کشف رابطه بیماری دوقطبی با آلزایمر

محققان پژوهشگاه رویان موفق شدند طی تحقیقاتی اثبات کنند که سلول‌های عامل ابتلا به آلزایمر در افراد، با سلول‌های ابتلا به بیماری «دو قطبی» یکی هستند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، دکتر کوروش شاه‌پسند، عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در خصوص به قطعیت رسیدن رابطه آلزایمر و بیماری دوقطبی اظهار داشت: ما در پژوهشگاه رویان موفق شدیم مکانیزم مولکولی مرگ سلولهای عصبی در بیماری دوقطبی را معرفی کنیم که این موضوع برای اولین بار در دنیا صورت گرفته است.

وی با اشاره به نتیجه تحقیقات این تیم تحقیقاتی در پژوهشگاه رویان گفت: در این پروسه ثابت کردیم همان عاملی که سلاح عصبی را در مغز در برابر بیماری آلزایمر از بین می برد، در  بیماری دو قطبی هم باعث مرگ سلولی می شود.

وی ادامه داد: این بدان معناست که عامل بیماری های دو قطبی و آلزایمر یکی هستند در صورتیکه تا کنون بیماری دو قطبی یک بیماری  روانی شناخته شده بود.

وی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگ بیماری های دوقطبی و آلزایمر می تواند مسیر درمان را راحت تر کند، عنوان کرد: در این پروسه به این نتیجه رسیدیم که آسیب مغز در بیماری آلزایمر با بیماری دو قطبی یکی است  از این رو می توان در راستای درمان این دو بیماری گام های خوبی برداشت.

شاه‌پسند با بیان اینکه مکانیزم آسیب سلول‌های عصبی طی بیماری دو قطبی مشخص شد، تاکید کرد: وقتی روند دو بیماری یکی است درمان و واکسینه کردن افراد در برابر این بیماریها با سهولت بیشتری صورت می گیرد و می توانیم با تولید محصول، داروهای بیماران مبتلا به الزایمر و دوقطبی را تولید کنیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان گفت: ما برای اولین بار نشان دادیم بیماری دوقطبی روانی نیست و فیزیولوژی است که مغز درگیر می شود.

به گفته شاه پسند، این تحقیقات با انجام آزمایشات روی مغز انسان با مجوز پزشکی قانونی انجام گرفته است. اکنون به دنبال اخذ مجوز از وزارت بهداشت هستیم که امکان کارآزمایی بالینی را پیدا کنیم.

به گفته این محقق، اختلال دوقطبی (یا شیدایی-افسردگی) نوعی اختلال خلقی و بیماری روانی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق می‌شوند. اختلال دو قطبی به صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوائل دوره بزرگسالی تظاهر پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: این بیماری انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دو قطبی نوع یک و نوع دو است. این اختلال از نوجوانی به بعد در افراد ظهور و بروز می کند.

شاه‌پسند از انتشار نتایج این مقاله در معتبرترین ژرونال امریکا به تازگی خبر داد.

 

دیدگاه تان را بنویسید