کافئین فشارخون را بالا میبرد؟
کافئین که اغلب ما آن را از دوز روزانه قهوه مصرفی دریافت میکنیم، یک محرک طبیعی است.
به گزارش جی پلاس؛ محبوبیت آن به خاطر تأثیری که بر سیستم عصبی ما میگذارد نیست. با وجود طعم تلخ آن یاد گرفتهایم که این نوشیدنی را دوست داشته باشیم زیرا به ما کمک کی کند تا از خواب بیدار شده و هشیاری بیشتری داشته باشیم.
اما آیا این ماده برای کسانی که با خطر فشارخون بالا روبرو هستند، خطرناک است؟
با توجه به اینکه اینگونه محرکها میتوانند منجر به منقبض شدن رگهای خونی شوند، یکی از سؤالات اساسی مردم این است که آیا کافئین میتواند منجر به فشارخون بالا / Hepertention شود؟
به گفته کارشناسان درحالیکه ممکن است کافئین باعث افزایش فشارخون در کوتاهمدت شود، اما خطر ابتلا به پرفشاری خون (وضعیت پزشکی طولانیمدت) را افزایش نمیدهد. اعضای کمیته ملی علیه فشارخون معتقدند هیچ شواهدی مبنی بر اینکه خوردن قهوه باعث پرفشاری خون میشود، وجود ندارد.
برای ارائه تصویری روشن، محقق ایتالیایی Giuseppe Grosso دو نکته را روشن میکند: اول اینکه افزایش فشارخون ناشی از کافئین موقت است. دوم اینکه افزایش فشارخون روی افرادی است که هرروز کافئین مصرف نمیکنند. بنابراین افرادی که هرروز قهوه میخورند دچار Hypertention ناشی از قهوه نمیشوند.
«شلدون شیپس» از مایو کلینیک میگوید با دکتر خود مشورت کرده و اگر کافئین باعث افزایش فشار خود شما میشود، مقدار روزانه آن را به 200 میلیگرم در روز کاهش دهید.
به گفته کارشناسان ممکن است دوز خاصی از قهوه در برخی از افراد منجر به افزایش فشارخون نشود و بالعکس همان دوز در فرد دیگر باعث افزایش فشارخون شود.
به گفته پنی کریس اترتون از دانشگاه ایالتی Penn برخی افراد به دلایل ژنتیک، بهطور آهسته قهوه را متابولیزه میکنند. برخی میتوانند پس از خوردن قهوه، احساساتی شده، دلمشغولی و یا بیخوابی را تجربه کنند.(مانند نوشیدنیهای انرژیزا)
اگر روزی پزشک به شما توصیه کرد تا مصرف قهوه را ترک کرده، این کار را به آهستگی انجام داده و کمکم مصرف آن را به حداقل ممکن برسانید، چراکه اغلب تا 9 روز دچار سردرد و ... میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید