مهناز افشار این بار با تبلیغ یک آمپول برای پیشگیری از اعتیاد در فضای مجازی، حاشیه جدیدی برای خود ایجاد کرده که واکنشهای منفی بسیاری را بههمراه داشته است.
به گزارش جی پلاس، در کلیپی که مهناز افشار منتشر کرده است، درباره آمپولی به نام نالوکسان حرف میزند که میتواند از سوءمصرف موادمخدر جلوگیری کند. آمپولی که مردم میتوانند بدون نسخه پزشک از داروخانهها تهیه کنند. بلافاصله پس از این ماجرا، وزارت بهداشت به تزریق این آمپول واکنش نشان داد و اعلام کرد داروی خطرناکی است و بهتر است سلبریتیها دارو و درمان را به اهلش واگذار کنند.
«سلبریتی محترم دارو و درمان را به اهلش بسپارد»
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در این خصوص گفته است: «هرچند آمپول نالوکسان برای اوردوز مواد مخدر کاربرد داشته باشد، اما استفاده آن عموما بیمارستانی و به تجویز پزشک است، چرا که ممکن است حین تزریق عوارض خطرناک و حتی مرگآوری برای بیمار در پی داشته باشد. چنانکه بسیاری از داروها برای مشکلات مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد اما خود درمانی و خود تجویزی آنها ممکن است فاجعه آفرین باشد.» او در ادامه گفته است: «کاربرد اصلی این دارو در موقعیتهای اورژانسی است که در اورژانسهای بیمارستانی و پیشبیمارستانی و اتاق عمل و ریکاوری استفاده میشود. یکی از موارد مصرف آن احیای افرادی است که مواد مخدر مصرف کردهاند اما بدون عوارض نبوده و مصرف آن تحت نظر پزشک و با امکانات اورژانس است و به هیچوجه تجویز و مصرف خودسرانه ندارد. بهتر است سلبریتی محترم به کار خود بپردازد و دارو و درمان را به اهلش واگذارد.»
هشدار انجمن داروسازان
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران نیز به موج ایجاد شده در فضای مجازی و معرفی یک آمپول توسط مهناز افشار جهت جلوگیری از مرگ ناشی از سوء مصرف مواد واکنش نشان داد. سید علی فاطمی، داروساز و متخصص فارماکولوژی نیز در این باره گفته است: «نوع تزریقی نالوکسان، یک داروی ضد مسمومیت با مواد مخدر است که از آن برای تشخیص اعتیاد هم میتوان استفاده کرد. واقعیت این است که تجویز صحیح و به موقع این دارو میتواند جان یک فرد مسموم به مواد مخدر همخانواده تریاک نظیر مورفین، متادون، هروئین و فنتانیل را که قادر به تنفس نیست و در آستانه مرگ قرار گرفته را نجات دهد؛ اما باید توجه داشته باشیم که تزریق خودسرانه نالوکسان، میتواند بسیار خطرناک باشد و عوارض متعددی به دنبال داشته باشد. ضمن اینکه این دارو تاثیری در رفع مسمومیت با داروهای خواب آور مانند کلونازپام و مواد محرک مانند کوکائین، اکستازی، شیشه و ... ندارد و متاسفانه شاهد شیوع چنین حرفهای بیپایهای در میان مردم از سوی برخی چهرههای غیرعلمی هستیم.»