بهروز بوچانی توانست با اولین کتاب خود هر دو جایزه ۲۵ هزار دلاری کتاب مستند ویکتوریا و جایزه ۱۰۰هزار دلاری ادبی را دریافت کند.
برنده جایزه با ارزشترین جایزه ادبی استرالیا امسال در مراسم اعطای جوایز حضور نداشت. بهروز بوچانی مهاجر ایرانی الاصل هم اکنون در جزیره مانوس گینه تحت بازداشت قرار دارد. او توانست با اولین کتاب خود هر دو جایزه ۲۵هزار دلاری کتاب مستند ویکتوریا و جایزه ۱۰۰هزار دلاری ادبی را دریافت کند.
مراسم اعطای جوایز پنج شنبه شب برگزار شد که بوچانی اجازه حضور در این مراسم را پیدا نکرد. بوچانی از شش سال پیش تا کنون در جزیره مانوس تحت بازداشت پلیس استرالیا قرار دارد. او قصد داشت به طور غیرقانونی وارد خاک این کشور شود.
این نویسنده ایرانی کردزبان توانست با نوشتن کتابی با عنوان «رفیقی غیر از کوهستانها نیست» این جایزه را کسب کند. بوچانی در گفتگو با خبرنگار گاردین از احساس متناقض خود حرف زد و گفت: واقعاً نمیدانم در این لحظه چه بگویم. من این کتاب را به خاطر بردن جایزه ننوشتم و تنها هدفم بیان سیستم ظالمانه پلیس استرالیا بود که چگونه انسانها را بازداشت میکنند. امیدوارم این کتاب بتواند گوشهای از دردهای کسانی را بگوید که این شرایط را تحمل میکنند.
تحت قوانین مهاجرتی استرالیا پناهجویانی که از طریق قایق قصد ورود به خاک این کشور را دارند در جزایر و کمپهای ساحلی نگهداری میشوند.
بوچانی گفت: از طرف یک پناه جویی که توانست یک جایزه مهم ادبی را کسب کند خطاب به پلیس و دولت استرالیا میگویم که شرم بر شما باد. امید توفیقیان ایرانی دیگر ساکن استرالیا که کتاب بوچانی را به انگلیسی ترجمه کرده است در شب مراسم توفیقیان جایزه را تحویل گرفت.
جایزه کتاب ویکتوریا در هفت بخش اعطا میشود که امسال زنان عمده برندگان آن بودند. در بخش داستانی الیزه والموربیدا با کتاب مدونای کوهستانها، در بخش داستانهای نمایشی کندال فیور با نمایشنامهای تحت عنوان قادرمطلق گاهی اوقات، کیت کیلی در بخش شعر با کتاب نوسان، ویکتوریا هانان جایزه نسخه منتشر نشده برای کتاب کوکومو، بری لی جایزه انتخاب مردم برای کتاب خاطراتش با عنوان اسکلت نازک، آمبلین وایمولینا با کتاب گرفتن کلاغ سخنگو در بخش کودکان و کیم اسکات با کتاب ممنوعه در بخش نویسنده بومی برندگان دیگر جایزه ویکتوریا بودند.