اصول مهم و اساسی برای تربیت کودکی که روانشناس گفت: برای تربیت کودکان اصول کلی وجود دارد که والدین با رعایت آنها میتوانند فرآیند تربیت را آسانتر کنند
این روانشناس با اشاره به اینکه برای تربیت فرزندان باید ثبات وجود داشته باشد، تصریح کرد: ثبات داشتن در رابطه با کودک یکی از اصول مهم فرزندداری است، اگر هنگامی که کودک کاری را انجام میدهد به او لبخند بزنید، ولی در زمان دیگری وقتی همان کار یا شبیه آن را انجام دهد به او سخت بگیرید، کودک به شدت دچار سردرگمی میشود.
وی بیان کرد: کودک خود را به خاطر رفتار مثبت تشویق و به علت رفتار منفی تنبیه کنید، نه اینکه ملاک تشویق یا تنبیه شما حالات خلقی شما باشد.
اسماعیلی با اشاره به هماهنگی پدر و مادر اظهار کرد: لازم است که پدر و مادر اصول یکسانی داشته باشید و حداقل در جلوی کودکان وانمود کنند در تربیت آنان هماهنگی دارند؛ به طور مثال اگر رفتاری را پدر تائید میکند و مادر رد، باعث تعارض کودک میشود، پس بهتر است به عنوان والدین قبلا با یکدیگر هماهنگ باشند.
این روانشناس گفت: صحبت مودبانه درهنگام خشم و ناراحتی، معلم خوبی برای کودک و نوجوان است که حتی در هنگام خشم به طور صحیحی رفتار کنند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه باید رابطهی سالم با کودک برقرار کرد، افزود: برای ایجاد رابطهای سالم از شیوه گوش دادن فعال استفاده کنید. وقتی فرزندتان چیزی میگوید به خوبی به سخنانش گوش دهید، حتی اگر با کودک موافق نیستید، اجازه دهید صحبتهایش تمام شود.
وی با اشاره به اینکه نباید برای کودک آزادی و محدودیت زیاد ایجاد نکنید، اظهار کرد: کودک نباید بیش از حد آزاد و یا محدود باشد.
این مشاور خانواده تاکید کرد: محدودیتهایی که ایجاد میشود باید پایدار و منطقی باشند؛ چرا که برای آینده کودک بهتر است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه بلافاصله بعد از اینکه کودک چیزی خواست برایش تهیه نکنید، گفت: عمل کردن به همه خواستههای او باعث میشود در آینده از کنترل شما خارج شود.
وی با بیان اینکه باید به کودک استقلال داده شود، خاطرنشان کرد: لازم نیست همه کارهای فرزندتان را شما انجام دهید و او در منزل فقط مصرف کننده باشد.
این مشاور خانواده گفت: همچنان که کودک رشد میکند میتواند بسیاری از کارهای خود و خانه را انجام دهد.