5بیماری که با ورم قوزک پا ظاهر می شوند

آیا قوزک پای شما هم دائما ورم می کند و به درستی نمی دانید دلیل آن از چه ناشی می شود؟ خوشبختانه روش های متعددی مانند بالا بردن پاها، قرار دادن پاها در آب ورم و نمک، مصرف نوشیدنی های ضدالتهاب و غیره برای مقابله با این مشکل وجود دارد. البته اگر این ورم از بین نرود ، مراجعه به پزشک ضرورت می یابد.

لینک کوتاه کپی شد
به گزارش جی پلاس،  در این مطلب با عوامل احتمالی تورم قوزک پا و روش مقابله با آن بیشتر آشنا می شوید. 

ورم قوزک پا : حساسیت رگ های خونی

رایج ترین علت پاهای ورم کرده و بزرگ شدن قوزک پا به گردش خون نامناسب مربوط می شود. این اتفاق در بین افراد سالمند که رگهای خونی شان ضعیف و حساس است و یا افرادی که بیماریهای جدی دارند رایج تر است. اگر این اتفاق در افراد جوان رخ دهد ممکن است به یک مشکل مادرزادی یا دیگر عواملی مانند وضعیت بد نشستن، ایستادن های طولانی مدت و خوابیدن در وضعیت نامناسب مربوط شود.  اگر مشکل به این عوامل مربوط باشد با ایجاد تغییراتی در زندگی می توان ورم قوزک پا را از بین برد. توصیه می شود که به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است ورم قوزک پا جزو علائم زودهنگام نارسایی وریدی باشد.

ورم قوزک پا: وجود لخته خونی

اگر ورم قوزک در یک پا بروز کند ممکن است علامت وجود لخته خونی باشد که رگها را مسدود کرده است. این نوع ورم همراه با درد، تب با درجه خفیف و تغییر در رنگ پوست مانند تیره شده یا رنگ پریدگی پوست می باشد. در اینصورت در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا بررسی های لازم را جهت تشخیص مشکل انجام دهد.

ورم قوزک پا: اشتباه در انجام حرکات ورزشی

اگر خودتان و بدون مربی ورزش می کنید ممکن است به خودتان آسیب بزنید. اگر در ناحیه قوزک پا دچار ورم شده اید حواستان را جمع کنید چون نباید ورم قوزک را با التهاب عضلانی اشتباه بگیرید.

ورم قوزک پا: عدم استراحت کافیوضعیت التهاب عضلانی فرق دارد چون با درد همراه است و در بخش داخلی پا احساس می شود نه در سطح آن. التهاب عضلانی امر رایجی است اما اگر در دو قوزک پا ایجاد شود به انجام حرکات تان دقت کنید و حتما از کفش های مناسب برای ورزش استفاده کنید.

استراحت ناکافی می تواند باعث ورم و احتباس مایعات در بدن شود. این مسئله نشان می دهد که شما کم استراحت می کنید یا تغذیه نامناسبی دارید. برای کاهش مشکل و درمان آن مصرف نمک(سدیم)، قند و مواد تهیه شده از آرد را کاهش دهید. هر روز به مدت ۱۵ دقیقه دراز بکشید و پاهایتان را بالا نگه دارید. حتما هر شب به مدت ۶ تا ۸ ساعت بخوابید.

ورم قوزک پا: واکنش بدن به مصرف برخی داروها

اگر دارو مصرف می کنید و دچار ورم قوزک پا شده اید احتمال دارد که با واکنش دارویی مواجه شده اید. در واقع برخی داروها عوارضی دارند که باعث بروز ورم در برخی نواحی بدن مانند قوزک پا می شوند. بهتر است پزشک تان را در جریان قرار دهید. در برخی موارد با اندکی صبر مشکل برطرف می شود. در غیر اینصورت لازم است که داروی جدید جایگزین داروی فعلی تان شود و یا نحوه مصرف آن را تغییر دهید. در این صورت پزشک بهتر می تواند کمک تان کند.

روش های طبیعی برای رفع ورم قوزک پا

روش های طبیعی متعددی برای کمک به تسکین و کاهش ورم قوزک پا وجود دارد. برای اینکار می توانید به عصاره های روغنی اعتماد کنید. عصاره روغنی بابونه بسیار مفید است. همچنین می توانید برای با این گیاه جوشانده تهیه کرده و منطقه مورد نظر را ماساژ دهید.

برای این کار به ۲ قاشق گل بابونه (۲۰ گرم) و ۲ لیوان آب (۵۰۰ میلی لیتر) نیاز دارید. کافیست آب را داغ کنید و زمانیکه شروع به جوشیدن کرد بابونه را اضافه کنید. اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد. زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید محلول خنک شود. سپس آنرا صاف کنید و آرام آرام روی پایتان بریزید. لازم است که به مدت چند دقیقه ناحیه را با حرکات دورانی آرام ماساژ دهید. ماساژ را از پاها به سمت زانوها ادامه دهید.

فراموش نکنید اگر قوزک پایتان ورم کرده است و با ایجاد تغییرات یا ماساژ ذکر شده بهبود نیابد شاید پای مشکل جدی تری در میان باشد. بنابراین لازم است که هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاه تان را بنویسید