استرس یکی از دلایل مهم زود سفید شدن موها به شمار می رود.

به گزارش جی پلاس؛ بیماری های خودایمنی به سلول های بدن حمله می کنند و این شرایط شامل فولیکول های مو نیز می شود و از این رو، ممکن است شاهد سفید شدن زودرس موها باشید. افزایش سن و پیری چیزی نیست که انسان توانایی جلوگیری یا فرار از آن را داشته باشد. این روندی طبیعی است که برخی با حس پذیرش در مسیر آن حرکت می کنند، در شرایطی که برخی دیگر حاضر به پذیرش این تحول طبیعی نیستند. در حقیقت، هیچ مشکلی نیز با هر دو دیدگاه وجود ندارد زیرا همه ما به روش های مختلف تلاش می کنیم با روند اجتناب ناپذیر پیری مقابله کنیم.

 

یکی از جنبه های فیزیکی روند طبیعی پیری پدیدار شدن رشته موهای سفید است و تقریبا هیچ کس این مساله را دوست ندارد. فولیکول هایی که در پوست سر ما قرار دارند نیز همانند خود ما پیر می شوند. با افزایش سن، فولیکول های مو ملانین - رنگدانه ای که رنگ طبیعی مو را ایجاد می کند - کمتری تولید می کنند وتارهای خاکستری و سفید مو یک محصول فرعی طبیعی محسوب می شوند.

همه انسان ها به یک میزان یا در زمانی مشخص با سفید شدن مو مواجه نمی شوند و دانشمندان نیز توضیح خوبی برای این شرایط ندارند. یکی از جمع بندی های صورت گرفته این است که ژنتیک بیش از هر چیز دیگر احتمالا نقش چشمگیری در تسریع سفید شدن موها دارد.

نژاد می تواند حرف بسیاری در این زمینه داشته باشد. به طور معمول، سفید پوستان در اواسط دهه سوم زندگی خود با پدیدار شدن موهای سفید مواجه می شوند؛ آسیایی ها در اواخر دهه سوم؛ و آفریقایی آمریکایی ها در اواسط دهه چهارم. بنابر گزارش وب ام‌دی، بیش از نیمی از مردم جهان هنگامی که ۵۰ ساله می شوند، تارهای مو سفید بسیاری در سر خود دارند.

سفید شدن مو در ۲۰ سالگی برای سفید پوستان و در ۳۰ سالگی برای سیاه پوستان به عنوان سفید شدن زودرس مو در نظر گرفته می شود. سفید شدن پیش از موعد مو بیشتر جنبه ژنتیکی دارد. با این وجود، ممکن است کاتالیزورهایی این روند را تسریع کنند. این تغییر فیزیکی در ظاهر می تواند با سبک زندگی و دیگر ویژگی ها مرتبط باشد و در ادامه با برخی دلایل سفید شدن زودرس مو بیشتر آشنا می شویم.

وضعیت پزشکی

بیماری های خودایمنی به سلول های بدن حمله می کنند و این شرایط شامل فولیکول های مو نیز می شود و از این رو، ممکن است شاهد سفید شدن زودرس موها باشید. کمبود ویتامین B۱۲ یا مشکلات غده هیپوفیز یا غده تیروئید نیز می توانند موجب پیری زودرس شوند. خبر خوب این است که اگر بیماری درمان شود، آثار فیزیکی پیری زودرس از جمله سفید شدن موها می تواند معکوس شود. البته سفید شدن موها در نتیجه دلایل پزشکی نادر هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن یکی از بدترین چیزهایی است که می تواند روی پوست و مو تاثیرگذار باشد. ممکن است نتوانید شکل گیری چین و چروک ها را در پوست سر خود مشاهده کنید، اما این شرایط تمامی فولیکول های مو را تحت تاثیر قرار می دهد.

با وجود آثار بالقوه سیگار کشیدن بر روند پیری، تاثیر آن همچنان به اندازه ژنتیک نیست. اگر سفید شدن زودرس موها در خانواده شما سابقه ندارد، توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید تا سلامت تیروئید، سطوح ویتامین، و احتمال کم خونی نیز بررسی شود.

استرس مزمن

اگرچه درباره این مورد بحث وجود دارد، برخی پژوهش ها ارتبط بین استرس و سفید شدن موها را نشان داده اند. طی مطالعه که در دانشگاه نیویورک انجام شد، پژوهشگران کاهش فولیکول های مو از طریق کاهش سلول های بنیادی در موش هایی که تحت شرایط استرس‌زا قرار گرفته بودند را مشاهده کردند. اگرچه پژوهش های فراوانی در زمینه آثار استرس بر سفید شدن زودرس موها صورت نگرفته است، اما شواهدی وجود دارند که از پیوند قوی بین آنها خبر می دهند.

کمبود ویتامین

همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، کمبود ویتامین B۱۲ می تواند سفید شدن موها را تسریع کند. گیاهخواران و وگان ها به واسطه محدودیت هایی که در رژیم غذایی خود اعمال می کنند ممکن است در معرض خطر بیشتری نسبت به سفید شدن زودرس موها قرار داشته باشند. افرادی که قرص های ضد بارداری مصرف می کنند و آنهایی که مشکلات گوارشی یا مربوط به معده و روده دارند نیز با این خطر افزایش یافته مواجه هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
کلمات کلیدی موی سر
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.