معاون سازمان محیط زیست تشریح کرد؛

دریاچه ارومیه به یک شرط نمی خشکد!

معاون سازمان محیط زیست کشور گفت: اگر این فعالیتها در طول 4 سال انجام نمی‌شد امروز شاهد دریاچه‌ای نبودیم که تراز آن 8 سانتی‌متر نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته باشد بلکه دریاچه ای را شاهد بودیم که طی 4 سال اخیر 1.2 متر از تراز خود را از دست داده بود.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس؛ مسعود تجریشی در پیامی تصویری به جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: دریاچه ارومیه بعد از 20 سال در طی سالهای 92 و 93 که به خشکی رسیده بود با یک سری اقداماتی که عمدتا به شکل فنی و مهندسی و با ماشین الات مکانیکی صورت گرفت، طی 4 سال اخیر در شرایط تثبیت قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه دولت اولویت اول خود را احیای دریاچه قرار داده است، اظهار کرد: دولت با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه سعی کرد با همکاری وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های درگیر  برنامه‌ای در قالب 3 فاز اجرا کند تا در این 3 فاز ابتدا دریاچه ارومیه تثبیت شود سپس تراز آن افزایش یافته و در نهایت به احیای کامل و تراز 1274.1 متر برسد.

تجریشی افزود: با یاری خدا و تلاش اکنون به شرایط تثبیت رسیدیم اما یک فعالیت به مراتب سخت‌تر، فشرده‌تر و پیچیدهتر وجود دارد و اینکه چگونه می‌توانیم تراز دریاچه را هر ساله 30 تا 35 سانتی‌متر افزایش دهیم؛ چگونه می توانیم شرایطی فراهم کنیم تا هم مردم زراعت و کشاورزی کنند، هم صنعت وجود داشته باشد و نیز مردم به فعالیتهای روزانه خود را ادامه داده و نیز دریاچه ارومیه آب داشته باشد.

وی به چالش‌های دیگر احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: چگونه می‌توانیم نزاع بین مصرف و تامین نیاز زیست محیطی دریاچه را به یک تعامل و هم زیستی تبدیل کنیم  که بتوانیم هم دریاچه را داشته و هم کسب و کار و فعالیت اقتصادی داشته باشیم که این می‌طلبد که در فاز جدید فعالیتها از ظرفیت های فکری به جای ماشین الات استفاده کنیم.

معاون سازمان محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: برگزاری اینچنین نشست ها و ماراتن‌های دیجیتالی با هدف بیداری ظرفیت‌های خفته، ایجاد خلاقیت و نوآوری‌ها و راه‌اندازی فعالیتهایی است که می‌تواند منجر به تولید کسب و کار و تولید محتوی با بکارگیری شبکه‌ها شود و در نهایت منجر به تغییر رویکردها شود. از دیگر اهداف این نشست این است که چگونه بتوانیم کشاورزی داشته باشیم ولی در مصرف آب صرفه جویی کرده و میزان بهره وری از آب را افزایش دهیم و چگونه بتوانیم علاوه براینکه تولید و درآمد را افزایش دهیم میزان آب مازاد مصرف را به سمت دریاچه هدایت کنیم و با تغییر الگوها در صنعت‌های پر آب بر و در زندگی شهری با صرفه‌جویی به اهداف خود نایل شویم.

 تجریشی اظهار کرد: چگونه ساکنان اطراف دریاچه ارومیه بهره برداران آب را آگاه کنیم که اگر دریاچه ارومیه خشک شود چه تبعات بهداشتی خواهد داشت و اینکه چگونه می توان چگونگی جلوگیری از خشک شدن دریاچه را از یک تهدید به یک فرصت کسب و کار و اقتصادی برای مردم منطقه تبدیل کرد؛ همه اینها از دغدغه‌های احیای دریاچه ارومیه هستند که باید توجه جدی به این موارد داشت.

وی ادامه داد: تمامی سوالها و اهداف و چشم اندازها می‌طلبد که فعالیتهایی در منطقه داشته باشیم که بتواند کسب و کارهایی جدیدی را برای ما ترسیم کند که کمتر شنیدیم و یا بصورت عملیاتی ندیدیم همانند بوم گردی، طبیعت گردی، زنجیره ارزش و گردشگری به عنوان آنچه که به عنوان ظرفیت های نهفته در استان بوده و متاسفانه نتوانستیم استفاده ببریم.

معاون سازمان محیط زیست کشور افزود: برای تبدیل ظرفیت‌ها به فرصت، جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه و جشنواره‌های اینچنینی با شناسایی فرصتها و فعالیتها و با ایجاد خلاقیت و نوآوری و تولید محتوی می‌تواند بستر و فرصتی برای احیای دریاچه ارومیه ایجاد کند.

دیدگاه تان را بنویسید