رئیس سازمان انرژی اتمی عنوان کرد؛
ایران به 15 کشور رادیودارو صادر می کند
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران یکی از کشورهای پیشتاز و پیشرو در غرب آسیا در تولید رادیودارو و توسعه رادیوداروهای جدید است و اکنون رادیوداروهای تولید داخل به 15 کشور مانند مصر، هند، پاکستان، عراق، لبنان، سوریه و برخی کشورهای اروپایی صادر میشوند.
به گزارش جی پلاس، علی اکبر صالحی روز دوشنبه درباره تولید رادیوداروها در کشور افزود: در زمینه رادیوداروها در کشور هم تولید انجام میشود و هم به صورت مستمر تحقیق و توسعه در این زمینه انجام میدهیم. به طور مثال یکی از رادیوداروهایی که طی سالهای اخیر روی آن تحقیق کرده ایم، دارویی برای درمان سرطان پروستات است.
وی گفت: در حال حاضر این دارو بر اساس دستورالعملهای وزارت بهداشت به صورت نمونه در دانشگاههای علوم پزشکی مانند شهید بهشتی، مشهد و شیراز روی بیماران مبتلا به این نوع از سرطان آزمایش میشود. قیمت هر دوز این دارو 15 هزار دلار است، اما در کشور ما به صورت رایگان به بیماران داده میشود.
وی بیان کرد: رادیوداروها به گونه ای عمل می کنند که ایزوتوپهای رادیواکتیو روی مولکولهای خاصی بنشینند تا به جای خاص مورد نظر در بدن انتقال پیدا کنند.
صالحی اظهار داشت: دشمنان تلاش میکنند به وسیله تحریمها روی تولید رادیوداروها در کشور تاثیر بگذارند. به طور مثال میگویند با رادیوداروها کاری ندارند، اما بعد میگویند که هواپیماها نمیتوانند نقل و انتقال رادیوداروها را انجام بدهند یا اینکه شرکتی که این داروها را تولید میکند، تحریم میکنند. با این حال ما دست از کار نمیکشیم و در این زمینه تلاش میکنیم.
رادیوداروها، داروهایی هستند که در ساخت آنها از مواد رادیواکتیو استفاده می شود و در تشخیص و درمان برخی بیماری ها کاربرد دارند.
دیدگاه تان را بنویسید