دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ضمن اعلام تازهترین رقم هزینه سبد معیشت ماهانه کارگران، پیشبینی اعمال مشوقها و معافیتهای مالیاتی برای کارفرمایان و کاهش هزینههای درمان و مسکن کارگران را خواستار شد.
به گزارش جی پلاس، هادی ابوی گفت: بر اساس آمار و ارقام و مستنداتی که از منابع معتبری همچون انستیتو تغذیه گرفتیم و محاسباتی که از هزینه معیشت خانوارها در مناطق و استانها به دست آوردیم،هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران اکنون به پنج میلیون تومان رسیده و این رقم در واقع هزینه زندگی یک خانوار چهار نفره در ماه است.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن این رقم میتوان اکنون فهمید که حقوق یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی که سال گذشته در شورای عالی کار تصویب کردیم چه میزان از هزینه پنج میلیونی کارگران را پوشش میدهد و اگر شورای عالی کار فکری برای معیشت کارگران در سال آینده نکند، بسیاری از خانوارها از زیر خط فقر هم پایین خواهند رفت.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با بیان اینکه گزارشهای میدانی و ارقام به دست آمده به کمیته دستمزد شورای عالی کار ارائه شده است، گفت: بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، حداقل مزد کارگران باید با توجه به نرخ تورم اعلامی و رقم سبد معیشت خانوار تعیین شود، از این رو انتظار داریم شورای عالی کار واقعبینانه برای دستمزد کارگران تصمیم بگیرد. کمیتههای دستمزد با در نظر گفتن خط فقر، نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار و منابع استخراج شده از انستیتو تغذیه در خصوص مواد خوراکی و کالری مورد نیاز خانوار به این رقم رسیدهاند و ما با بانک مرکزی، مرکز آمار و مرکز پژوهشهای مجلس اختلاف نظر چندانی نداریم.
ابوی با تاکید بر لزوم حمایت از کارفرمایان در شرایط موجود، اظهار کرد: اگر دولت به حفظ اشتغال موجود میاندیشد باید از بنگاهها حمایت کند و بهترین راه حمایت این است که مشوقهایی را برای حفظ اشتغال بنگاه پیشبینی کند. درخواست ما این است که این مشوقها در درجه اول به بنگاههای تولیدی و برای حفظ اشتغال موجود اختصاص یابد.
این مقام مسئول کارگری اعمال تخفیفها و معافیتهای مالیاتی و عوارض گمرکی را از دیگر راهکارهای حمایت از کارفرمایان برشمرد و گفت: پرداخت بیمه کارگران واحدهایی که با مشکل نقدینگی یا تأمین مواد اولیه مواجه هستند و اعمال معافیتهای گمرکی، تخصیص ارز دولتی و برخی مشوقهای تولید به بنگاهها میتواند موجب حمایت بسیاری از کارفرمایان شود.
وی پیشنهاد کرد: دولت برای حمایت از بنگاههای تولیدی یکسال از سهم حق بیمه کارفرمایان را بپردازد تا هم تأمین اجتماعی به لحاظ منابع درآمدی دچار مشکل نشود، هم بخشی از هزینههای کارفرمایان از این طریق جبران شود.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در عین حال جلوگیری از صادرات کالاهای مورد نیاز داخل را خواستار شد و گفت: وقتی کالایی را که بازار داخلی به شدت نیازمند آن است صادر میکنیم طبیعی است که قیمت آن در بازار بالا میرود و تولید کننده دچار مشکل میشود لذا باید با اعمال سیاستهای مناسب از صادرات کالاهایی که هم به بنگاه و تولید داخل لطمه میزند و هم معیشت و امنیت شغلی نیروی کار را تحت شعاع قرار میدهد، خودداری کنیم.
ابوی در پایان از دولت خواست تا با کاهش هزینههای درمان و مسکن قدرت خرید خانوارهای کارگری را تقویت کند و خانههای مسکن مهر را برای کاهش هزینههای اجاره بهای مسکن، در اختیار کارگران قرار بدهد.
در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد دریافتی کارگران صرف هزینههای مسکن و اجاره بها میشود. داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی در اصل ۳۱ قانون اساسی بوده و دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.