحث فرزندآوری به مسائلی از قبیل: تعداد ازدواج مؤثر و افراد در سن ازدواج بستگی دارد.

ابوترابی می‌گوید: ۵ استان دارای بالاترین میزان ولادت در کشور هستند؛ این ۵ استان به ترتیب سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان و خراسان جنوبی است. همچنین ۵ استان دارای کمترین میزان ولادت در کشور هستند که به ترتیب گیلان، مازندران، استان مرکزی، البرز و سمنان هستند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اظهار می‌کند: ولادت‌های ثبت شده امسال یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ واقعه بوده، آمار فوتی ۲۷۶ هزار و ۷۸۷ نفر گزارش شده است.

سبقت تولد پسران از دختران

طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور پسران با نرخ ۷۵۵هزار و ۶۳۰ تولد و دختران با نرخ ۷۲۰ هزارو ۲۱۱ تولد ثبت شده که حاکی از تولد بیشتر پسران در کشور است.

افزایش آمار تولد نسبت به مرگ و میر در ۹ماهه امسال

اگر بخواهیم به نرخ مرگ و میر ثبت شده به تفکیک استان‌ها نگاهی کنیم در ۹ ماهه اول سال ۹۷ میزان مرگ و میر کل کشور ۲۷۶ هزار و ۷۸۷ مورد بوده که این میزان در سال‌های اخیر رقم‌های بالاتری را نشان می‌داده و بنابراین نشانگر کاهش آمار مرگ و میر در کشور است.

 

از سیرتا پیاز آمار تولد و مرگ و میر در ایران/ تهرانی‌ها صدر نشین آمار تولد

مردان اغلب در ۶۳ سالگی و زنان در ۶۸ سالگی می‌میرند

در مورد میانگین سن فوت نیز در کشور مردان اغلب در سن ۶۳.۳ سالگی و زنان در سن ۶۸.۳ سالگی فوت کرده‌اند.

مردان بیش از زنان می‌میرند

طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور ۱۹۰هزار و ۲۷۸ مورد از فوتی‌ها به مردان و ۱۶۸هزار و ۷۳۸ مورد از فوتی‌ها به زنان اختصاص دارد که نشان می‌دهد مردان بیش از زنان می‌میرند.

آمار بالای ولادت در فصول بهار و تابستان

تغییرات میزان عمومی ولادت در بازه‌های فصلی نیز بررسی می‌شوند به طوری که مثلاً در فصل‌های مختلف سال نشان می‌دهد که آیا آمار ولادت یا مرگ در این فصول سال بیشتر بوده یا کمتر. مثلاً در دو فصل ابتدایی سال ۹۷ میزان ولادت کل کشور در پایان فصل بهار ۱۸.۴ درصد و در پایان فصل تابستان ۱۸ درصد بوده است. همین میزان در مقایسه با سال‌های ۹۵ و ۹۶ حاکی از کاهش آمار ولادت در این دو فصل است و معمولاً طبق جدول موجود میزان ولادت در فصول بهار و تابستان بیش از پاییز و زمستان بوده است.

همین شاخص در مورد میزان عمومی مرگ نیز نشان می‌دهد که در پایان فصل بهار و تابستان در سال جاری شاخص عمومی مرگ ۴.۷ درصد بوده و در مقایسه با سال‌های ۹۵ و ۹۶ تفاوت چندانی نکرده است.

ایرانی‌ها به چه دلایلی می‌میرند؟

بر پایه داده‌های مرگ و میر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور در سال گذشته ایرانیان بیش از هر چیز دیگر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی از دنیا می‌روند. رتبه بعدی به سرطان‌ها، تومورها و پس از آن بیماری‌های دستگاه تنفسی اختصاص دارد. رتبه‌های بعدی کشندگی به حوادث غیرعمدی مانند سوانح رانندگی و بیماری‌های عفونی و انگلی اختصاص می‌یابد.


از سیرتا پیاز آمار تولد و مرگ و میر در ایران/ تهرانی‌ها صدر نشین آمار تولد

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1133721
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.